- advertentie -

Winnaars Mosselchef 2012 bekend

Winnaars Mosselchef 2012 bekend

YERSEKE - Johan Drenth uit Ommen is donderdag verkozen tot Mosselchef 2012. De chefkok won de kookwedstrijd met zijn mosselgerecht ‘Wereldse proeverij', waarin hij de schelpdieren op verschillende manieren had bereid. De jury beoordeelde de mosselgerechten tijdens de wedstrijd op originaliteit, bereidingswijze, cuisson, smaak, presentatie en vakmanschap.


In de categorie hobbykoks werd Giovanni Verhaert uit Tilburg verkozen tot Mosselkok 2012. Hij won met het mosselgerecht ‘Mosselen Da Giovanni', waarbij de verse mosselen worden bereid met een marinade van geperste olijven, knoflook en uienringen.

Nationale Mosselweek
De kookwedstrijd Mosselchef 2012 is een evenement tijdens de Nationale Mosselweek die nog tot 9 september duurt.

laatste keer aangepast:
vr 07-09-2012, 16:42


regio:
Bevelanden
delen:
Gerecht Mosselkok  2012

Reacties

Hallo. Ik wil graag nog even wat toevoegen aan dit artikel. Mijn broer Marnix van't Hof, 20 jaar, uit Brouwershaven, heeft ook meegedaan met de Mosselchef van 2012 en is als 3-e geëindigd in de categorie masterchefs. Dus er zijn zeker wel Zeeuwen in de prijzen gevallen.

Hallo, ik kom uit Zeeuws Vlaanderen en heb ook meegedaan aan de mosselchef 2012. Niet nr.1 maar wel nr. 2 bij de hobby-koks! Dus toch een klein beetje Zeeuws was er bij :) Lia