- advertentie -

Zoektocht naar nieuwe Karla Peijs begonnen

Zoektocht naar nieuwe Karla Peijs begonnen

MIDDELBURG - De sollicitatieprocedure voor commissaris van de Koningin voor Zeeland, is opgestart. Maandag spraken Provinciale Staten en minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken over het profiel voor de opvolger van Karla Peijs.


Tijdens de extra Provinciale Statenvergadering hamerde verschillende partijen erop dat de nieuwe CdK minder nevenfuncties mag bekleden dan Karla Peijs. Die heeft naast haar werk als Commissaris nog rond de veertig bijbanen.

De komende maanden zal een vertrouwenscommissie achter gesloten deuren met sollicitanten praten. Bedoeling is dat er rond kerst een nieuwe commissaris van de Koningin is.
laatste keer aangepast:
di 18-09-2012, 12:42


delen:
luister fragment: 

Zoektocht naar nieuwe Karla Peijs officieel begonnen

Karla Peijs wordt waarschijnlijk opgevolgd door Han Polman als CvdK

Reacties

Met de huidige stand van zaken in de 2e Kamer kunnen we stellen. 1) Een CDAer zal het niet meer worden gezien de verhoudingen in de 2e Kamer en in Zeeland in het algemeen 2) Het zal wel een vrouw moeten zijn. 3) De PvdA zal direct een appel op de verkiezingsuitslag doen en Gertie Verbeek ( dan "oud" Kamervoorzitter) voorstellen. Het is niet mijn politieke kleur, maar ontegenzeggelijk een keurige vrouw. 4) Het zal voor de VVD een uitruil worden.

Bovenaan mijn verlanglijstje :

-- iemand die eens niet bovenaan de lijst heeft staan om Zeeland op de kaart te zetten , maar om de zeeuwse bevolking het gevoel te geven dat het hier méér is dan alleen een touristenindustrie gebied . B.v. door bewoners andere parkeertarieven te geven als ze in het seizoen eens naar de kust willen .

-- iemand die niet bang is om bedrijven als Thermofos en Dow zodanig aan te pakken , dat nu eens écht het uit is met de telkens toch weer uitstoten van gif in onze atmosfeer . Allereest voor de bewoners die het telkens inademen , maar ook is het natuurlijk zo , dat als je de touristen industrie hoog wilt houden je ze schone lucht moet bieden !

Zie ik hier een aan aanmelding van Liesbeth Spies zelf? Een uitgeranceerde "c"da-ster

Nieuwe Karla? Ik dacht het niet! Zo'n onderkoningin die al lintenknippend voortdurend de media opzoekt, gaat behoorlijk iriteren. Gewoon een degelijke en zakelijke bestuurder m/v hoeft ook niet persé een CDA klant te zijn.

Een nieuwe Karla? Dat lijkt me een ongelukkige kop mbt dit item. Toch geen klusser die ons 3 ton kost?

Ben het met vorige sprekers eens, het moet een echte Zeeuw(se) zijn en een sobere bestuurder. Een die niet alleen de leuke feestjes afloopt maar die de werkelijke problemen goed aanpakt en met de Zeeuwen meedenkt.

Ik wil wel komen hoor en dan voor de helft van wat Peijs nu vangt. Blijkbaar heb je dan toch tijd genoeg voor tig bijbaantjes.

Iemand die in de tijd van "de baas" bijklust zoals Peijs kunnen we hier missen als kiespijn.

Een nieuwe Karla Peijs? Toch niet weer zo'n zakkenvulster aub? Kies nu eens iemand die echt tijd heeft om haar werk voor Zeeland te doen, in plaats van allerlei bijbanen te hebben waardoor ze het te druk hebben.

Als het maar geen zakkenvuller is, en het liefst iemand uit Zeeland. En het is beslist niet nodig om weer een CDA-lid hiervoor aan te wijzen, dan kan het b.v. ook niet Verhagen worden.

Niet verder zoeken. Ik geloof dat we aan Liesbeth Spies een goede commissaris zouden hebben.