- advertentie -

PvdD: Zeeland moet duurzame provincie worden

PvdD: Zeeland moet duurzame provincie worden

MIDDELBURG - De Partij voor de Dieren wil dat Zeeland een voortrekkersrol gaat spelen in zonne- en windenergie. Lijsttrekker Marianne Thieme verwacht dat zonne- en windenergie veel duurzame werkgelegenheid oplevert in Zeeland. Ze zei dat zondag in het verkiezingsprogramma Zeeland Kiest, van Omroep Zeeland en de PZC.


De Partij voor de Dieren vindt het uit milieuoogpunt goed om het woonwerk-verkeer terug te dringen. Maar dat kan volgens Thieme alleen als het openbaar vervoer in Zeeland wordt verbeterd. Thieme pleitte ook voor het duurzaam maken van de mosselsector.

Marianne Thieme begon haar werkbezoek aan Zeeland met een rondleiding op biologisch tuinbouwbedrijf ’t Hof Welgelegen in Middelburg. Daar liet ze zich informeren over duurzaam en milieuvriendelijk geteelde groenten, die in pakketten worden verkocht aan honderden abonnees.

Marianne Thieme was de laatste van de tien lijsttrekkers die werden geïnterviewd in Zeeland Kiest. De reeks verkiezingsprogramma’s wordt woensdag afgesloten met een debat tussen Zeeuwse Kamerkandidaten. Dit is vanaf vier uur te zien in de Zeeuwse Bibliotheek. Ook is de uitzending live te zien op Omroep Zeeland radio en televisie.
laatste keer aangepast:
ma 03-09-2012, 10:39


delen:
Thieme

Reacties

Met zijn allen maken we de wereld kapot, en daarmee ook onze eigen toekomst en die van de kinderen. Voor de meeste mensen is het blijkbaar gemakkelijker om de ogen te sluiten en lekker doorgaan zoals we altijd al deden. Voor een goede en gezonde toekomst zijn veranderingen nodig! Allerlei onzin wordt weer uit de kast gehaald. Vreemd dat de meeste mensen liever zich zelf en elkaar voor de gek blijven houden dan dat zij de moed hebben om de waarheid onder ogen te zien en verstandiger en gezonder te gaan leven. Meestal gaat men pas nadenken als het te laat is. En de gevestigde politieke partijen, die telkens opnieuw in verschillende combinaties in de regeringen zaten, hebben al weer allerlei trucs bedacht om hun eigen posities te versterken. Ten koste van een sociaal Nederland, ten koste van onze toekomst en die van onze kinderen, ten koste van gezondheid, natuur, milieu en dieren.

Ze is een idealiste en haar ideeen zijn niet te realiseren in deze complexe wereld dus stemmen op haar heeft geen zin. Dieren en natuur zijn belangrijk, maar zij overdrijft vaak.

We zijn duurzaam, we zijn schoon, we hebben alles, wat moet je nu nog meer? Eén probleem: probeer te houden wat je hebt. Wat willen deze wereldverbeteraars nu eigenlijk? Begin eens bij jezelf. Het zijn meestal geldverslindende projecten waar ze mee komen die weer uit de gemeenschappelijke pot betaald moeten worden. Als je dan iets wil, betaal het dan zelf. 

De Partij voor de Dieren denkt dieper na en heeft meer (duurzame) toekomstvisie dan menig grote partij met hun kortzichtige, korte-termijn economie. Zij denken minstens zoveel aan de mensen en de aarde als aan het welzijn van dieren. Ze doen veel meer dan de naam van de partij zou vermoeden.

Dat ze die windmolens maar in haar eigen achtertuin zet, in plaats van hier in de polders!

De PvdD zet tenminste in op het allerbelangrijkste wat we hebben, namelijk de aarde en alle leven dat daar van afhankelijk is. Door veel partijen wordt dat genegeerd en praat men alleen maar weer over geld. Blijkbaar beseffen veel politici nog altijd niet dat ook wij mensen volkomen afhankelijk zijn van die natuur. Daarom zouden zij daar veel aandacht voor moeten hebben. Ik hoop op een heel grote SP en wat extra zetels voor de Partij voor de Dieren (PvdD). Zo kunnen we zorgen dat er een heel ander en beter Nederland ontstaat en onze bijdrage aan een betere wereld leveren. We hebben zo'n prachtige wereld. Laten we er zuinig op zijn en met zijn allen iets moois van maken.

Laat ze in haar eigen tuintje groentes telen en haar handen afhouden van onze mosselsector. Wat een blablabla bij deze dame.

Zijn ze niet meer bezig geweest met dat openbaar vervoer te verbeteren? Heeft dat al niet veel geld gekost zonder resultaat? Dat kan de oplossing immers niet zijn, want dan zou zo'n lijnbus bij elk werkplaatsje in de omtrek, langs moeten rijden. Om maar niet te spreken van op tijd op je werk te zijn. Een werkplaats is geen duiventil waar je ieder moment van de dag kan binnenvallen.