- advertentie -

Asielzoekerscentrum in Goes gaat dicht

Asielzoekerscentrum in Goes gaat dicht

GOES - Het asielzoekerscentrum in Goes gaat net als drie andere centra in het land uiterlijk 1 april volgend jaar dicht. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft dinsdag het personeel geïnformeerd.


Het COA sluit de centra omdat minder mensen asiel aanvragen in Nederland, en de mensen die in de asielzoekerscentra zitten daar minder lang blijven.

Opening
Het asielzoekerscentrum aan de Albert Plesmanweg in Goes biedt opvang aan 300 mensen. Het werd in maart 2011 officieel geopend door minister Leers van Immigratie en Asielzaken.

Spectaculair
Volgens Martijn van de Kolwijk was de sluiting niet te voorzien. "In januari vorig jaar waren er nog 21.000 mensen ondergebracht in asielzoekerscentra. Op 1 september dit jaar waren dat er nog 13.700. Zo'n spectaculaire neergang had niemand verwacht."

Herplaatsen
Met de sluiting van de vier centra verdwijnen in totaal 135 voltijdsbanen waarvan 12 in Goes. Het COA probeert de mensen die hun werk nu kwijtraken ter herplaatsen.
laatste keer aangepast:
wo 19-09-2012, 12:24


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Asielzoekerscentrum in Goes gaat dicht

Reacties

Iedere Goesenaar die nu heel blij is dat dit AZC eindelijk weg gaat, heeft er nog niet over nagedacht dat de gemeente Goes nu meer belasting moet gaan vragen aan zijn inwoners, om het tekort af te dekken dat nu ontstaan is door dit aanstaande vertrek. Men krijgt nu voor het plaatsen van een opvanglocatie als deze een aardige overheidsvergoeding. De lachende derde is de overheid in Den Haag!

Hoezo geld over de balk smijten? Maar....mijn dag kan niet meer stuk!

Wat het ook is, voorlopig raken er ook gewoon weer medewerkers die ook een gezin te voeden hebben, hun baan kwijt en vele anderen die goederen en/of diensten leverden ook. Het is nogal kortzichtig om alleen maar te roepen dat het geld heeft gekost het er neer te zetten, ja dat is zo...... Maar dat schiep ook banen. Beetje compassie is dan ook op z'n plaats, denk ik zo.

Schandalig dat er zo met ons belastinggeld wordt omgegaan, dit kost 'ons' inderdaad weer miljoenen in deze crisistijd, terwijl we al zoveel moeten bezuinigen!

Gelukkig, kost ons geld allemaal..

Kunnen de studenten die in dat woonschip in Vlissingen zitten daar niet in en bijvoorbeeld cios studenten?

Het is alleen maar zondegeld, een aantal jaren geleden werd het AZC in Burgh Haamstede gesloten. Er kwam een nieuw AZC in Goes. Kosten of moeite gespaard en nu wordt dit weer gesloten. Overheid, wanneer de werkgevers zo een bedrijf moet runnen, dan gaat toch alles failliet. Of is het misschien toch wel de cultuur, wanneer ik op een positie zit waar ik banen kan creëren, en heb ik ook nog de mogelijkheden om mijn superieuren zand in de ogen te strooen, dan kan ik mijn zakken vullen. Heb overigens niets tegen asielzoekers, maar wel tegen het soort zakkenvullers, die ons laten betalen om hun baantje, wat gewoon niets voorstelt, veilig te stellen. In ieder profit ingesteld bedrijf zouden zij er allang uitgeflikkerd zijn. Ik kan gewoon niet begrijpen, dat de toezichthoudende instanties, met als eindverantwoordelijke de minister van het betreffende departement, dit niet door heeft. Maar ja, dit is de cultuur hè. Dat een AZC gesloten kan worden is overigens alleen maar een goed teken. Ik heb hardwerkende werknemers in dienst, die via het AZC in dienst gekomen zijn en ben heel blij met deze werkelijke asielzoekers. Zij zijn naar Nederland gekomen omdat hun leven (en/of dat van hun gezin) bedreigd werd en dat is niet misselijk, maar ze maken zich onze taal machtig en proberen zich op alle mogelijke manieren te manisfesteren als onze medelanders. Respect hiervoor Maar dat er zo roekeloos met ons belastinggeld wordt omgegaan vind ik ronduit schandalig. Moest dit even kwijt

Amper geopend en nu al weer dicht En dat in deze zware tijden. Wie moet al die tonnen/miljoenen weer ophoesten? Waarom konden ze ook niet gewoon in Middelburg komen (niet dat ik het erg vind hoor dat die asielzoekers weg zijn ) ipv nieuwbouw. Wat een weggegooid geld... wat hadden daar veel mensen mee geholpen kunnen worden

Mooie zaak, kunnen er woningzoekenden geplaatst worden

Gelukkig , en goed voor huisvesting van studenten of woningzoekenden

Een nieuw gebouw en het staat net 2 jaar. Dat noem ik pas geld weg gooien, dit is al de tweede keer dat een asielzoekerscentrum in Goes gesloten wordt, lijkt me dat een derde keer niet gebeurd, hoezo onze belasting centen over de balk gooien en wij maar betalen

Ze hadden dat toch wel kunnen voorzien, dit heefft heel veel geld gekost effe zo'n centrum bouwen voor 2 jaar, er stond er toch een in Middelburg. Typisch geval van geld over de balk Jammer hoor.

Het wordt wel een keer tijd dat dit geldverslindende apparaat gesloten wordt. Hoezo vluchtelingen? Wat een geldverspilling van deze nieuwe gebouwen. En de werkende maar bezuinigen. Misschien een idee voor de werkzoekenden. De fruitteelt is in volle gang en na de pluk zijn er nog banen in de fruitteelt oa sorteren van fruit etc.

gelukkig

Hoe bedoel je weggegooid geld?