- advertentie -

Geriatriestagiaires ADRZ werken zelfstandig

Geriatriestagiaires ADRZ werken zelfstandig

VLISSINGEN - Stagiaires die op de afdeling geriatrie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis stagelopen gaan zelfstandiger werken. Volgens het ziekenhuis sluit de nieuwe methode beter aan op de beroepspraktijk.


Het gaat om een nieuwe leerafdeling die in het ziekenhuis is opgezet voor de afdeling geriatrie. Op die leerafdeling is de mate van zelfstandigheid groter dan bij de gebruikelijke stages. Stagiaires moeten leren om zelfstandig te kunnen werken en zelf initiatieven te nemen.

Personeel
Volgens het hoofd van de afdeling geriatrie, Jona Roos, betekent dit niet dat er minder personeel wordt ingezet. Het personeel dat de stagiaires begeleidt speelt alleen een passievere rol. Er wordt alleen ingegrepen als dat echt nodig is.

Samenwerking
Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis werkt voor de nieuwe aanpak van geriatrie-stages samen met Hogeschool HZ, het ROC Scalda, en het Hoornceeck College.
laatste keer aangepast:
ma 03-09-2012, 08:57


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Stage geriatrie

Reacties

M.a.w. de stagiaires mogen het werk doen en de duurbetaalde gediplomeerde krachten lopen weer over met overleggen, vergaderingen enzovoort ipv van ' zorggeld' te besteden aan de cliënt. Nee, het is geen bezuinigingsslag als we het zo verpakken. Strikje erom, leuk kadootje.

Er zal niet minder personeel worden ingezet!