- advertentie -

Goes positief over uitbreiding Sportpunt

Goes positief over uitbreiding Sportpunt

GOES - Wethouder Jo-Annes de Bat is er van overtuigd dat Sportpunt Zeeland in Goes kan uitbreiden. Donderdagavond presenteerde het bestuur van het sportcomplex voor de tweede keer de uitbreidingsplannen. De gemeenteraad van Goes beslist waarschijnlijk over twee weken over een garantstelling voor 10 miljoen euro.


Bij het complex moet onder meer een 'tropisch regenbos' komen en een waterattractie. Zo hoopt de directie in de toekomst minstens zoveel bezoekers te trekken als nu.

Sporthallen
Het regenbos en de waterattractie komen dan op plaats van de huidige sporthal 1. Daardoor gaat sportruimte verloren. Dat wil Sportpunt Zeeland compenseren door sporthal 3 uit te breiden en daarna op te splitsen in twee sporthallen.

Energie
Ook wil Sportpunt Zeeland het energieverbruik verminderen. Daarom is het de bedoeling om de toekomstige tropische tuin 'het Regenbos' te verwarmen met energie die elders in het sportpunt vrijkomt.

Kosten
De kosten van de uitbreiding zijn 10 miljoen euro. Sportpunt Zeeland heeft de gemeente Goes om een garantstelling gevraagd. Later deze maand neemt de gemeenteraad daarover een besluit. De gemeente hoeft dit bedrag niet te betalen, ze staan alleen garant als bijvoorbeeld de inkomsten tegenvallen. De gemeente moet dan bijspringen om het ontbrekende deel te betalen.

Subtropisch
Het complex van Sportpunt Zeeland bestaat nu onder meer uit een subtropisch zwembad, vier sporthallen, een turnhal, squashbanen, camping, en een kinderdagverblijf.
laatste keer aangepast:
vr 07-09-2012, 11:49


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Goes positief over uitbreiding Sportpunt Zeeland

sportpunt

Reacties

Ik wil gewoon kunnen zwemmen. In een bad met water. Zonder klimkwal, zonder plastic aap die in het water piest, zonder geinige brugjes en stinkende badkuipen, zonder bananebomen, zonder tomatenkas waar de mensen in Goes voor 10 miljoen garant voor moeten staan, zonder 6,75 euro entree per persoon, zonder borrelbad, meedrijfsloot, klaterwaterval, scheetstoelen en al die andere flauwkul. Gewoon een rechthoekig bad met water, waar je voor 3 euro kunt zwemmen. Dat doe je in een zwembad namelijk. Men weet gewoon van gekkigheid niet meer wat er nu weer verzonnen moet worden. Dus 1 tip, maak het gewoner en minstens de helft goedkoper. Al die waanzin allemaal...

Ongelooflijk. Een gemeente die in deze tijden borg staat voor de risico's van een commerciële attractie, met gemeenschapsgeld! Schaamteloos! Een vrijbrief aan alle ondernemers die vrij risicoloos een boterham willen gaan verdienen. Bel de gemeente Goes en presenteer je plannen. Vrij respectloos ook naar de ondernemers die het in deze lastige tijdje op eigen houtje moeten doen.