- advertentie -

De Milliano teleurgesteld maar strijdvaardig

De Milliano teleurgesteld maar strijdvaardig

OOSTBURG - Kandidaat-Kamerlid Patricia de Milliano van het CDA is teleurgesteld dat ze niet in de Tweede Kamer komt. Het CDA heeft 13 zetels, dus met haar plek op nummer 19 van de kieslijst gaat de Tweede Kamerzetel aan haar voorbij. "We hadden 21 zetels toen ik als nummer 19 op de lijst binnenkwam, dus de kans dat ik in de Kamer zou komen was reëel."


De Milliano zag haar partij in de peilingen zakken, dus ze zag het al wel aankomen dat ze niet in de Tweede Kamer zou komen. "De verkiezingen kwamen voor ons te vroeg. We waren nog volop bezig om een nieuwe partij neer te zetten, met een nieuw programma. In die korte tijd was het heel moeilijk om het vertrouwen van de kiezer te winnen."

Ertegenaan
Toch is de tegenvallende uitslag geen reden voor De Milliano om bij de pakken neer te zitten. "We gaan er nu volop tegenaan de komende tijd", zegt De Milliano.
laatste keer aangepast:
do 13-09-2012, 18:20


delen:
luister fragment: 

Patricia de Milliano (CDA) teleurgesteld over verkiezingsuitslag

Patricia de Milliano op verkiezingsborden

Reacties

Ik ben voor een programma van de NOS, dat ze een overzicht maken van wat elke partij van de 2e kamer ook werkelijk voor elkaar heeft gekregen in Nederland. Ik wil toch eens graag weten dat wat hun standpunten zijn of ze het ook werkelijk voor elkaar kunnen krijgen van wat ze zeggen te doen. Ik snap werkelijk niet dat de NOS daar nog niet mee gekomen is.

Paricia, noch jij, noch Haarsma Buma hebben enige indruk kunnen maken in de debatten, integendeel onzicht- en onhoorbaar. Als je nu echt teleurgesteld bent in het aantal zetels voor het CDA, dan zou ik een cursusje politieke bewustwording volgen. Een kind kon bedenken dat de uitslag een ramp zou zijn. Ik vind het eigenlijk nog meevallen. Zou het oude adagium: "Twee geloven (hier dus minstens drie) op een kussen daar slaapt de duivel tussen". Nog steeds opgang doen? Ik voorspel je dit is het einde van het CDA. Deze partij verwordt tot iets als SGP, CU, partij v.d. dieren en ga zo maar door. Leuk salaris en belachelijk goed pensioen voor de paar mensen die in de kamer (en vooral in de goudmijn Europa) zitten, maar het voegt niets toe. Stop ermee!

Was die te vormen nieuwe partij dan ook toegespitst op het geloof waarop de C in CDA doelt? Ik denk dat veel mensen er niet meer op stemmen, omdat ze niet gelovig meer zijn. En mensen die gelovig zijn ook niet omdat de partij weinig baseert op geloof.

Hoho biezenpakker. Ik ben zeker geen CDA'er maar Patricia is zeer betrouwbaar en verdient beter dan deze vervelende uitspraak, even nadenken graag.

Trek er lering uit en pak je biezen. Enigste kans voor CDA was, Jan Kees naar voren schuiven.