- advertentie -

Like Lopen in Zeeland op Facebook


Lievense sluit podiumplaats voor Zeeuw uit

Lievense sluit podiumplaats voor Zeeuw uit

OOST-SOUBURG - "Er zal dit jaar geen Zeeuw op het podium staan", vertelt organisator Lein Lievense. Dit zegt hij naar aanleiding van drie nieuwe aanmeldingen. Twee en een halve week voor de wedstrijd hebben nog één Keniaan, Marokkaan en een Pool zich ingeschreven. Hicham El Barouki is daarbij de meeste in het oogspringende naam. De Marokkaan heeft een persoonlijk record op de marathon van 2:14.38'.


De Keniaan die zich heeft aangemeld is Geoffrey Kiprotich. Zijn pr op de marathon is 2:15.02'. Krysztof Bartkiewcz is de Poolse deelnemer met een pr van 2:25.48'. Eerder liet de winnaar van 2010 en houder van parcoursrecord, Nouredinne Athamna, ook al weten te zullen starten. "We worden zo wel internationaler. Dat vind ik eigenlijk wel leuk, want het begon ooit als een Zeeuws spelletje. Maar het wordt steeds groter en groter" , vertelt Lievense.
laatste keer aangepast:
di 18-09-2012, 14:52


delen:

Reacties

Jammer dat het "Zeeuwse spelletje" door Afrikaanse toplopers om zeep wordt geholpen. Bij mijn weten was de inschrijving op 1 juni al gesloten. Voor deze personen wordt blijkbaar een uitzondering gemaakt. Zo wordt de onderlinge strijd tussen de Zeeuwse toplopers naar een bijzaak gedegradeerd. Zelf ben ik een recreatieve hardloper maar de drang om volgend jaar weer mee te doen aan dit nu nog Zeeuwse evenement wordt op deze manier wel een stuk minder.