- advertentie -

Asbest gevonden in Oost-Souburg

Asbest gevonden in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een groenstrook in Oost-Souburg is asbest gevonden. Het gaat om de groenstrook aan de achterzijde van woningen aan de Padweg, de Zeewijksingel, de Pieter Louwersestraat en de Jacob Isaac Sandersestraat.


Volgens de gemeente Vlissingen zijn daar woensdag drie stukjes asbest gevonden van zo'n twee bij twee centimeter. Waarschijnlijk gaat het om stukjes golfplaat. De drie stukjes asbesthoudend materiaal zijn direct meegenomen voor analyse. Daaruit blijkt dat het gaat om asbest uit de categorie I, de minst gevaarlijke categorie.

Mondkappen

Het asbest wordt verwijderd door een asbestgecertificeerd bedrijf. De medewerkers dragen bij het verwijderen van het asbest wel mondkappen, maar geen witte pakken. Dat is bij dit type asbest niet nodig.


Bodemonderzoek
Een inspectie door gemeentemedewerkers heeft wel uitgewezen dat mogelijk meer stukjes asbesthoudend materiaal aanwezig zijn in de groenstrook. Vrijdag vindt nader bodemonderzoek plaats om te bepalen of er inderdaad nog meer asbestdeeltjes in het parkje aanwezig zijn. Als er inderdaad meer asbest aanwezig is, dan zal dat ook door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

Brief
De gemeente meldt dat alle omwonenden een brief hebben gekregen om ze op de hoogte te brengen van de situatie.

Foto: Google Maps

laatste keer aangepast:
do 06-09-2012, 14:41


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Burgemeeester René Roep van de gemeente Vlissingen over de gevonden stukjes asbest

Javascript is required to view this map.

Reacties

'' Het dragen van witte pakken is bij dit type asbest - ''de lichtste vorm'' - niet noodzakelijk, maar wordt uit voorzorg wel gedaan.'' Alle soorten asbest kunnen tot borstvlies kanker leiden, of het nu wit (chrysotiel) blauw (crocidoliet) bruin (amosiet) asbest is, kunnen bij besmetting leiden tot asbestkanker. Type één, twee, drie, vier, vijf, zijn allen kanker verwekkend.

Wij wonen in de Padweg maar hebben helemaal geen brief ontvangen dus die info klopt niet!! Wij moeten dit lezen op internet!!! Schandalig gemeente!!!