- advertentie -

'Nieuw kabinet moet Hedwige ontpolderen'

'Nieuw kabinet moet Hedwige ontpolderen'

OOST-SOUBURG - Het nieuwe kabinet in Nederland moet de Westerscheldeverdragen uitvoeren en de Hedwige ontpolderen. Dat heeft de Antwerpse havenwethouder Marc van Peel vanmiddag gezegd in het radiodiscussieprogramma Zeeuws Diep van Omroep Zeeland.


Van Peel was te gast in het programma naar aanleiding van een verkiezingsfilmpje, dat hij heeft gemaakt. In het filmpje duwt hij een 'zeurende' Nederlander De Schelde in. Hij doet dat na opmerkingen van de Nederlander over de verdieping van de Westerschelde en de ontpoldering van de Hedwigepolder. Volgens Van Peel worden veel halve waarheden en hele leugens over de verdieping vertelt.

Verkiezingen
De huidige havenwethouder van Antwerpen is lijstduwer van de Antwerpse Stadslijst van sp.a - CD&V. In oktober worden in België lokale en provinciale verkiezingen gehouden.

laatste keer aangepast:
ma 24-09-2012, 07:05


delen:
luister fragment: 

Marc van Peel blijft bij ontpolderen

Marc van Peel

Reacties

Gelukkig heeft hij gelijk gekregen. Vele Zeeuwen zijn hem hier dankbaar voor. Meer en meer mensen komen vanuit Antwerpen naar de Zeeuwse natuur om te genieten van haar schoonheid, en dat gun ik ze van harte! De Hedwigepolder heeft haar slechtste tijd gehad, nog even en ze mag floreren tot natuurgebied.

Mooi gezegd. Ik en vele met mij zijn u dankbaar voor uw vasthoudendheid in de uitvoering van alle facetten uit het Scheldeverdrag.

Marc van Peel heeft gelijk gekregen. Gelukkig maar, het verstand heeft gewonnen van de stemmingmakerij.

Waarom? Hou het geld in de pocket in deze barre tijden... Moet ik ook. Bezuinigen? Dat geouwehoer kost meer als het ontpolderen strak. Op den duur, zo hou je wel je baantje toch? Daar gaat het toch om? Elkaar bezig houden...

Maak jullie niet druk beste mensen. Die zakkenwasser heeft gewoon een bloedhekel aan Nederland, da's alles. Hij heeft in zijn eigen frulpartij nog niets te zeggen, laat staan over de grens. Vraag me alleen maar af waarom ze zo'n oelewapper een voorname functie geven als Havenschepen van Antwerpen. Dan ben je best maatjes met Nederland, of niet toch ?

Een volgende verdieping (zo die noodzakelijk- of gewenst is) nu reeds uitruilen tegen de nu geëiste ontpoldering, zodat de Hedwige nu niet onder water behoeft te worden gezet! Geen overeenstemming over dit voorstel mogelijk? Dan ook geen verdere verdieping(en) meer toestaan en desnoods een groot schip afzinken in de vaargeul zodat de haven van Antwerpen voor lange tijd onbereikbaar wordt!

De onderhandelingen over de volgende verdieping zijn of zullen snel weer starten en dan is het de vraag of degene (en je mag zelf bepalen wie dat zijn) die hard roepen (maar of ze luisteren?) niet aan de kant zullen blijven staan. Zij lopen het risico wederom te laat te zullen zijn als de beslissingen zijn genomen en achter de feiten aan lopen. Ik zou zeggen 'pick your battles' zorgvuldig en pas op dat je geen achterhoede gevechten voert. ps kijk op wikipedia ook nog maar eens naar de definitie van humor

Dhr. Van Peel wil te veel! Wat wil hij na de Hedwige? Saeftinghe herinrichten? Het is nu behoorlijk vervuild. En dan de Hedwige en Saeftinghe betrekken bij de planning van de Antwerpse haven? Tegen Ard Kramer zou ik wel zggen: Humor, echte humor moet, volgens Bomans, getuigen van respect en dat was in het filmpje met name bij Dhr. Van Peel ver te zoeken. En inderdaad een genuanceerde en gefundeerde mening vormen, dat vraagt enige verdieping. Verdere verdieping van de Westerschelde is niet meer bespreekbaar, of bedoel je een ander soort verdieping Ard?

De heer Van Peel geeft nogmaals aan hoe het proces is verlopen en daar we zowel Nederlanders als Belgen bij betrokken waren: het was een complex compromis, waar hij een volgende keer zich niet toe wil laten verleiden. Maar goed om daar een genuanceerde en gefundeerde mening over te vormen, vraagt enige verdieping en dat blijkt lastig te zijn, gezien de reacties... waar ik me meer zorgen over maak dan over het filmpje van de heer Van Peel, wat dat getuigd van humor.

Niet toegeven aan die Belgen. Laat ze maar in hun sop gaar koken. Ook geen verdiepingen meer in de Westerschelde. Ze hebben toch Zeebrugge waar ze terecht kunnen. Dan graven ze maar een haven van Zeebrugge tot aan Brugge, dan hebbe ze wat ze willen. Geef de Westerschelde terug aan de natuur en niet de Hedwigepolder.

zelfs de Belgen vinden het filmpje stom en niet nodig dat er ontpolderd wordt, dus waar praten we over. Maar nee er is gezegd dat het moet, dus het moet, omdat men het heeft beloofd!?!? Sorry, maar wat je belooft kun je intrekken en dat is wat we gewoon moeten doen. De Belgen hebben de Hedwige niet nodig, Nederland heeft het aangeboden. Maar alle voors en tegens hebben ze niet naar gekeken en de Vlaamse minister heeft ook al aangegeven dat ze die niet nodig hebben, als we nu toegeven aan de Antwerpse haven, geraken we er nooit meer vanaf. Ze kunnen met hun haven niet meer verder hoe dan ook. Wat als het opeens nog slechter gaat en er minder schepen naar Antwerpen zullen kunnen of komen dat zitten ze daar met al hun dokken en het vervoer wordt steeds duurder en wat te denken van de brandstoffen...de welvaart gaat ook eens minderen en dan?

De heer Van Peel heeft natuurlijk wel een sterk punt: Er is een verdrag ondertekend én dit werd ook bekrachtigd door het Nederlandse parlement. Logisch toch dat je dit verdrag dan ook naderhand ook écht uitvoert. Of zijn wetten en verdragen in Nederland maar een vodje papier? Respect krijg je pas als je ook je eigen handtekening respecteert. Best geinig toch dat hij deze tekorten van de Nederlandse overheid in dit filmpje op een ludieke manier terug onder de aandacht brengt.

Waar haalt van Peel de moed vandaan om zijn zin door te drijven, om de Hedwigepolder onder water te zetten. Net voorbij Terneuzen een groot containerschip afzinken en laten zitten, moeten we niet meer baggeren.

Eén ding moet je hem wel nageven, hij heeft wel lef! Maar is het niet verdacht dat een havenschepen zich zorgen maakt om het natuurbehoud van de Westerschelde? Dat moet een drogreden zijn. Ja, misschien toch maar wat oude rommel afzinken in de vaargeul naar zijn troetelgebied. De man zal voortaan zonder beveiliging niet meer welkom zijn in het Zeeuwse, maar ook niet met.

België moet een voorbeeld nemen aan Nederland en hun dijken op Delta hoogte brengen (volgens Nederlandse normen), anders verzuipen ze in de Rupelstreek. Als ze het zelf niet kunnen uitvoeren zullen ze het door Nederlanders moeten laten doen en dat kost geld, dus hebben ze liever overlooppolders over de rug van Nederland. Laten we hopen dat ze wakker worden voordat er een ramp gebeurd. Dat poldertje kan het water ook niet opvangen. Het is een druppel op een gloeiende plaat.

Zou mijn vader nog geleefd hebben, dan zou hij deze meneer letterlijk met pek en veren overgoten, de Liefkenshoektunnel/Kennedytunnel/Waaslandtunnel (in de verkeerde rijrichting!) ingestuurd hebben, en hem een dubbel salvo jachthagel achtena gestuurd hebben. ...om vervolgens de Hr.Ms. Rotterdam overdwars af te zinken ter hoogte van, jawel: de Hedwigepolder. Eigenlijk denk ik er net zo over. "Kikkertje" uit Aardenburg.

Die arrogante kwast komt hier in Nederland over de radio vertellen wat onze regering moet doen. Krijgt in eigen land waarschijnlijk niets voor elkaar.

Wat een lompe kloot is die van peel, moeten we dat lompe gezwets wel serieus nemen? Dat had hij eens moeten zeggen in mijn gezicht, ik had hem per direct in de kofferbak van mijn auto gegooid, natuurlijk niet al te voorzichtig, dus flink ruw, dan naar de Schelde gereden en hem eens laten zwemmen naar dat domme Antwerpen. Ik kan het dus nog steeds niet bevatten, dat die ontzettend domme belgen hun Zeehaven in een rivier hebben gebouwd, dit is schijnbaar bedacht door een kleuter in een balorige bui!! Dit doet een volwassen persoon toch niet bedenken! Dan moeten die belgen eens naar de Maasvlakte gaan kijken, da worden ze echt groen en paars van jaloezie, dat wij de Nederlanders die zij als stom en lomp en krenterig afdoen, het wel goed voor elkaar hebben, dit kunnen zij nooit van zijn levensdagen nadoen, want ik dacht toch echt dat die Belgen alles na aapten, tenminste dat zie ik naast mij wel, heb een Belgische buur.

Persona non grata!

Die vent moet ze in de westerschelde gooien en dan de schelde volstorten. Dan is het gelijk ontpolderd. Nederland kan meer schepen ontvangen, die dan niet meer naar Antwerpen kunnen varen. Win win. We gaan toch in deze tijd geen dijken weg halen wat kapitaal gekost heeft voor de aanleg.

Gooi die vent zo ver mogelijk uit de kant in het diepste deel van de Schelde.

Deze man moeten ze onmiddelijk het land uitzetten.