- advertentie -

Matroos komt om in sluis Terneuzen

Matroos komt om in sluis Terneuzen

TERNEUZEN - Een Filippijnse matroos is zondagmiddag om het leven gekomen bij het afmeren van een zeeschip in de westelijke sluis van Terneuzen. Rond 12.45 uur kwam het schip de sluis binnen. Tijdens het afmeren en het aanleggen brak de tros. De matroos raakte hierdoor dusdanig gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt in samenwerking met de politie Zeeland en onderzoek in naar aanleiding van het overlijden van de matroos. Het verhoor van de Nederlandse kapitein en de andere opvarendenĀ zal deel uit maken van het onderzoek. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt ook een onderzoek in.

laatste keer aangepast:
ma 10-09-2012, 10:03


trefwoord(en):
matroos terneuzen tros
delen:
Matroos komt om bij afmeren zeeschip Terneuzen

Reacties

Ook op nieuwe schepen kom je deze ongelukken tegen want een touw is oud of nieuw een onbetrouwbaar ding.

Dit schip is van bouwjaar 2011, in dienst 09-06-2011. Hoe nieuw wilt u het hebben? Terwijl de verzekeraar ook regelmatig controles uitvoert. Het blijft triest dat ben ik met u eens.

Wat een triest ongeluk. Zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren, gevaar is er overal. Ik wens zijn familie heel veel sterkte toe, je zal het bericht maar thuiskrijgen. Een zeemansvrouw.

Ik vind dat die schepen eens grondig moeten onderzocht worden om zulke ongelukken tevoorkomen, want op die trossen komt toch veel druk te staan als ze aanmeren, dus ook slijtage. Ik hoop dat er beter naar gekeken wordt om dit niet meer voor te laten komen.