- advertentie -

Verwarring over gratis busvervoer bij monumentendag

Verwarring over gratis busvervoer bij monumentendag

ZIERIKZEE - Rondkijken in een monumentaal woonhuis of kijken hoe de molen er van binnen uitziet. Het kan allemaal op de Open Monumentendag die dit jaar voor de 26-ste keer wordt gehouden. Groen van Toen is het thema van dit jaar. De in het verleden ontworpen parken en tuinen, landgoederen en buitenplaatsen krijgen daarmee dit jaar extra aandacht.

De provincie Zeeland telt meer dan 3500 rijksmonumenten, ruim 300 zijn dit weekend voor publiek geopend. Op www.openmonumentendag.nl is terug te vinden welke monumenten dit weekend geopend en gratis toegankelijk zijn. De Provincie Zeeland ondersteunt het evenement door gratis openbaar busvervoer aan te bieden op zaterdag.


Verwarring

Niet alle bezoekers waren op de hoogte van het gratis busvervoer. Ook was niet bij iedereen bekend op welke manier ze daar aan konden komen.

laatste keer aangepast:
za 08-09-2012, 15:51


delen:
luister fragment: 

Verwarring over gratis busvervoer bij monumentendag

monumentendag

Reacties

Tja , wat ook heel erg jammer is, is dat de meeste monumenten alleen op zaterdag open zijn. Helaas kon ik toen niet, maar toen ik zondagmorgen iets wilde uitzoeken om te gaan bekijken was er op Walcheren en de rest van Zeeland niet veel meer te doen . Bij andere soorten Open dagen is dat net zo! Lijkt me niet leuk voor de mensen die op zaterdag niet kunnen. Vind het ook een gemiste kans om toeristen aan te trekken of mensen te animeren om zich voor al dat moois in te zetten. Jammer, heel erg jammer hoor!