- advertentie -

Protestbrief over vertrek OM uit Middelburg

Protestbrief over vertrek OM uit Middelburg

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland en de gemeente Middelburg hebben een protestbrief gestuurd aan minister Ivo Opstelten (Justitie) over het verdwijnen van het Openbaar Ministerie uit Middelburg.


Het parket Middelburg vertrekt in april 2013 uit de provincie. Dat komt doordat de zogeheten gerechtelijke kaart is herzien. De rechtbanken Middelburg en Breda fuseren tot een rechtbank Zeeland-West-Brabant met vier vestigingen, waarvan een in Middelburg.

Vertrek
Eerder was toegezegd dat het OM in Middelburg een lokaal parket zou behouden, maar nu blijkt dat het OM onlangs heeft besloten met stille trom uit Zeeland te vertrekken.

Verlies
Het Openbaar Ministerie is een van de vele Rijksdiensten die Zeeland kwijt raakt. Het vertrek betekent het verlies van 60 arbeidsplaatsen, veelal voor hoogopgeleiden. Sinds 1995 zijn op deze manier zeker 1600 arbeidsplaatsen in Zeeland verdwenen.

Negatieve gevolgen
De Provincie en de gemeente Middelburg vrezen dat het wegtrekken van het OM ook direct negatieve gevolgen heeft voor de gehele strafrechtketen, zoals voor de werkzaamheden op de rechtbank, in de advocatuur en bij gevangenis Torentijd.

Angst
De angst van de Provincie en de gemeente Middelburg is volgens de rechtbank in Breda ongegrond. "Alleen de kantoorfunctie van het OM vestigt zich straks in Breda. Alle andere werkzaamheden rondom rechtzaken, zoals zittingen en voorgeleidingen, blijven gewoon in Middelburg", aldus een woordvoerder van de rechtbank Breda.
laatste keer aangepast:
wo 12-09-2012, 10:22


delen:

Reacties

De politie gaat ook samen met West-Brabant. En Teeven, voormalig OM nu staatssecretaris, wil staatscasino's privatiseren - na eerst een lans te hebben gebroken voor 'belspelletje's- (zomaar een voorbeeld). Kun je allemaal niet over stemmen; net zomin als indertijd over de euro. Maar als ik zulke 'politici' dan stromannen voor de criminalineit noem wordt het niet geplaatst. Wij bevinden ons m.i. op een wel heel steil hellend vlak, nog net geen vrije val...

Vreemd dat met de mogelijkheden in dit digitale tijdperk niet gewoon in Middelburg gewerkt kan worden en met de moderne communicatiemiddelen op afstand samengewerkt in plaats van andersom. Van buiten de provincie op afstand met de locatie hier. Zo onlogisch dat ik vermoed dat dit maar een deel van het verhaal is.

opggeruimt staat netjes