- advertentie -

VVD is grootste partij in Zeeland

VVD is grootste partij in Zeeland

OOST-SOUBURG - Bij de Tweede Kamerverkiezingen hebben de meeste Zeeuwen op de VVD gestemd. De VVD wordt op de voet gevolgd door de PvdA. Dat blijkt uit de voorlopige verkiezingsuitslagen bij de dertien Zeeuwse gemeenten. De opkomst in Zeeland was 76,1%. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van twee jaar geleden was de opkomst 76,8%.


De VVD kreeg in de gemeenten Hulst (27,3%), Borsele (23,4%), Veere (27,5%), Noord-Beveland (30,6%), Sluis (31,6%), Kapelle (26,2%) en Schouwen-Duiveland (30,9%) de meeste stemmen.

Grote gemeenten
De gemeente Goes heeft woensdagavond als eerste gemeente in Zeeland de uitslag bekend gemaakt. In de gemeente Goes is de PvdA (25,1%) de grootste partij geworden. Ook in de drie andere grote gemeenten Terneuzen (24,9%), Middelburg (26,7%) en Vlissingen (28,7%) kreeg de PvdA de meeste stemmen. De SGP is de grootste in de gemeente Reimerswaal (33,5) en Tholen (24,2%).

Uitslagen per gemeente
Gemeente Borsele
Gemeente Goes
Gemeente Hulst
Gemeente Kapelle
Gemeente Middelburg
Gemeente Noord-Beveland
Gemeente Reimerswaal
Gemeente Schouwen-Duiveland
Gemeente Sluis
Gemeente Terneuzen
Gemeente Tholen
Gemeente Veere
Gemeente Vlissingen

Provincie Zeeland

Uitslag in kaarten
De uitslagen in Zeeland zijn ook in verschillende kaartjes verwerkt.

Officieel
De officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen wordt maandag door de Kiesraad bekend gemaakt.


laatste keer aangepast:
do 13-09-2012, 14:42


regio:
Bevelanden
delen:
opkomstkaartje
overzichtVVDstemmen
overzichtPVDAstemmen
overzichtSGPstemmen

Reacties

Wat erg voor de PvdA. Weer niet de grootste partij maar wel met de grootste (breedste) mond. Nu vooral vasthouden aan de nietszeggende slogan Sterk en sociaal. Dat heeft veel mensen hoop gegeven dat er iets zou gaan veranderen. Ja, de ZZP'er zal blij kunnen zijn Sampson niet in staat zal zijn om zijn belastingvoordeel af te pakken. Wat er sociaal zal kunnen veranderen zal het feit zijn dat het niet alleen de VVD de agenda kan vaststellen. Ook de PvdA zal zijn inbreng kunnen geven. Dat is normaal, maar nu victorie te kraaien zou een verkeerd signaal van beiden zijn. Beiden zullen in moeten leveren van hun beloofd idealen. Het is maar de vraag wie van de aanhang dat kan begrijpen. Ik denk dat de kiezers van de VVD dit beter zullen kunnen. De PvdA kiezers zullen ook water bij de wijn moeten doen, net zoals de VVD.

Vind je dat mooi? Had eigenlijk gehoopt dat die Sampson goed op zijn bek zou gaan, over 4 jaar is het weer één grote puinzooi door de PVDA.

VVD grote winnaar, zijn er dan zoveel rijken? Of stemden we maar weer wat? Veel succes in de nabije toekomst lieve mensjes.

Niet alleen rijken, maar wel nuchter doordenkende mensen. Naast dat er mensen zijn die door erg hard te leren en vooral hard te werken iets bereikt hebben, die stemmen vooral op de VVD, zijn er natuurlijk ook diegenen die willen houden wat men eigenhandig opgebouwd heeft. Die willen niet afhankelijk zijn van loze kreten. Zolang een bijstandstrekker met twee kinderen meer inkomen heeft dan een beginnend verpleegster of politieagent, doordat de toeslagen die men kan krijgen, is er geen enkele prikkel om te gaan werken. Als men over die gevallen praat dan vergeet men altijd te zeggen dat men in het algemeen een alimentatieregeling moet hebben. Nu blijven we ons verschuilen achter de slogan dat er geen werk is. Waarom zijn er zoveel mensen uit het Oostblok die het werk wel willen doen.

Had liever de PVDA op nr. 1

Goed nieuws dat de VVD de grootste partij is geworden in Zeeland!

Ik snap werkelijk niet waaom Schouwen - Duiveland altijd de laatste gemeente moeten zijn die de resultaten in leveren!?

Mooi dat daar ook de PVV verliest en de PVDA wint.