- advertentie -

CU: Extra geld voor onderwijs in krimpregio's

CU: Extra geld voor onderwijs in krimpregio's

MIDDELBURG - De ChristenUnie wil 200 miljoen euro uittrekken om kleine scholen in krimpgebieden open te houden. Dat zei lijsttrekker Arie Slob zaterdag in Zeeland Kiest, het verkiezingsprogramma van de PZC en Omroep Zeeland.


Volgens Slob trekken jonge gezinnen weg uit de kleine kernen als de school sluit. Daardoor vergrijzen dorpen nog sneller, aldus de ChristenUnie-voorman. Het geld moet gaan naar het behoud van jonge leerkrachten en de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Het idee van de ChristenUnie staat haaks op de plannen van andere partijen. Die willen af van te kleine scholen, omdat ze minder kwaliteit zouden leveren.

laatste keer aangepast:
ma 03-09-2012, 13:44


regio:
Walcheren
delen:
arieslob2

Reacties

Je kan weer merken dat het verkiezingstijd is. De leugens en stommiteiten rollen weer over het scherm. Wat voegt "Zeeland kiest" toe aan het politiek gezwam? Niks! Beter is dan wat leuks te doen voor kinderen.

Als nu de reformatorische ouders nu eens beginnen hun kinderen op de school te plaatsen in het dorp waar zij wonen. Dat mes snijdt aan 2 kanten: de instandhouding van de school in het dorp en geen kosten van leerlingenvervoer die de gemeenschap betaalt . De CU begrijpt dit blijkbaar niet en verkoopt nu prietpraat voor de verkiezingen...

Jaap, volkomen mee eens! Bonders en Oudgereformeerden gingen toen naar 1 school, want er was geen tweede! Geen probleem!!! Dit was in ons dorp vroeger. Slob maakt een probleem om niets! Waarom kiezen de partijen met een " C " in hun vaandel altijd de kant van het kapitaal???