- advertentie -

Anti-windmolens actiegroep claimt mogelijk miljoenen

Anti-windmolens actiegroep claimt mogelijk miljoenen

ANNA JACOBAPOLDER - De actiegroep tegen windmolens bij Anna Jacobapolder zegt dat de totale schade door de molens wel eens kan oplopen tot tien miljoen euro. In een brief aan de gemeente Tholen dreigt de stichting dat bedrag bij de gemeente te claimen als schadevergoeding.


Nu staan er vijf windmolens en mogelijk komt er nog een tweede windmolenpark bij. Ze zorgen voor herrie, horizonvervuiling en slagschaduw, zegt de actiegroep. Als je alle waardedalingen van huizen en bedrijven in de buurt optelt, kom je volgens de actiegroep uit op een schadepost van tien miljoen.
laatste keer aangepast:
do 13-09-2012, 13:27


regio:
Tholen
delen:

Reacties

Als docent aardrijkskunde hoef ik binnenkort het Nederlandse veen-klei-zand-duin-rivieren of polderlandschap niet meer uit te leggen, want is er nog maar één landschap over: het windmolenlandschap.

Waardedaling van huizen heeft geen zak met die windmolens te maken. Er zijn grote stukken in Brabant waar geen windmolens in de buurt zijn.!!! Daar zijn de huizenprijzen ook gedaald

Windturbines zijn het asbest van nu en de toekomst.

Allen die hierboven schrijven dat windmolens goed zijn: ga maar even naar www.windmolenkrachten.nl en de ellende komt irekt naar voren. Niet iets roepen waar je totaal geen verstand van hebt. Domme ganzen lopen er genoeg. Het kost miljoenen euro's aan belastinggeld, het bevuilt het landschap, maken herrie en moeten na 15 jaar vervangen worden. Bovendien levert het maar een paar procent energie op! De waardedaling van de huizen loopt in de Kop van Noord-Holland op tot 50%. Maar ja, wat is 50%? Je kunt je huis zowiezo nooit meer verkopen. Bovendien; heeft U ook een groene stekker in uw huis? Is de stroom goedkoper geworden? Allemaal sprookjes en de meeste Groen (s)Links gekkies geloven het ook nog. Maar gelukkig keert het tij. Zie de uitslag van de verkiezingen. Groen (s)Links verzint; U betaalt. Eerst lezen, dan wat zeggen. Nogmaals: www.windmolenklachten.nl Weten de meeste mensen wel dat de opbrengst voor de boeren belastingvrij is, terwijl wij onze pensioenuitkeringen hieraan uit geven?

Geachte heer of vrouw, duurzame inergie is de toekomst; u zegt dat ze in Duitsland binnen de tien jaar de kerncentrales gaan sluiten, dan heeft u verkeerde informatie opgevangen. De Duitse kerncentrales die kort na de ramp in Japan stilgelecht werden en met veel tam-tam verkondigd werd door Mv Merkel, zijn voor het grootste deel allemaal terug in dienst genomen, maar daar wordt over gezwegen door diezelfde Mv Merkel he. Ook Duitsland kan (voorlopig) niet zonder die kerncentrales, en dit voor nog meerdere jaren. Dus eerst uw info nakijken voor je verkeerde informatie geeft over een bepaald onderwerp.

Onvoorstelbaar dat er zo'n weerstand is tegen deze vorm van energie opwekking. Met het niet in míjn achtertuin gedoe komen we niet verder. Maar ook kan er hier in Nederland beter nagedacht worden over waar ze geplaats gaan worden. Ik zie er in België niet ver van de snelweg staan dus dat zijn dan 2 geluidsbronnen bijelkaar! Verder zou elk bedrijf en industrieterrein zoveel mogelijk eigen energie moeten opwekken, met zonnepanelen en/of windmolens al naar gelang de mogelijkheden.

Marco, leef jij nog in de Middeleeuwen? Levensgevaarlijke kernenergie moeten we zo snel mogelijk voor eens en voor altijd verbannen. In Duitsland gaan ze ook binnen 10 jaar al die dingen sluiten. Maar ja, daar lopen ze wel met meer zaken tientallen jaren vooruit op ons behoudende landje dat meestal bestuurd wordt door de oerconservatieve partijen CDA en VVD. In Duitsland hebben ze de grootste opwekking van zonne-energie ter wereld! Daar hadden wij ook een voorbeeld aan kunnen nemen.

Het zijn gewoon trucs om geld los te peuteren. Toeristen blijven heus niet weg wanneer er wat windmolens staan. Bovendien is dat gebied verder volkomen verlaten. Er staan geen huizen. Misschien trekt het juist wel extra mensen aan die komen kijken naar het windmolenpark. Gaan ze dan juist geld over maken?

In Ettenleur hebben zo'n project gestart.

Er is de oplossing : zonne-energie met accu-stations in woonwijken. Daar is helemaal geen koelwater e.d. voor nodig, zoals bij kernenergie wel nodig is. Het scheelt ook een hoop kernafval.

Hoeveel leden telt die aktiegroep en hoeveel daarvan hebben een auto, wil ik wel effe van ze vangen, last van mijn longen weet je er zijn teveel auto's, die vervuilen de lucht, het straatbeeld, zorgen voor menselijk leed enz.

Er ís een oplossing! Kernenergie! En graag hier in Zeeland. We hebben hier een prachtige constante aanvoer van koud, stromend water om te koelen. We hebben voldoende ruimte, ook voor opslag van (het kleine beetje) afval. En het gebouw is niet erg horizonbepalend. Vergeten mensen weleens dat de materialen waarvan windmolens gebouwd zijn óók delfstoffen zijn ? Dat die dingen maar een heel beperkte levensduur en ook opbrengst hebben. Dat ze inderdaad erg horizonbepalend zijn en als ze dichtbij staan inderdaad niet geheel geruisloos. Als ze niet gesubsidieerd worden wellicht nooit winstgevend worden. Naar mijn mening geld dit relaas eigenlijk voor vrijwel alle alternatieve (het woord alléén is voldoende) energiebronnen. Ze plegen een grote aanslag op ons leefgebied, omdat de opbrengst in verhouding met de (zichtbare) omvang totaal niet in evenwicht is. Geef mij maar kernenergie. En zolang we onze opgebouwde kennis daarvan niet verkwanselen maar juist verdiepen zal deze vrijwel onuitputtelijke energiebron in de (nabije) toekomst alleen maar schoner en veiliger worden.

De waarde van de huizen in mijn straat zijn ook gedaald. Mag ik effe vangen?

Denk dat die waardedalingen meer met de crisis te maken hebben. Maar over het algemeen genomen is alles minder waard geworden. Daarnaast lopen alle kosten alleen maar op (straks ook de BTW weer). Staat in mijn ogen helemaal los van een paar windmolens.

Stelletje zeurpieten; is er eindelijk schone energie dan krijg je dit!