- advertentie -

Karla Peijs: stem op Zeeuwse kandidaat

Karla Peijs: stem op Zeeuwse kandidaat

MIDDELBURG - Commissaris van de Koningin Karla Peijs roept Zeeuwen op om bij de Tweede Kamerverkiezingen zoveel mogelijk op Zeeuwse kandidaten te stemmen. Ze benadrukt dat ze hiermee niet een stemadvies wil geven wat betreft de keuze voor een bepaalde partij. Ze wil dat er na de verkiezingen meer Zeeuwse Kamerleden in de Tweede Kamer komen te zitten.


Volgens de commissaris van de Koningin zijn Zeeuwse Kamerleden heel belangrijk voor Zeeland. "Het zou rampzalig zijn voor Zeeland als er geen Zeeuwse Kamerleden in de Tweede Kamer komen te zitten na de verkiezingen", verklaart Peijs.

Marinierskazerne
Zo zouden de Zeeuwse Kamerleden André Bosman van de VVD en Ad Koppejan van het CDA volgens Peijs een belangrijke rol hebben gespeeld bij het naar Vlissingen halen van de marinierskazerne. Volgens Peijs was dat niet gelukt als de twee Zeeuwse Kamerleden niet op het juiste moment de juiste Kamervragen hadden gesteld.

Provinciale spreiding
Momenteel zitten er twee Zeeuwen in de Tweede Kamer. Dat waren er wel eens meer. Volgens Peijs keken de politieke partijen zelf vroeger ook uitdrukkelijk naar provinciale spreiding van hun kandidaten, maar lijkt daar nu binnen de partijen veel minder aandacht voor te zijn.

Voorkeurstem
Peijs verwacht dat het mogelijk is om vier Zeeuwen de Tweede Kamer in te stemmen als alle Zeeuwse kiezers een voorkeurstem uitbrengen op een Zeeuwse kandidaat. In totaal zijn er bij deze verkiezingen dertig Zeeuwse kandidaat-Kamerleden.
laatste keer aangepast:
di 11-09-2012, 21:06


delen:
luister fragment: 

Karla Peijs: stem op Zeeuwse kandidaat

Commissaris van de Koningin Karla Peijs

Reacties

Mevrouw Peijs had anoniem moeten bellen met het programma "Zegt U het maar" dan was half Zeeland het met haar eens geweest. En ze mag ook een eigen mening hebben, net zoals wij allen die hopelijk hebben. En de Hedwige gaat niet onder water, daar moeten wij nu voor gaan zorgen. Niet je energie verspillen aan de fouten uit het verleden, maar positief inzetten voor de toekomst, met droge voeten. Dus, allen morgen gaan stemmen op de persoon, van wie je verwacht dat hij/zij het goede voor de toekomst gaat doen. Doen ze toch niet, maar blijven proberen.

Als je wilt dat er niet ontpolderd wordt, is de Zeeuwse kiesspoeling dun. Welke Zeeuwse kandidaat wil zich hard maken voor 'niet onderpolderen'? Ik stem op een kandidaat die zich m.n. in het Hedwigedebat er hard voor gemaakt heeft dat er niet ontpolderd gaat worden. Ja, dan kom ik uit bij een partij waar ik het beslist niet voor de volle 100 % mee eens ben, maar als je ontpolderen als een halszaak ziet, dan doe je water bij de wijn, maar het moet in dit geval wel rode wijn blijven. guus langeraert, oostburg PS. Mevr. Peijs " DANK " voor uw advies, maar ik leg het weloverwogen naast me neer.

Jammer dat die Trix de Roos weer wordt genoemd, terwijl zij een blauwe maandag in de Tweede Kamer heeft gezeten. Ze heeft aangegeven het niets te vinden en liever in het Vlissingse te willen blijven!

Goed Zeeuws, goed rond, maar deze reacties zijn weinig respectvol. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar iemand zo de poten onder te stoel weg te slaan zegt meer over de schrijver dan hij of zij denkt. Een Zeeuwse.

 Benoem ook haar goede acties en inzet ipv alleen het negatieve en een advies is er om over na te denken, ze duwt niemand in een bepaalde richting, zo flauw om over haar salaris te beginnen hier

Dus eigenlijk pleit Karla voor zoveel mogelijk Zeeuwse Kamerleden alleen maar zodat ze die kan gebruiken voor haar lobby-circuitje. Getuige haar voorbeeld van de marinierskazerne.

Mevrouwtje Peijs het is genoeg geweest, echt genoeg geweest. Hoe durf je je er mee te bemoeien! Of is er door verschillende wat toegeschoven voor deze uitspraak, om je toch al riante pensioen nog wat te verbeteren?

Dimmen deze graaister (2 ton vast) en 1 ton bijscharrelen in "de baas zijn tijd".

ze doet het keurig: wel een Zeeuw en geen partijrichting geeft ze aan! Jammerdat er zo weinig Zeeuwen zijn, maar ik kies sowieso een Zeeuw!

De bijbaantjeskampioene (grootste zakkenvulster) van Zeeland hoeft mij geen stemadvies te geven. Ik bepaal zelf wel of ik op een Zeeuw stem.

Moet je wel weten dat ze er zijn, nog nooit van een Andre Bosman gehoord! Hoe kan je nou je stem geven aan iemand die je niet kent. Koppejan is alleen maar negatief in het nieuws geweest behalve zijn vertrek. Dus daar stem je sowieso niet op. Voor de rest hebben de Zeeuwse kandidaten die wel in het nieuws kwamen nou niet echt een positief gevoel gegeven om je stem te winnen.

Karla is geen toonbeeld van volledige democratie, want ook bij Veilig Verkeer Nederland drukt zij daar een zeer zwaar stempel op. Als je haar een fatsoenlijke kritische brief, maar wel opbouwend, op het verkeersbeleid in Zeeland stuurt, krijg je er totaal geen antwoord op. Conclusie: Inspraak niet gewenst en zo gaar het ook bij het CDA van wij regenten zullen wel zeggen wat goed voor het volk is!

Karla Peijs is over de 65 en dan hoor je met pensioen te zijn, en niet meer d'r zakken te vullen. Daar heeft ze al genoeg gelegenheid voor gehad.