- advertentie -

Zeeuws personeel Mediq voorlopig veilig

Zeeuws personeel Mediq voorlopig veilig

OOST-SOUBURG - Het personeel van de Zeeuwse vestigingen van Mediq apotheken hoeft voorlopig niet voor zijn baan te vrezen. Volgens een woordvoerder van Mediq wordt pas in de loop van 2013 duidelijk in welke apotheken personeel wordt ontslagen.


Maandag maakte Mediq bekend in de komende jaren 134 banen te schrappen. "Eerst wordt er gereorganiseerd op het distributiecentrum in Staphorst en het hoofdkantoor in Utrecht", aldus een woordvoerder. Mediq heeft in Zeeland meerdere apotheken in Goes, Middelburg en Terneuzen.

Klimaat
De jaarlijkse kosten van het Mediq moeten in 2015 19 miljoen lager liggen. De reorganisatie is volgens het bedrijf nodig door 'het voortdurend verslechterende klimaat voor apotheken en farmaceutische groothandels in Nederland'.
laatste keer aangepast:
wo 12-09-2012, 11:19


delen:

Reacties

Ik ben benieuwd hoe lang de klanten in de toekomst moeten wachten op hun doosje pillen bij de de Mediq-apotheken. Na in toenemende mate een aantal keren per maand langdurig staan 'wortelschieten', vaak langer dan een half uur, heb ik een half jaar geleden besloten voortaan naar een andere, kleinschaliger apotheek te gaan. Daar kost het me één maal; per 3 maanden 5 minuten van m'n tijd! Groter is absoluut niet altijd beter!

Er staat trouwens wel een heel erg mooi hoofdkantoor in de buurt van Maarssen sinds kort. Enkele verdiepingen hoog en rookglazen ramen.

Ze hebben vele jaren hun zakken goed gevuld met grote bonussen van de toeleveranciers. En toen hoorde je ze niet! Jammer voor het personeel maar het is niet anders. Mediq-leveranciers hebben ook vele jaren de burgers in Nederland behoorlijk afgezet. In België zijn al tientallen jaren de producten van de apothekers behoorlijk lager in prijs en die hoor je toch ook niet klagen!