- advertentie -

Nieuwe cvdK mag minder bijbanen dan Peijs

Nieuwe cvdK mag minder bijbanen dan Peijs

MIDDELBURG - De nieuwe commissaris van de Koningin moet minder bijbanen hebben dan Karla Peijs. Dat vinden een aantal partijen van de commissie Bestuur van de Provincie Zeeland. Zij bespraken de profielschets van de opvolger van Peijs. In het verleden had Peijs 44 nevenfuncties tegelijkertijd.

In de profielschets staat onder meer dat de nieuwe commissaris van de Koningin een aantal bijbanen mag hebben. Maar een aantal partijen in Provinciale Staten wil dat de nieuwe commissaris van de Koningin zich volledig op Zeeland richt.

Beperkt
De commissie Bestuur oordeelde vandaag dat de opvolger van Peijs een beperkt aantal bijbanen mag hebben. Ook moet de nieuwe commissaris van de Koningin alle bijbanen bekendmaken en mogen de bijbanen niet botsen met het werk als commissaris van de Koningin.

Ervaring
De Provincie Zeeland maakte vorige week de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koningin bekend. De nieuwe commissaris moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er sprake zijn van ruime bestuurlijke ervaring en een goed netwerk in Den Haag en Brussel.

Ontslag
Peijs heeft in mei aangekondigd dat ze haar ontslag ging indienen bij Koningin Beatrix. Ze vervult haar taken als commissaris van de Koningin nog tot 1 maart 2013, dan loopt haar termijn af.

Ton per jaar
Vorig jaar werd bekend dat Peijs meer dan een ton per jaar verdient met haar bijbanen. De nevenfuncties van Peijs zijn openbaar. Op de site van de provincie zet Peijs zelf in het jaarverslag haar nevenfuncties uiteen.
laatste keer aangepast:
vr 07-09-2012, 20:18


delen:
luister fragment: 

Verslaggever Franc de Korte over de profielschets voor de nieuwe cvdK

De huidige commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs

Reacties

Indien iemand een openbare bestuursfunctie aanvaard boven modaal dient men geen bijbanen te nemen, omdat dit ten koste gaat van burgers en de openbare functie. Doel van de bijbanen is geld binnen krijgen en weten dat men door velen of misschien beter gezegd door sommigen uit de politiek beschermd word. Ik zie vrijwel geen partij die tegen de extra bijbanen is. Zou graag van hen horen wie daar tegen is. Ik neem aan, dat ze dat niet durven te zeggen of lef niet hebben om dat te zeggen. Bijbanen kunnen corrumperen door verschillende belangen. Daarom zijn bijbanen bij diegenen die openbare functies hebben niet gewenst. Dit gaat ten nadele van de openbare functie. En dus van de burgers in Nederland. Familieleden een functie, baan of opdracht geven neigt ook naar oneigenlijk gebruik van de openbare functie. Mijn vraag aan de Politieke Partijen, de kamerleden ( 1ste en 2de kamer ) Voorzitters Politieke Partijen. de Jongeren afdelingen van de Politieke Partijen en onze vertegenwoordigers (nederlanderds) bij het Europees Parlement, Comissies etc en Nederlanders die bij de EU werken : Geef uw mening hier over of zegt U hoever mag iemand die een openbare politieke functie bij het Rijk, Provincie, de gemeente en Europa. Mogelijk kan het ook zijn, dat U het lef niet hebt om hier uw mening over te geven.

Hoezo, profielschets? Weten ze niet in de Staten dat mevrouw Philipse uit Walsoorden de nieuwe Commisaris der Koningin wordt. De enige en juiste keuze.

Wat ik me afvraag is of ze zich wat aantrekt van kritiek, volgens mij niet en dan heb je toch wel een plaat voor je kop. Want ook na dit baantje zal ze nog overal wel bijbanen zoeken hoor. Dit mens had niet Peijs moeten heten maar Rupsje nooit genoeg.

Ze denkt zelf dat ze boven Koningin Beatrix staat en dat is zo laag als je denkt dat je boven de wet staat en ook nog denkt dat het volk blij met je is, Peijs je hoort in het gevang te zitten als medeplichtige van oplichting van de staat der Nederlanden.

Het is gewoon schandalig dat men bij een fulltime baan zoveel tijd kan vinden om nog 44 bijbaantjes te hebben. Ik hoop dat ze nog zover komt dat ze vakkenvulster in plaats van zakkenvulster wordt. En ja, al heb ik nog nooit iets met Bakellende op gehad het is altijd nog een betere keus dan die hufter van Verhagen.

Stort tante Peijs dan ook dat (gestolen geld?) terug of geld dit niet met terugwerkende kracht want wat Jan met de korte achternaam altijd al doorhad komen nu ook anderen met de conclusie dat je geen 20 of 30 banen kunt hebben, ben zelf al kapot gegaan aan één fulltimebaan dag en nacht maar ik ben geen miljonair er van geworden.

Vermoedelijk komt Balkenende nu wel in beeld. Is een Zeeuw, heeft bestuurlijke ervaring en goede contacten in Den Haag en Brussel. Eén voordeel: hij mag niet meer verdienen dan de Balkenende-norm!

Het moet niet mogelijk zijn dat dit soort mensen bijbanen hebben. Belangenverstrengeling is een bepaald goed wat zich op de rand begeeft van. Bedrijven kunnen hier namelijk hen voordeel mee doen en dat hoort niet. Men kan in geen geval integer zijn in dit soort situaties. En mochten mensen toch bijbanen hebben, moet het zo zijn dat de verkregen vergoeding hiervoor, in een pot gestort word voor een goed doel b.v diabetes -, kanker-fonds o.i.d..

Waarom zou dat niet mogen? Als het werk allemaal in elkaar past, is er toch niets aan de hand? En extra inkomen wordt extra belast... We lopen allemaal te zeuren dat we niet rond komen maar extra werken is ineens een vies woord. Als ik extra werk kan ik ook leuke dingen doen dus wat let je om ook extra te werken, of zijn we het werken een beetje verleerd?

Ben jij dan ook een dief, want wie kan er nou 20 of 30 banen hebben als je al een volledige dagtaak hebt waar je een riant salaris mee verdient €200.000 plus €100.000 aan bijbanen het is in mijn ogen pure diefstal, tevens helpt ze haar man Rinus Platschorre aan een riant salaris door hem voorzitter van een subsidievehikel te laten worden, waar tientallen miljoenen in om gaan om schelpjes en vis, niet in de Oosterschelde te kweken, maar tussen de patatten.

Het is tijd ... geweest, dat mens had allang weg moeten wezen. Subsidiepotje voor de tongen is leeg waarschijnlijk!

Elke bijbaan is er een teveel. Er speelt genoeg in Zeeland om daar een volledige job bij te hebben en geen bijbanen erbij. Ze worden vorstelijk betaald om de rol van Commissaris van de Koningin te vertolken.

Waarom bijbanen? Verdient de nieuwe commissaris dan nog niet genoeg? Of komt er nu in plaats van iedere dag vers fruit op het bureau kaviaar en champagne? Bovendien gaat de Koningin ook steeds meer op de ceremoniele toer, dus waarom ook de commissaris (van de Koningin) niet? Wat een poppenkast!