- advertentie -

Opnieuw gemeentegeld voor SUS-team Renesse

Opnieuw gemeentegeld voor SUS-team Renesse

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland wil ook de komende drie jaar meebetalen aan het SUS-team in Renesse. De gemeente verwacht jaarlijks 80.000 euro nodig te hebben.


Het SUS-team bestaat uit beveiligers die op uitgaansavonden de rust in het centrum van Renesse proberen te bewaren. De teamleden surveilleren op de routes naar de verschillende campings. De gemeente vindt het SUS-team een goede aanvulling op de aanwezige politie in Renesse.

Kosten
De kosten van het SUS-team bedroegen dit jaar 144.000 euro. De gemeente Schouwen-Duiveland wil de helft van het bedrag blijven betalen wanneer de ondernemers in Renesse voor de andere helft blijven zorgen.
laatste keer aangepast:
di 04-09-2012, 17:01


delen:

Reacties

Zolang het "indrinken" nog gebeurt, zal het dweilen met de kraan open blijven. Om ongeveer 23.00 uur al lallend naar Renesse en 03.00 uur schreeuwend en vernielend, over de Laône, terug naar camping/vakantiepark. Ik vind het niet erg om mee te betalen aan de €80.000,- als het maar helpt! Zie eigenlijk allen maar een potentionele betaler: de overlastpleger. Anders zijn de bierbrouwerij, campingwinkel, supermarkt enz. ook veroorzakers. Dat kan toch niet?

Ik zie 2 potentiele betalers: de veroorzakers en de horeca/campings. Ik zie niet in waarom ik hier aan mee moet betalen. Geldt overigens ook voor evenementen etc.

Mischien oplossing de raddraaiers ervoor op laten draaien desnoods verhoog je de boetes ervan. En maak van susteam BOA's zodat ze ook bekeuringen kunnen uitdelen.

Laat de horeca zelf zorgdragen voor de kosten, dat hoeven wij als burgers van Schouwen-Duiveland toch niet te doen.