- advertentie -

CDA boos op Vogelbescherming

CDA boos op Vogelbescherming

OOSTBURG - Statenlid Patricia de Milliano van het CDA is boos op Vogelbescherming Nederland. De natuurorganisatie beweert in een persbericht dat het CDA in een enquête heeft aangegeven dat de Hedwigepolder toch mag worden ontpolderd.


Op een vraag of de partij voor natuurherstel in de Westerschelde is door ontpolderen van de Hedwige antwoordde het CDA volgens de natuurorganisatie met een volmondig ‘ja’.

Alternatieve plan
Volgens De Milliano heeft haar partij alleen aangegeven nog steeds achter het alternatieve plan van staatssecretaris Bleker te staan waarin een derde van de Hedwigepolder onder water wordt gezet. De partij staat volgens haar beslist niet achter een totale ontpoldering.

Duidelijk
Volgens de Vogelbescherming was de voorgelegde stelling meer dan duidelijk. Ook heeft de partij voldoende tijd gehad om de impact van deze keuze te realiseren, zegt een woordvoerder.

Verdrag
De Hedwigepolder houdt de gemoederen al jaren bezig. In een verdrag met België is afgesproken is dat de polder onder water moet worden gezet om schade aan de natuur door het verdiepen van de Westerschelde te compenseren.

Enquête
In de enquête hebben alleen de VVD en de SP nee ingevuld bij de bewuste vraag over ontpolderen.
laatste keer aangepast:
vr 07-09-2012, 11:11


delen:
luister fragment: 

Statenlid De Milliano van het CDA over de enquête van de Vogelbescherming

Reacties

" In de enquête hebben alleen de VVD en de SP nee ingevuld bij de bewuste vraag over ontpolderen." Lees ik. Inderdaad de SP heeft in de Tweede Kamer bij monde van Dhr. Henk van Gerven heel duidelijk een stem tegen ontpolderen laten horen; helaas te vergeefs. Het Zeeuwse VVD-TweedKamer-lid Bosman hanteert een rekbaar begrip t.a.v. het onder zout water zetten van vruchtbare polders, hij noemt het bijv bij de Oud- en JongBreskends geen ontpolderen, maar verzilten en wat het CDA betreft 1/3 deel ontpolderen is ook ontpolderen.

Het beste zou zijn beide opheffen. Hebben beide geen meerwaarde voor de maatschappij.

Ach ja, het CDA de enigste die we zullen missen is Jan Kees de Jager, de rest is gewoon waterverf.

Inderdaad , ik moet toegeven: een beetje ontpolderen klinkt hetzelfde als een beetje zwanger. Ik hoor liever een duidelijk nee.

De vogelbescherming weet totaal niet waar ze mee bezig is. Alle vogels die nu in de Hedwige zitten en broeden zullen door het onder water zetten verdwijnen, maar ook een watevogel heeft een droog plekje nodig om te broeden. Vroeger op school werd gezegd bij zulke onzin; je kakelt als een kip zonder kop en dat doet in mijn ogen de vogelbescherming ook.