- advertentie -

Vlaams politicus gooit Nederlander de Schelde in

Vlaams politicus gooit Nederlander de Schelde in

ANTWERPEN - De Antwerpse politicus Marc van Peel gooit in zijn campagnefilmpje voor de lokale verkiezingen een eigenwijze Nederlander in de Schelde. De Nederlander blijft in het filmpje 'doorzeuren' over het uitdiepen van de Westerschelde en de ontpoldering van de Hedwigepolder.


Volgens Van Peel worden veel halve waarheden en hele leugens over de verdieping verteld, en dat vraagt om "een kordate verduidelijking. Zodat de Antwerpenaar weet waarom hij zijn bevriende noorderburen recht in de ogen mag kijken. En zodat de Nederlander weet dat onze haven niet zijn vijand is."

De huidige havenwethouder van Antwerpen is lijstduwer van de Antwerpse Stadslijst van sp.a - CD&V. In oktober worden in België lokale en provinciale verkiezingen gehouden.
laatste keer aangepast:
vr 21-09-2012, 17:55


delen:
Vlaams politicus gooit Nederlander de Schelde in

Reacties

Wat mij betreft het verdronken land van Saefthinge inpolderen en voor je het weet staat half Antwerpen onder water bij springtij en Noord West storm. Dat krijg je als je de Schelde steeds verder uitdiept. Kan van Peel niet bedenken dat België in Zeebrugge ook een haven heeft?

Van Peel. De man denkt 'scheel', laat daarom niks van hem heel en stort 'm terug. Juist in de Peel.

Wat lees ik ontpolderen maar, en op volle toeren? Blijkbaar al even lomp en onnozel als de heer Van Peel. Dat "onnozel manneke", zoals de Belgen dat zo prachtig kunnen verwoorden, zou zich rot moeten schamen! Ikzelf ben in 1986 naar Zeeuws-Vlaanderen gekomen, en schaam me rot van zulke uitspraken, discriminerend gewoon. Blij aan toe dat ik gekozen heb voor de Nederlandse nationaliteit. Vraag me eigenlijk af of de heer Van Peel zich ervan bewust is dat hij hiervoor vervolgd kan worden, want het is in 1ste instantie de Zeeuwse bevolking belachelijk maken, en ten 2de tot haat aansporen. De Westerschelde is tenslotte Nederlands grondgebied, en Mr Van Peel mag in zijn handjes klappen dat Nederland zo welwillend is om telkens maar te verdiepen! Nu moeten wij in Zeeuws-Vlaanderen compenseren! Ben ik nou dom, of? Wij moeten helemaal niks! Wij hebben al de verdieping toegelaten, dus. Waarom moeten wij dan onze polders opgeven, en onder water zetten! Het laatste stukje polder en natuurgebied in België, tussen Kieldrecht en Doel, willen ze nu ook al verkwanselen om het Saeftinghedok aan te leggen, en dus omdat de Belgen hun natuur naar de sodemieter helpen moeten wij poldergrond onder water zetten. Dit is kompleet idioot! En de vogels? Ach laat me lachen, wie is er al in de Hedwigepolder gaan wandelen, of die enkel al maar eens bekeken? Niet de Poolse Eurocommisaris die van achter zijn kantoor zegt dat we moeten ontpolderen! Nee zeker niet! Net zoals die lui van de Vogelbescherming, steevast ook niet! Geloof mij er is een grote variëteit aan vogels in de Hedwigeploder, het is er rust en natuur! Ik vindt dus dat dat manneke Van Peel zich maar eens moet verontschuldigen in het openbaar tegenover de Nederlanders voor zijn haatdragend en racistisch filmpje! En handen af van onze polders!

Omdat, mijnheer, onze minister-president die polder verkocht heeft. Het geld is door de Belgen allang betaald ook. Daarom is dhr Van Peel een tikje kortaangebonden.

Jaja dat de Belgen willen samenwerken met Nederland!?! Dat zien we nu wel aan de grens bij Zelzate. Ze gooien de boel zomaar dicht. Reed net nog achter een Vlaams oud stelletje dat waarschijnlijk nog nooit aan de andere kant van het kanaal heeft gereden, met 60km/u op de Tractaatweg, zelfs het vrachtverkeer trok sneller op. Vorige week was het hek van de dam, alles dicht zonder waarschuwing, kunnen wij dat ook niet doen. Wat een promotiefilm zeg, dit is bijna een oorlogsverklaring... Straks zie je de containers drijven, hebben we nog wat terug te halen, voor alle overlast. Westdorpe kan alvast wennen aan de drukte op de Tractaatweg, meerdere dagen deze week, prop- en propvol. En in Sas genieten we van de rust op de Westkade, het enige verschil is dat het verkeer naar de bedrijven nu ook wel terug moet rijden. Wow wat zijn we weer blij in ons platte landje...

De onbeschoftheid van Van Peel kent geen grenzen, net als zijn minachting voor Nederland.

De man heeft groot gelijk. Ik schaam me ook voor Nederlanders die maar door blijven zeuren over het ontpolderen van een stukje landbouwgrond. Natuurlijk gaat het in hoofdzaak om Zeeuwen en vooral Zeeuwsch-Vlamingen. Hebben deze lui nu echt niets beters te doen cq zijn er geen belangrijkere problemen in Zeeland te vinden waar aandacht aan moeten worden besteedt. Ook Omroep Zeeland en de PZC zouden eens een toontje lager moeten zingen en een onafhankelijke mening moeten ventileren in plaats van maar achter die ontpolderclan aan te lopen. Maar ja, dat zijn natuurlijk hun kijkers/lezers. Dus niet meer ouwehoeren, ontpolderen op volle toeren!

Mijnheer Van Peel doet iets, al is het maar iemand een duwtje geven. Wat zal hij moe zijn. Hij wijkt af van zijn dagelijkse patroon, lekker zitten te niksen, profiteren, zakken vullen en de goegemeente ophitsen tegen de "Ollanders." Jammer dat iemand als hij iets te vertellen heeft, echt jammer. En dat filmpje wordt verondersteld leuk te zijn? Nou, dacht het niet! Concept en scenario o.a. Bart Van Peel, zoon van.

Wat een gezeik over de Westerschelde, er zijn zaken die belangrijker zijn!!!

Tja, het zegt weer eens voldoende hoe lomp de Belzen kunnen zijn, denken nog steeds dat ze de baas kunnen rijden in een ander land. Snappen ze in dat domme achtergeleven gebied België, dat een zeehaven niet in een rivier gebouwd moet zijn, maar aan de Noordzeekust! Volgens mij hebben ze in België echt een hele dikke gepantserde betonnen plaat voor hun kop, dat is echt ongeloofelijk. Als de belgen eens het goede voorbeeld van Nederland zouden volgen, dan hebben ze de beste lokatie in Zeebrugge. Verder moet Nederland het expliciet verbieden om de Schelde nog verder uit te gaan baggeren, eerdaags krijgt men een dijkval in het nauw van Bath, dit enkel door dat domme drammerige gedoe van die Belzen. Ja, de oplossing van Jos lijkt me echter beregoed, is ook een uitstekende oplossing om groene energie op te wekken, dan kan Doel, dat barstens vol haarscheuren zit, ook per direct afgebroken worden, zo ook de centrale van kihange in Belgisch Limburg, wat ook een groot stuk schandaal geworden is in de media, dat schijnt ook barstens vol haarscheuren te zitten. Wat is de volgende domme zet van die Belgen? Wanneer worden ze eens een keer wakker uit hun dromen die haast niet te v erwezenlijken zijn. ik ben dus abrupt tegen het onderwater zetten van de Hedwigepolder, zou er dus wel voor strijden en demonstreren, het uitdiepen van de Schelde moet ook verder tegen gehouden worden, en wel per direct. Dat de belgen het allemaal willen voortzetten, daar hebben wij, de Nederlanders echt geen boodschap aan, wij zijn de baas in eigen land, niet de Belgen, laten zij eerst hun zooi eens opruimen in hun puinland. Verder praat van peel naar dat hij verstand heeft, en dat is zo te zien echt bar weinig tot nihil! Geef dat ventje een Fanta, dan houd dat ventje weer even zijn snavel. Met vriendelijke groet, Adriaan.

Het raakt tijd dat wij eens de schillen van de ogen laten vallen. Wij hebben onze Maasvlakte door grote investeringen geschikt gemaakt om de grootste schepen binnen te halen. Wat doet Belgie?Juist... niets. Te beroerd om een dergelijke investering in Zeebrugge te doen, nee alles op het bordje van Zeeland gooien. Verder begint het de spuigaten uit te lopen met Belgen die nagenoeg het hele jaar op onze campings wonen en met hun boten en hengels zoveel vis binnen halen dat ze tegen het weekend met volgeladen viskisten naar de Antwerpse restaurants kunnen rijden om deze in de zwarte handel te storten. De duikers die nu hun eigen compressors meesjouwen en ze gratis op ons stroomnet aansluiten om hun flessen te vullen, en dan praat ik nog niet over het feit dat ze ook proberen onder water de kreeften uit onze netten te jatten... en ga zo maar door. Tip: laten we bij een flinke Noordwesterstorm waar mogelijk de zeearmen afsluiten zodat de Westerschelde het water richting Antwerpen stuwt en we gelijk van die graaiers af zijn.

Als ie dat blijft doen met/voor iedere Nederlander die tegen ontpolderen is, gooit hij zelf z'n haventje dicht.

Briljant! Zet maar een stelletje op een rij, ik kom helpen met duwen! Robesin wordt er steeds opnieuw ingeduwd vanzelf.

Mannetje van Peel moet en zal zijn zin hebben, is het niet links om... dan wel met populistische filmpjes. Wél gelachen hoor, trouwens.

Tja triest, ik lees een paar weken geleden nog dat Antwerpen intensiever wil samenwerken met Nederland. Ik zeg lekker niet doen!

Dhr. Van Peel blijkt weinig respect te hebben voor onze opvattingen en dat is een zeer slecht uitgangspunt om tot een voor ieder aanvaardbare oplossing van het ScheldeDossier te komen. Meneer Van Peel wees nu toch eens tevreden met de huidige situatie ,laat ons de WesterSchelde op diepte houden zodat de HUIDIGE containerreuzen uw haven kunnen blijven bereiken.

 

Meneer Van Peel wees nu eens redelijk een zorg dat er in Zeebrugge ( of op een VlaamseVlakte - analoog aan onze MaasVlakte - ) faciliteiten komen voor de super-container-reuzen van de toekomst of hebben we die niet echt nodig. " Rupsje Nooit Genoeg " is een kleuterboek, geen Vlaamse streekroman !!! guus langeraert oostburg

Ach, zie hoe de Belg over ons denkt dus waarom ons nog houden aan achterhaalde verdragen uit 1830... Nog een optie is de Westerschelde af te sluiten met een dam waarin we door middel van een getijdecentrale groene energie opwekken, kijken of ze dan nog zo "stoer "zijn, haha

heel goed idee Jos. Een getijdecentrale en een sluis voor schepen tot 1000ton is genoeg

Geniaal filmpje!