- advertentie -

Provincie blij met hulp Rijk aan vlassector

Provincie blij met hulp Rijk aan vlassector

DEN HAAG - Verwerkers van vlas- en hennepvezel kunnen volgend jaar rekenen op 900.000 euro Europese steun. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bekendgemaakt.

Met de financiele steun kan de sector zich voorbereiden op het nieuwe Europese landbouwbeleid. In de Zeeuwse vlassector zijn zo'n 150 personen werkzaam.

Steun
Gedeputeerde Kees van Beveren ging eerder dit jaar naar Den Haag om steun
te vragen voor de vlasboeren. Volgens Van Beveren blijft het belangrijk dat er verschillende gewassen verbouwd worden. Zonder steun bestaat de kans dat agrariërs overstappen op de teelt van andere gewassen die meer geld opleveren.

laatste keer aangepast:
za 08-09-2012, 15:51


delen:

Reacties

Waarom subsidie, als je op een normale manier het hoofd niet boven water kunt houden, stoppen met deze waanzin. Dat is veel goedkoper dan gemeenschapsgeld er in steken. Subsidie is altijd al een gemeengoed geweest. Er is een enkeling die het krijgt en de rest in deze groep moet weer maar zien. Gewoon stoppen met alle subsidie.

Ben benieuwd of het duurzaam is, dus zonder chemische kunstmest en zonder de enorm schadelijke chemische landbouwbestrijdingsmiddelen. Hierdoor sterven steeds meer bijen, die voor de bestuiving van gewassen zorgen, dus ook voor ons voedsel. Henk Bleker van het CDA zal het wel weer geregeld hebben en dan weet je wel dat het fout zit.