- advertentie -

Ongeluk bij Vlaketunnel zorgt voor file

Ongeluk bij Vlaketunnel zorgt voor file

VLAKE - Strandgangers onderweg naar huis zijn zondag op de A58 in de richting van Bergen op Zoom in een grote file terecht gekomen. Tussen 18.30 en 19.00 uur was de Vlaketunnel afgesloten vanwege een ongeval. Dat zorgde voor veel problemen op de Zeeuwse snelweg.

Er was alleen sprake van blikschade, maar omdat de stranden juist op dat moment leeg liepen, ontstond een verkeersopstopping. Het verkeer stond vanaf de afslag Heinkenszand tot aan de Vlaketunnel enige tijd stil.

laatste keer aangepast:
ma 10-09-2012, 07:39


delen:

Reacties

@Jan, Wat weet je het toch goed he! Weet je ook dat olie op het wegdek het wegdek glad maakt? En dat wanneer je het niet opruimt er nog meer auto's botsen? En dat de wegbeheerder dan nog meer reacties alla die van jou krijgt? En weet je ook van een europese tunnelwet? En weet je ook wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van tunnelongevallen? Zo ja, succes ermee, zo nee kom dan eens een keer kijken bij een wegbeheerder wat er allemaal gedaan wordt om mensen zoals jou zoveel mogelijk te faciliteren, terwijl de dank uit niet meer bestaat dan klagen en hoongelach. En maar klagen dat het niet goed gaat met de maatschappij.... Mocht je echt serieus problemen met RWS hebben, bel dan eens met 0800-8002. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen een reactie. Helaas kan dat niet anoniem dus zul je wel met concrete zaken moeten komen.

Op alle invoegstroken en tunnels de strepen op het wegdek doortrekken dat er niet van rijbaan veranderd mag worden, dit is geen overbodige luxe bij invoegstroken. Waarom zou ik bij een invoegstrook naar de rechterbaan willen? Je moet volop in de remmen als iemand met 50 a 60 gelijk naar de linkerbaan schiet omdat een vrachtwagen nog snelheid moet maken die op de invoegstrook rijdt.

Een ongeval is altijd een fractie van onoplettendheid . De tunnel is onlangs netjes op geknapt . Nieuwe LED-verlichting, enz . Jan W., dat tunneldebacle van de vorige keer heeft hier niets mee van doen. Ga je naar Frankrijk staan de wegen soms 12 uur dicht . Niet zeuren, het was een mooie dag qua weer en als je de file staat dan heb je pech...

Het ongeval is veroorzaakt door medeweggebruikers en niet door de schuld van Rijkswaterstaat.

Daar waar veel mensen van rijsrook wisselen is dit ongeluk ontstaan. De chauffeur had net als ik ruime tussenruimte bij zijn voorganger maar er zijn personen die steeds moeten wisselen. Mijn voorganger moest op de rem en ik ook. We raakten elkaar maar net, maar degene die achter mij reed, zag het te laat. Dus mensen, blijf op die strook want ik ben nu afhankelijk van het openbaar vervoer

Men weet toch dat bij alleen blikschade men de auto's naar de pechstrook moet duwen en zo de weg vrijmaken om het verkeer door te laten stromen. De politie komt daar niet meer zo snel voor, maar ja ze zullen wel moeten komen om het verkeer te regelen. Wij hebben het ook eens meegemaakt, je rijdt even wat trager en daarna gaat het weer sneller. Dit gebeurt elke dag meerdere keren en nu was het weekend en mooi weer en veel verkeer naar en van de kust.

Rijkswaterstaat, moeilijk allemaal hè? Dank je wel hoor, wat regelen jullie toch altijd alles geweldig in Nederland.

Ik heb hiervoor gewaarschuwd dat de infrastructuur niet goed bekeken is door de (deskundige) van het wegennet, omdat zij niets geleerd hebben na het tunneldebacle van vorige keer dat de tunnelbuis omhoog kwam. Als er wat ernstigs gebeurt in de tunnel kan niemand meer van de A58 af en dan is het wachten en wachten, maar zelf zitten zij lekker thuis.

Er zou maar eens iets met de Kerncentrale gebeuren! Dan is er paniek, wat dan? Dit mag en kan gewoon niet meer gebeuren! Een tunnel erbij, zou geen kwaad kunnen, 2 buizen heen en 2 buizen terug. Werkzaamheden aan de tunnels ook geen probleem meer.