- advertentie -

Bus Rode Kruis niet welkom in Polen

Bus Rode Kruis niet welkom in Polen

THOLEN - De oude bus van de afdeling Tholen-Reimerswaal van het Rode Kruis is niet welkom bij hun Poolse collega's. Het Rode Kruis Tholen-Reimerswaal heeft sinds kort een nieuwe bus, dus hebben ze de oude bus niet meer nodig.


De Zeeuwse vrijwilligers wilden hun oude bus schenken aan een afdeling van het Rode Kruis in Polen, maar volgens Jany Boogaard van Rode Kruis Tholen-Reimerswaal hadden haar Poolse collega's daar geen oren naar: het onderhoud kost teveel geld.

Rollator
Het Rode Kruis Tholen-Reimerswaal gaat de oude bus nu toch zelf nog een tijdje gebruiken. Bij een bezoek aan Polen worden volgende week wel rolstoelen en een rollator afgeleverd.
laatste keer aangepast:
wo 05-09-2012, 13:39


regio:
Tholen
delen:
luister fragment: 

Jany Boogaard van de Rode Kruis over de oude bus

Reacties

Waarom zou een bus die hier afgedankt wordt -goed zijn in een ander land? Het siert de Poolse vereniging hiervoor te bedanken. Ook zij zijn immer gebaat bij een nieuwe en dus betrouwbaarder busje in plaats van een die weg gedaan wordt omdat er onderhoud aan nodig is! Doe niet zo zuunig en geef ze die nieuwe!

Tja blijkbaar zijn velen van ons een beetje wereldvreemd, zelfs in eigen land. Ooit wel eens gezien hoeveel Polen er hier in de omgeving werken? Om over de Randstad maar te zwijgen. Ik vermoed dat ca 75% van het verdiende geld rechtstreeks naar Polen gaat. Niet vreemd dat ze daar dus niet op onze afdankertjes zitten te wachten. Niet vreemd ook dat onze economie strompelt als je de stroom geld ziet die er maandelijks naar de vele thuislanden van hier verblijvend buitenlanders(al dan niet eu) verdwijnt.

Ik sluit me volledig aan bij Henni: aan de Dierenbescherming geven, ze zijn er dankbaar voor en blij mee.

Heeft het Rode Kruis teveel geld in kas? Deze bus is nog prima. Ze doen toch niet anders dan beetje voorlichten op scholen etc...

Polen zijn beste mensen, echte handelslui, die kunnen al jaren zichzelf redden. Arme mensen heb je in elk welvarend land en dat is in Polen ook. Jaren geleden stuurde wij voedselpakketten naar Polen. Wat dacht je? Ze werden op de markt verkocht met het rode kruis embleem er nog op, dus heb geen medelijden met die mensen. Laat ze in hun waarde. In ons land zijn genoeg mensen die een rollator of rolstoel kunnen gebruiken en er geen geld voor hebben. En die bus die kan naar Zeeuws Vlaanderen voor de dierenopvang. Die mensen zullen er zielsblij mee zijn. Laat uw goede hart deze kant op gaan.

Zo erg is het niet hoor in Polen. Ze rijden in de grootste en dikste auto's, je kan beter dat busje in Nederland houden. 

Breng hem maar naar hier, ik geef er nog € 200,00 voor.

Het Nederlandse Rode Kruis is zoals gewoonlijk weer eens dom bezig. Afdeling Tholen heeft een van de mooiste en luxueuze bussen van het hele land. Hij is zelfs verlengd! Deze bus is in goede staat en kan nog jaren mee. Dus waarom een ander kopen? Het geld brand in de handen van de Zeeuwse districtsvoorzitter. Het vele geld wat ze van de donateurs krijgen en collecte en zeker niet te vergeten de subsidies waar ze niks tot weinig voor terug doen. Op rampen wordt bijna niet getraind en de Opvang- en Verzorgingsgroepen worden verkleind, Sigma stopt, dus we geven het geld maar uit aan een bus? En die oude kunnen we wel in Polen kwijt. In Zeeland zijn genoeg andere groepen die deze bus willen. Dierenbescherming, als buurtbus om kinderen naar school te brengen, wie weet Arduin wel of een andere zorginstelling die van een rolstoelbus gebruik wilt maken. Maar met dat soort doelen haal je de Zeeuwse pers natuurlijk niet.

Voordat al deze woorden over het Nederlandse Rode Kruis geroepen worden, over bezuinigingen en geen hulp verlenen in Nederland, wil ik dat er eerst ook maar eens goed informatie opgevraagd wordt hierover. Binnen het Nederlandse Rode Kruis wordt veel aan Noodhulp Nationaal gedaan, om to the point te komen informeer gerust bij de afdeling Tholen-Reimerswaal naar wat zij doen aan Noodhulp etc.

Deze week is een aantal jonge Vlissingse mannen die de ziekte van Duchene hebben met vier van zulke busjes op vakantie gegaan, daar hebben ze zelf geld voor ingezameld. Lijkt me dat die bus beter voor dat soort doeleinden ingezet kan worden i.p.v. ze aan Polen te schenken die hiervoor hun neus ophalen. Ook voor die rolstoelen en rollators zijn genoeg kandidaten in Nederland.

Bij deze roep ik het Rode Kruis op om de bus maar te schenken aan de Dierenopvang in Zeeland. De Polen kunnen misschien het beste hun eigen boontjes maar doppen. Voor de rolstoelen die ze er heen willen brengen vinden we wel een andere bestemming.

Beetje jammer dat zulk nieuws naar buiten wordt gebracht en het Poolse volk gelijk als ondankbaar wordt bestempeld. Helaas worden racistische denkbeelden 9 van de 10 keer uitgelokt door de media. Kom op zeg mensen.. Het is inderdaad niet zo netjes van die mensen dat ze dit vriendelijke aanbod niet accepteren, maar om dan meteen te roepen dat het een ondankbaar volk is? Dat gaat mij iets te ver...

Deze reactie zal waarschijnlijk niet gewaardeerd worden, maar die Polen halen hier zelf wel wat ze nodig denken te hebben. Ik vind dat de bus moet geschonken worden aan een instantie die zo'n bus hard nodig heeft, maar geen geld heeft om er zelf één aan te schaffen. En ook de rollator en de rolstoelen kan men vast hier in Nederland kwijt (de zorg is hier al duur genoeg).

Jullie kennen de wet niet in Polen, ouder dan 7 jaar, dan geen toelating in dat land.

Tsja, soms denk je dat je goed doet, maar dan zijn de mensen er inderdaad niet zo blij mee als je had gehoopt. Misschien inderdaad dat ze bij die dierenopvang er wel heel blij mee zouden zijn.

Goed idee, genoeg Nederlandse instantie's/vrijwilligers die een bus kunnen gebruiken. Ik zou die rolstoelen en rollators dan ook maar een andere bestemmig geven.

Wat is dat ondankbaar, terwijl ze er veel mensen mee kunnen helpen. Fijn dat de oude bus dienst kan doen in Nederland. Ouderen zullen straks met partij Pinokkio al genoeg moeten inleveren, en dan is elke hulp welkom.

Het is een lachertje, ondankbare mensen, alles moeten ze maar stoppen en gewoon verdelen onder ons eigen volk.

Prima idee Marco!

Het is toch te belachelijk voor woorden? Krijgen de Polen iets gratis aangeboden, is het niet goed genoeg naar hun zin. Ondankbaar. Laat het Rode Kruis maar eens in Nederland kijken! Er zijn genoeg instanties in Nederland die er wel blij mee zijn.

Goed plan, schenken aan de dierenopvang.

Ondankbaar? Zeker al een poosje niet in Polen geweest, Die willen (en hebben het al lang) die ouwe troep van ons niet meer nodig hoor.

@Marco, Goed idee! daar zullen ze wel blij mee zijn toch? @Anoniem, beetje kort door de bocht toch? Er zal echt geen geld zijn om de bus te onderhouden. flauwe reactie.

Geef die Polen helemaal niets meer. Maco heeft gelijk, geef die bus aan de dierenopvang in Zeeuws-Vlaanderen. Zij zijn er vast wel blij mee. Iets naar Polen sturen is weggegooid geld!

Bus inruilen, en de rollator en rolstoelen verdelen onder Nederlandse mensen die het ook nodig hebben.

Ondankbaar volkje die Polen. Bah.

Kunnen ze die bus mooi schenken aan de dierenopvang in Zeeuws-Vlaanderen. Ze hadden hun oude auto toch naar de sloop gebracht?

Goed idee Marco.