- advertentie -

Stichting voor dieren zit zonder vervoer

Stichting voor dieren zit zonder vervoer

BIERVLIET - De Stichting Zorgeloos Dierenleven uit Biervliet zit zonder vervoer. De auto van de stichting werd bij de jaarlijkse keuring volledig afgekeurd en nog dezelfde dag naar de sloop gebracht. Hierdoor kan de stichting haar werk niet meer doen en dreigen verwaarloosde en afgedankte dieren niet meer te kunnen worden geholpen.


De stichting is een particulier initiatief en onderscheidt zich van andere dierenorganisaties doordat ze naast de opvang van huisdieren ook een doorgeefadres is van dieren uit de natuur. Er worden honden, katten, varkens, schaapjes, kippen, konijnen, vissen maar ook vogels en knaagdieren opgevangen. Om te zorgen dat de dieren bij de juiste opvang terecht komen is vervoer nodig. De stichting is dringend op zoek naar een oplossing.
laatste keer aangepast:
ma 03-09-2012, 09:00


delen:
luister fragment: 

Verslaggever Mark van Leijden op bezoek bij Stichting Zorgeloos Dierenleven

Dierenauto

Reacties

Tjong jonge jonge, als je een stichting beheer en je hebt een auto, dan reserveer je toch geld om reparaties of eventueel een andere auto aan te schaffen. Wat je natuurlijk ook kan doen is je iPad en Jacuzzi verkopen. Schande om mensen om geld te vragen, omdat er geen geld zou zijn, maar wel op de achtergrond een jacuzzi tonen en ook op de iPad iets laten zien aan de mensen. Dit gebeurt helaas te vaak, ook bij andere stichtingen zie je helaas, dat de directieleden met grote auto's rijden of dure spullen aanschaffen en reizen maken.

Ik heb een aantal malen een bezoek gebracht aan zorgeloosdierenleven. Deze stichting bestaat nog geen jaar en is dus ook nog niet in staat om geld te reserveren. Het meest wordt nog gefinancierd uit eigen middelen. De iPad is door een donateur beschikbaar gesteld. De jacuzzi is een tweedehandsje wordt gebruikt om honden in te wassen. Ook deze stichting is het er niet mee eens dat er bij enkele grote organisaties geld wordt uitgegeven aan dikke salarissen. Daar is bij zorgeloosdierenleven geen sprake van.

Ik heb zojuist ook wat geld overgemaakt. Succes ermee.

Ik heb op de website gekeken www.zorgeloosdierenleven.nl ziet er goed uit, als hier de dieren liefhebbers een donatie doen dan moet het toch mogelijk zijn om snel een auto bij elkaar te krijgen. Ik ben de dag goed begonnen en heb een storting gedaan wie volgt?

Bougies hebben niks met apk te maken he, is kolder. Ik vind t op zn zachtst gezegd vreemd, dat 'volledig afgekeurd' verhaal. Een auto wordt nl nooit 'volledig afgekeurd', zal wellicht teveel afkeurpunten hebben om nog rendabel te repareren maar dat is aan de eigenaar van het voertuig om te beslissen. Op zn minst verwacht ik van een garage/apkstation die de keuring uitvoert toch een gedetaileerdere diagnose van de geconstateerde mankementen met daarbij een schatting van de te verwachten reparatiekosten dan 'volledig afgekeurd'. Is deze niet in lijn met de staat van het voertuig kun je besluiten om de auto op te ruimen. Het 'dezelfde dag nog naar de sloop brengen' is hoe dan ook een beslissing van de eigenaar geweest, dat mag/kan een garage niet uitvoeren op eigen houtje. Blijft sneu dat de stichting nu zonder vervoer zit maar ik vraag me oprecht af of de auto niet (tegen reeële kosten) gered had kunnen worden door bv een handige klusser oid.

Als de stichting hun bankrekening vermeldt, dan kunnen we geld gaan storten. Als iedereen in Zeeland, die iets om dieren geeft, een bijdrage stort is die auto er zo.

Het rekeningnummer staat op de website www.zorgeloosdierenleven.nl. Ik heb een storting gedaan.

Ook dit geeft maar weer aan dat we een heel andere koers moeten gaan varen in Nederland. Uitgaande van de stemmingen van de partijen in de Tweede Kamer op het gebied van dierenwelzijn vanaf 2010 tot nu toe is de volgorde, van goed naar slecht: 1. Partij voor de Dieren (PvdD) 2. SP 3. GL 4. PvdA 5. D66 6 CU 7. PVV 8 SGP 9. CDA 10. VVD. Opvallend is dat de partijen uit het gedoogkabinet allemaal het slechtste scoren, ondanks dat zij Dierenpolitie in het leven geroepen hebben. Dat komt omdat zij op vele andere aspecten met betrekking tot dieren negatief gestemd hebben. Stemmingen van politieke partijen over dierenwelzijn komen vaak veel overeen met hun stemmingen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Denkt u daar alstublieft aan als u op 12 september gaat stemmen.

Hoe is het met die vent die paardenkelen doorsneed? Die gebruikt z'n auto voorlopig niet!

Afgelopen week was 'r 'n man die z'n boot niet meer gebruikte en aan de reddingsbrigade schonk ! Wellicht is 'r ook iemand met 'n goed hart voor dieren in Zeeuws-Vlaanderen.

Misschien kunnen ze bij de dierenbescherming een wagen missen, ze rijden er toch bijna nooit mee...

Dame Thieme even inseinen. Is in de buurt naar ik hoorde zeggen!

Daar mogen die zakkenvullers weleens een handje bij steken. In plaats van alleen aan zichzelf te denken. 

Waarom dezelfde dag naar de sloop? Er zijn genoeg bedrijven en particulieren die deze auto door reparatie met een nieuwe apk hadden kunnen voorzien! Of is er al kijk/ hoop op een ander voertuig misschien?

Volledig afgekeurd. Dan kan je gaan speculeren, omdat je geen enkel idee hebt waarom de auto is afgekeurd, maar volledig afgekeurd is volledig afgekeurd. Denk je nou echt dat als dit opgelost had kunnen worden met een simpel lasnaadje, een nieuw setje bougies of een andere futiliteit dat het dan in orde zou zijn? Beter helpen we met z'n allen zoeken naar een andere auto zodat de dieren weer geholpen kunnen worden ipv te speculeren en nare insinuaties te plaatsen.

Er worden miljarden uitgegeven aan het buitenland en dan kan de overheid niet eens een auto schenken aan iets wat echt nodig is hier in Nederland? Is gewoon schandalig. Ik schaam me echt voor dit land. Als ik het geld had gehad dan had ik hun een auto geschonken, maar door al die stomme bezuinigingen kan ik dat helaas niet. Misschien is een collecte een oplossing? Er zijn hopelijk nog mensen met een goed hart voor dieren.