- advertentie -

Laura Dekker in Nieuw- Zeeland aangekomen

Laura Dekker in Nieuw- Zeeland aangekomen

WHANGAREI (Nieuw-Zeeland) - Laura Dekker uit Brouwershaven is aangekomen in Nieuw-Zeeland, het doel van haar wereldreis. In dat land wil ze een nieuw leven opbouwen.

De laatste etappe in haar wereldreis was zwaar. Door stormachtig weer sneuvelde haar grootzeil, wat vervangen moest worden. Haar eerste woorden bij aankomst waren: “De laatste dagen waren zwaar vanwege het aanhoudende stormachtige weer. Nu eerst een warme douche.” Dat meldt de website nauticlink.com.

Weblog
Op haar weblog schrijft de 16-jarige wereldomzeilster over het sneuvelen van haar grootzeil, bij een wind van 25-30 knopen. Over haar aankomst in Whangarei heeft ze nog geen blogbericht geschreven.

Wereldnieuws
Laura Dekker is bekend als het zeilmeisje dat solo de wereld rondzeilde. Voor ze vertrok werd een juridisch gevecht gevoerd, met de Nederlandse autoriteiten die haar niet wilde laten vertrekken, omdat ze leerplichtig was. Haar juridische strijd en reis om de wereld waren wereldnieuws.

laatste keer aangepast:
ma 03-09-2012, 15:46


delen:
Zeilmeisje Laura Dekker getrouwd
Javascript is required to view this map.

Reacties

Of Laura Dekker door een softe vader en moeder is opgevoed zal alleen zij weten. In de maatschappij van Duckstad liepen al genoeg "deskundigen" op het gebied van opvoeding rond die vonden dat je anti-autoritair moest zijn naar kinderen toe. Helaas maakten de neefjes van Donald Duck daar gewoon misbruik van totdat het vreselijk uit de hand liep. Laura boft nog dat het haar na die zeereis en terugkeer niet verging zoals het marsjongetje Marty uit de tekenfilm over Casper, het vriendelijke spookje met als titel 'A Visit From Mars' uit 1963. Dit ondeugende en hooghartige ventje wilde, net als Laura, een verre reis maken hoewel Marty een vliegende schotel gebruikte waarmee hij naar de Aarde vloog terwijl Laura op de zee zeilde. Marty bleek echter de schotel gestolen te hebben en van school te spijbelen van wat Casper snel ontdekte. Hierdoor ontstond een korte "oorlog" tussen de Aarde en Mars en keerde Marty later, via de vliegende schotel van zijn vader, naar de laatstgenoemde planeet terug. Gelukkig had Marty's vader, die ook de leider was van de marsvloot, snel door wat zijn stoute bengel had aangericht en deze schijnbaar voorheen iets te soft opgevoed. Marty's vader herstelde snel deze fout daar hij absoluut dit illegale uitstapje van Marty niét kon goedkeuren! Tot grote vreugde van Casper werd Marty meteen door zijn razende vader over de knie genomen en op langdurige en zeer pijnlijke billenkoek getrakteerd waarbij Marty jammerde en huilde! Laura mag zeker van geluk spreken als dit "verwende nest" bij haar terugkeer in Nieuw-Zeeland het lot van de huilebalk en "reiziger" Marty bespaard gaat blijven!

Het lijkt wel of de meeste mensen op dit forum nooit een school hebben bezocht. Ze zijn in ieder geval niet in staat om de juiste info op te halen. 1. de boot is opgeknapt van een oude boot (goedkoop) 2. zeilen op zee is goedkoop 3. Laura bezoekt de wereldschool. Ze kan zich presenteren, ze spreekt en verstaat goed Engels, ze heeft meer dan voldoende communicatieve vaardigheden, ze kan organiseren, en ze weet wat ze moet doen in moeilijke situaties en dat op zeer jonge leeftijd. Ik kan u verzekeren dat de meeste leeftijdsgenoten dit niet kunnen. 4. Ze wil naar Nw Zeeland omdat ze natuurlijk een bestaan wil opbouwen waarin zeilen heel belangrijk is, daar zijn scholen die een combinatie kunnen aanbieden dus. Veel Nederlanders gaan ook in het buitenland studeren, dus waarom Laura niet? Je hoeft hiervoor echt geen rijke ouders te hebben hoor! Haar ouders zijn echt niet superrijk.

Dahaaaaag Laura!! En niet meer terug komen hoor. Best handig zo' n rijke pa zodat je kunt doen en laten wat je wilt. Echt wereldnieuws dit.

Mevr. Dekker is klaar met 'fout Nederland'. Hopelijk vergeet zij niet op 18-jarige leeftijd haar Nederlandse nationaliteit op te geven. Voor je het weet is het zover en dobbert ze met 67 jaar weer terug de Schelde op om AOW op te strijken.

Laura gefeliciteerd met deze aankomst in je nieuwe land en veel sterkte en wijsheid toegewenst, Nieuw- Zeeland is een prachtig land (ik ben er ook geweest) Het gaat je goed en al die jaloerse sukkels moet je jezelf niets van aantrekken je leeft maar één keer namelijk.

Ik geloof niet dat die mensen hieronder jaloers zijn. Zo'n zeilreis dat moet je maar willen. Maar het doordrammen van haar familie, dat ze dit moest doen om een record te halen, dat is pas walgelijk. Dan ben je een tikje over het paard getild, of ze dat nu zelf wilde of niet......

Wees niet zo jaloers, maar gun iemand zijn eigen keus!

Het is gewoon een verwend nest. School is verplicht,  maar ja wie geld geeft kan zich alles veroorloven en ja wie zegt dat ze alleen is gegaan. Ik ben er nog niet weg mee. Nu een flinke bekeuring omdat ze haar afspraak niet is nagekomen.

De zee die geeft en de zee die neemt, dus Lauraatje mag wel heel goed oppassen daar in Nieuw-Zeeland.

Sommigen met geld kunnen boven de wet leven, laat de onderwijsinspectie ingrijpen en dat verwende nest naar school gaan.

Dit meisje noem ik geen verwend nest maar een echte doorzetter. Het is inderdaad jammer dat zij voor ons land verloren gaat. Ze zoekt de publiciteit helemaal niet op, de media zoeken haar. Als dat niet gebeurd was, zou ze veel meer met rust gelaten zijn en mogelijk nu nog gewoon in Nederland willen wonen.

Ik vind het een belachelijke situatie. Ze heeft afspraken gemaakt met de wereldschool, maar ze heeft daar meen ik niets van terecht gebracht. Nu is ze wel vrij om te gaan en te staan waar ze wil, maar in Nederland hangt er waarschijnlijk nog wel een probleempje boven haar hoofd waar ze zelf debet aan is, er waren namekijk enkele voorwaarden aan haar vertrek gebonden. Ik had ook gehoord dat er een groep mensen nog een beloning in petto had als ze in Nederland zou aankomen maar helaas, dat kon niet omdat ze haar afspraken niet was nagekomen. Ze kan dan wel rond de wereld zijn gezeild maar wie zegt dat dat ze dat alleen heeft gedaan? Ik betwijfel het.

De meeste jonge mensen moeten naast hun studie hard werken en haar wordt alles maar toegestaan. Als het een kind van Jan met de pet was, had zij het niet voor elkaar gekregen. Ze is er nog niet, ze komt zichzelf nog wel tegen...

Nou laat ze daar lekker blijven. Als je zo'n meisje weer terug laat komen in Nederland is ze alleen maar verwaand: kijk is heb ik zo gedaan. Maar aan zulke meisjes hebben wij hier niks. Ze had gewoon naar school gemoeten en dan pas op reis!

Uit ervaring weet ik wat er allemaal bij komt kijken om je te vestigen in Nieuw Zeeland. Ik vraag mij af of de redactie van Omroep Zeeland eens kan uitzoeken hoe het kan dat een meisje van 16 jaar een nieuw leven kan gaan opbouwen? Voldoet ze bijvoorbeeld aan de uiterst strenge toelatingseisen? Kijk maar eens naar het puntensysteem: http://www.emigrerennaarnieuwzeeland.nl/hoe_werkt_het_puntensysteem

Dat is zeker fijn, Jacqueline, helemaal met je eens. Ik gun het haar, beter dan het jaloerse gedoe in Nederland.

Met al dat gezeik in Nederland hebben we het in ieder geval weer voor elkaar gekregen om een meisje met zoveel potentie weg te jagen. Er zijn er maar weinig die zo'n prestatie leveren op zo'n jonge leeftijd ! Knap hoor.

Zo! En nu naar school.

Het gaat allemaal wel heel makkelijk voor dit super verwende nest. Zij bepaalt waar ze gaat wonen. En ik maar denken dat als je emigreert je van alles moet regelen en papieren moet hebben om te bewijzen dat je in je eigen onderhoud kan voorzien. Maar het schijnt dat het voor haar allemaal niet van toepassing is. Maar misschien zijn we nu van haar en haar diva gedrag af of blijft ze de publiciteit zoeken en verkoopt ze haar verhaal aan de hoogste bieder.

Volgens mij heeft dit verwende nest een Nieuw-Zeelands paspoort dus verdiep je ergens in voor je iets roept!

Fijn dat je op de 16e al mag beslissen waar je gaat wonen en het geld hebt om die plannen uit te voeren.