- advertentie -

Natuurorganisaties kraken kunstwerk Brouwersdam

Natuurorganisaties kraken kunstwerk Brouwersdam

BROUWERSDAM - Zeven natuur- en landschapsorganisaties kraken het plan voor een futuristisch kunstwerk van 26 meter hoog midden op de Brouwersdam. Het zogenoemde Inspiratiecentrum dat het Grevelingenschap wil neerzetten noemen de organisaties "een enorme dissonant".


Het grootste bezwaar van de zeven organisaties is dat het bouwsel niet past in het unieke, open kustlandschap. Ze benadrukken dat ze op zich geen bezwaar hebben tegen recreatieve ontwikkelingen, maar dat moet wel passen in het totale beeld. Inwoners van Schouwen en Goeree zouden ook veel kritische geluiden hebben laten horen.

Organisaties
De zeven kritische organisaties zijn Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, Natuur- en Landschapsbescherming Goeree Overflakkee, Stichting Duinbehoud, Vogelbescherming Nederland, ZMf, Zuid-Hollandse Milieufederatie en Natuurmonumenten.

laatste keer aangepast:
do 20-09-2012, 23:00


delen:
luister fragment: 

Natuurorganisatie kraken Inspiratiecentrum Brouwersdam

Javascript is required to view this map.

Reacties

Belachelijk! En dat geldt dat ze daar voor uittrekken zou veel beter besteed kunnen worden in deze dagen!

Volkomen krankzinnig om ons prachtige wijdse Zeeuwse landschap te verzieken door zo'n monsterlijk gebouw neer te zetten. Het zal wel weer bedacht zijn door een projectontwikkelaar uit de randstad. Die zetten overal van die enorm lelijke gebouwen neer alleen maar om er heel veel geld aan te verdienen. Gemeentes en provincies zouden daar niet aan mee moeten werken. Laat Zeeland maar gewoon mooi blijven zonder idiote bouwwerken. Niet doen dus !

Welke overgesubsidieerd individu komt er met zo'n geldverslindend plan dat bovendien de open kustlijn verpest. Wie heeft hierom gevraagd?

Volstrekt idioot in deze malaise, eerst zorgen dat de economie op de rit is en denken over deze uiitwassen. We zitten in en recessie als je het nog niet wist.

Met enige regelmaat neem ik de route over de dammen om te kunnen genieten van de natuurlijke omgeving. Waarom moet er in vredesnaam weer zoiets megalomaans verrijzen om dat plezier te vergallen. Welk klein geslachtsdeeltje wil zich zo buitensporig manifesteren ten koste van zoveel moois?