- advertentie -

Twee halve dode bruinvissen aangetroffen

Twee halve dode bruinvissen aangetroffen

OOST-SOUBURG - Bij de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren EHBZ zijn zondag twee meldingen binnengekomen van de vondst van kadavers van bruinvissen. Het gaat in beide gevallen om halve kadavers.


Volgens een woordvoerder van de EHBZ gaat het om bruinvissen die vast hebben gezeten in een 'staande want'. Dat is een manier van vissen waarbij netten op de bodem van de zee verzwaard worden. Ze staan rechtop in het water, met drijvers op het wateroppervlak.

Uitgesneden
Volgens de EHBZ is er op deze manier recentelijk gevist bij de Waddeneilanden. De organisatie heeft het vermoeden dat de bruinvissen vast zijn komen te zitten in de netwant en er uitgesneden zijn.
laatste keer aangepast:
ma 17-09-2012, 08:01


delen:

Reacties

Alles word afgeslacht, kippen, varkens, koeien. Het is vreselijk. Of is een bruinvis erger dan de rest?

Die dingen liggen met grote regelmaat een vol getij in het water (al dan niet langer)! Worden met gunstig getij weer geleegd en vervolgens weer in het water gelaten.

Vast komen te zitten, er uit gesneden??? Reinste dierenmishandeling! Als ze vastzitten in je net, dan snij je toch je net open en niet de bruinvissen.... Jammer dat niet meer te achterhalen is wie dit op het geweten heeft, anders zou deze persoon/personen heel zwaar gestraft moeten worden!

Wie stopt die walgelijke "vistechniek"? Zulke prachtige beesten die continu gedood worden door een heel klein groepje mensen. Bizar dat zoiets anno 2012 nog kan. Beschamend.

Ze moeten ook stoppen met die allesvernietigende visserij. De schepen worden steeds groter, de methodes steeds grover en ze gebruiken ook nog methodes om met signalen de scholen vissen op te sporen. De zeeën worden leeg gevist. Vissen hebben niet meer de gelegenheid om zich voldoende voort te planten. De natuur steeds verder verstoord. Hopelijk komt er nadat vreselijke gedoogafbraakkabinet van VVD, CDA en PVV nu eindelijk eens een fatsoenlijk kabinet dat wèl oog heeft voor mensen, natuur, milieu en dieren. De natuur is het belangrijkste wat we hebben op aarde en niemand heeft het recht om het nog verder te vernietigen. Alle leven op aarde is daar nu eenmaal volkomen van afhankelijk. Het is in ons aller belang, en van onze kinderen en kleinkinderen.

Alles word gewoonweg afgeslacht toch, verschrikkelijk.

Misschien eens een kraampje neerzetten op de Zeeuwse dag van de visserij, met daarin door de visserij verminkte bijvangst, dan kan iedereen zien wat onze vis echt kost!!

Wat een drama zeg, hebben we eindelijk "grote" zeezoogdieren in onze wateren, gaat de een na de ander dood. Is het niet door harde wind, is het wel door staande wandnetten. Wanneer leren we nu de natuur eens te eren?

Hoe lang mag deze allesvernietigende visserij nog door gaan?

Staande netten met drijvers worden gebruikt en liggen hooguit 1 uur in het water en worden dan weer binnengehaald handmachtig. Je kan beter de grote mannen de schuld geven zoals de beroeps visboten met slepende netten. Dit zijn de boos doeners!!