- advertentie -

Duizenden uien zorgen voor oponthoud op A58

Duizenden uien zorgen voor oponthoud op A58

RILLAND - Op de A58 tussen Rilland en Woensdrecht is donderdag een vrachtwagen met uien gekanteld. Omdat duizenden uien over de weg verspreid lagen, is de snelweg tot 18.00 afgesloten geweest voor verkeer.


Bij knooppunt Markiezaat verloor de chauffeur van de vrachtauto rond 12.00 uur de macht over het stuur, waarna de uien op de snelweg terechtkwamen. Het verkeer werd omgeleid via de N289. Verkeer vanuit Rotterdam richting Zeeland is geadviseerd via de N57 of de N59 te rijden.

Lichte verwondingen
De chauffeur van de vrachtwagen zat bekneld en is door de brandweer uit zijn benaderde positie bevrijd. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto die bedolven werd onder de uien raakte niet gewond.

Werkzaamheden
Het asfalt waar het ongeluk plaatsvond is inmiddels vervangen, net als de vangrail en de middenberm.
laatste keer aangepast:
vr 14-09-2012, 08:56


delen:
Uien liggen verspreid over de A58

Reacties

Wat een puinhoop, wij en vele mensen wisten totaal niet waar we langs moesten rijden om in Vlissingen te komen. We hebben in het havengebied rond Antwerpen gereden, toen richting Breda en uiteindelijk via Steenbergen richting Zeeland. In het havengebied stond een mevrouw te huilen om dat ze totaal niet wist hoe ze in Middelburg moest komen. Wij hebben 160 km om gereden, is ongeveer 20 euro aan brandstof, hartstikke bedankt voor deze zeer slechte voorlichting en bijzonder domme uitleg om de juiste weg weer te vinden. Als ik zo mijn werk moest doen ik zou me schamen.

Ongelukken gebeuren nu eenmaal. Ik heb ook flink moeten omrijden dank zij slechte omleiding die pas bij de afslag naar Antwerpen was ingezet! Hadden ze dit nu een afrit eerder aangegeven dan had ik niet tot in België moeten rijden en weer terug, plus nergens borden U, of omleiding te bekennen. Mijn Tomtom snapte het ook niet meer, maar gelukkig had ik nog een papieren (!) landkaart in de auto liggen, zodat ik zelf mijn eigen omleidingsroute kon bepalen. Omleiding was echt een chaos, alles stond vast richting Tholen en op de afrit Hoogerheide. Kortom, een uur vertraging en een afspraak moeten verzetten :-(

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.

Het is om te huilen.

Worden zulke onbekwame chauffeurs eigenlijk wel gestraft? Iedere keer is het weer prijs. Zijn het geen vakmensen meer? Een flinke boete voor de schade veroorzaker en opruimen op zijn kosten!

Ik vraag me af hoe lang je zelf al rijdt en of jij zelf nooit een foutje hebt gemaakt, deze trucker heeft hiervoor misschien wel nooit iets gehad. Ik rij zelf al 43 jaar schade vrij, maar morgen kan ook ik aan de beurt zijn. Even nadenken voor je iets zegt, zou op zijn plaats zijn.

Het ging om de slechte voorlichting betreffende de omleiding en niet om het ongeluk.

Stoer hoor, om je eerst eens af te vragen waarom hij de macht over het stuur is veloren, nee denken dat deze chauffeur weer een of andere klojo is en laat me raden, jij bent zeker weer zo'n persoon die denkt dat hij de beste chauffeur van Nederland is.

Een klein beetje rustiger in de bochten is wel gewenst.

Chauffeur zal waarschijnlijk wel een uien-trauma hebben.

Zes uur om een paar ton uien op te ruimen en een vrachtauto recht te zetten. Is natuurlijk weer incidentmanagement RWS.