- advertentie -

Taiwanese rattenslang gevangen in Biggekerke

Taiwanese rattenslang gevangen in Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij restaurant Valkenisse aan de Valkenisseweg in Biggekerke is vanmiddag een Taiwanese rattenslang gevangen van bijna twee meter lang. De kok van het restaurant had de slang maandag voor het eerst gezien in de bebossing naast het restaurant.


Medewerkers van Reptielenzoo Iguana uit Vlissingen hebben de slang gevangen en meegenomen. Het is nog onbekend wie de eigenaar is. Niemand heeft een slang als vermist opgegeven.

Ongevaarlijk
De wurgslang is niet gevaarlijk voor de mens. Slangen van deze soort eten voornamelijk vogels en kleine knaagdieren.
laatste keer aangepast:
do 06-09-2012, 17:21


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Rattenslang gevangen in Biggekerke

Javascript is required to view this map.

Reacties

Wonen daar dan ratten in Biggekerke?Je vraagt je af wat doet zo'n slang daar.

Het is geen nieuws. Als elke gevonden hond of kat nieuws zou zijn, dan zou je er gek van worden. Vaak is het zo dat Bom van Iguana graag publiciteit zoekt rondom gevonden dieren. Dus hij zal wel even gebeld hebben met Omroep Zeeland of omgekeerd. Jammer dat Bom opnieuw onzin uitkraamt. Een "Noordamerikaanse Elaphe" bestaat niet. Slangen van het genus Elaphe komen alleen in Azië en Europa voor. En dat er minder slangen ontsnapt zijn dit jaar waag ik te betwijfelen. Het is waarschijnlijk zo dat Iguana minder vaak wordt ingeschakeld. Sinds er veel publicaties zijn geweest over misstanden binnen deze organisatie laat men hen steeds vaker links liggen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op: http://herpnews.blogspot.nl/ en lees de Animal cruelty stukjes maar.

Ja, over Iguana heb ik ook mijn bedenkingen. Die stonden bij Rescue Vlissingen een hele tijd met een wandelende tak in de hand (als attraktie?) Het beest was heel aktief, terwijl ze zelf zeiden dat zo'n dier dat alleen doet als hij onrustig of gestresst is, normaal zouden die gewoon stil zitten.

Menu van de dag!!!

Ik zie het "nieuws" niet. Onschuldige slang ontsnapt van iemand die er blijkbaar niet goed voor kan zorgen of een slecht sluitend terrarium heeft: word gevonden en gevangen = probleem opgelost. De kok had er beter sushi van kunnen maken aangezien het dier toch uiteindelijk sneller dood gaat dan bij Iguana in een mini-curver word gepropt voor de rest van zijn leven.