- advertentie -

Politie maakt einde aan illegale houseparty Kamperland

Politie maakt einde aan illegale houseparty Kamperland

KAMPERLAND - De politie en ME hebben zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur een einde gemaakt aan een illegale houseparty bij Kamperland. Daar was op de Campensweg bij de Schotsman sinds vrijdagnacht 01.00 uur een houseparty aan de gang met enkele honderden bezoekers.


De ME heeft een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse aangehouden en naar Torentijd gebracht. Buiten het terrein is een 33-jarige man uit het Belgische Gent aangehouden voor het rijden onder invloed. Via luidsprekers werden bezoekers van de houseparty opgeroepen hun spullen te pakken en het terrein te verlaten. Officiele instanties wilden voorkomen dat de party het hele weekend zou duren. Er was geen vergunning voor het feest afgegeven.

Afgesloten
De politie was de hele dag met relatief veel manschappen aanwezig en had de toegangswegen naar het terrein afgesloten. Bij de politie kwam een aantal meldingen van geluidsoverlast binnen.

Twitter
Via Twitter deed de politie Zeeland een oproep om niet naar Kamperland te komen. ,,Het heeft geen zin om er nu nog naar toe te gaan, want je wordt tegengehouden'', aldus de politie

Toeloop
Volgens een vaste gast op camping De Schotsman was er sprake van ''een enorme toeloop'', maar was er geen dreigende sfeer.

Maandagmorgen
Deelnemers aan de houseparty zouden hebben laten weten dat ze van plan waren tot maandagmorgen te blijven.

Modder
Door de regen van was het terrein hier en daar drassig. Een aantal auto's van feestvierders kwam daardoor vast te zitten in de modder. Rond 19.30 uur was het terrein volgens de politie leeg.
laatste keer aangepast:
zo 23-09-2012, 10:25


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Ooggetuige van camping De Schotsman over de houseparty

Politie over houseparty Kamperland

Het feest bij Kamperland
Feestvierders bij Kamperland
Javascript is required to view this map.

Reacties

Echt zo een vette illegale. ben nog steeds aan het nagenieten. zo een relaxed sfeer vind je alleen op een illegale en beter blijven we dat doen en komen de buurtbewoners gewoon mee genieten. Klote dat we op een natuurgebied zaten. in plaats da de politie ons nou naar een andere plek had gestuurd, dan was de schade aan de velden heel wa minder geweest. dan konden de orchideenstekjes verder rustig blijven staan en konden wij ergens anders kei lekker verder gaan.

Tekno gaat door! Ik vind er niks ergs aan zo'n feesje! Een beetje tolerantie zou fijn zijn!

@bewoner, ik vind dat u helemaal gelijk heeft en dat zijn voor alle omstanders die vlak bij wonen waar zo'n feestje word gehouden, en dat ze dan naar toe komen en als ze dan vriendelijk blijven en je ziet dat ze echt genieten dan zeg vervolgens een plaats waar ze beter kunnen gaan staan.... Dan ben jij blij en wij blij en niemand heeft er verder last van de politie is gewoon overbodig want wij zijn vriendelijk en wij zijn gewoon beschaafd en we hebben zeker respect voor als je dat doet en wij zijn niet de moeilijkste wij doen dat gewoon wij willen niemand tot last zijn wij willen alleen maar feesten... Op mijn beurt zeg ik: lekker doorfeesten!

Gewoon leuk feestje, ergens ver weg van mensen die er last van kunnen hebben. Bijna onmogelijk in Nederland. Dit heeft helemaal niks met Haren te maken, dit gebeurt al sinds de jaren '90 en als je mekaar wat gunt in dit land, ga dan niet gelijk roepen om verbieden en ingrijpen. Vrijwel niemand heeft er last van, leef en laat leven.

Ze hadden het niet eens zover moeten laten komen. De volgende stap is nu de schade die is toegebracht verhalen op de organisatie.

FREE-PARTY IS NOT A CRIME!!!

mooi fisjenie jammer dat ik er niet geweest hebben jullie je eigen een beetje vermaakt daaro?

you might stop the party, but you can't stop the future..!

De mensen die hier over zeuren doen net alsof ze zelf nooit jong geweest zijn en nooit een feestje gehouden hebben.. Dat in haren was inderdaad schandalig maar dit feestje is netjes verlopen, geen vernielingen dus mensen die ene keer in het jaar dat zoiets voorkomt... Doe een nachtje watjes in je oren... Probleem opgelost.. Allemaal blij niemand meer zeuren..,

Een zeer geslaagd feestje moet ik zeggen.. en bedankt alle mensen die zich eigen niet hebben laten wegjagen door wat mannetje met schilden en knuppels deze x toonde wij hun machtsvertoon.. de groente;)

Wij hebben inderdaad ook de politie gebeld vanwege het geluid in de nacht. 's Ochtends ben ik er met mijn man even langs gefietst en het viel me op dat de bezoekers gewoon vriendelijk en beleefd waren, en ook verbaasd over de overlast omdat ze dachten dat ze op een totaal afgelegen locatie waren (wat dus niet zo was, het was echt goed te horen bij ons thuis). Hulde voor de politie (maar ook de bezoekers) dat het totaal geweldloos is beëindigd, Gemeente Haren zo kan het dus ook!!! Het is dan misschien illegaal, maar als ze op een echt afgelegen plek verder zouden gaan zonder overlast zou ik het prima vinden, we moeten niet alles maar verbieden, beetje eigen verantwoordelijkheid is in dit land ver te zoeken tegenwoordig.

@gewoon een bewoner. De poltie heeft in mijn ogen gewoon goed gehandeld, en iedereen de tijd gegeven om op tijd weg te gaan. Tuurlijk heb je er altijd een paar rotte appels tussen. En waarom zal je niet trots mogen zijn op je zoon, als die op een feest staat waar alles gemoedelijk gaat en iedereen het naar de zin heeft. Liever dat hij/zij in Haren stond dan =/. Sorry hoor, maar liever dit dan dat simpele tel volk daar en hulde aan de soundsystems voor dit top feest

wij moeten altijd een vergunning aanvragen en voor het draaien van muziek ook nog eens flinke BUMA rechten betalen en om 11 uur de knop lager draaien en dit mag zo maar doorgaan. Niet dat ik er tegen ben, maar gelijke rechten, onze verenigingen moeten hoge kosten maken en dit mag zo maar doorgaan?!?!?

Ik was er vannacht om half 1. De sfeer is heel de dag goed geweest. Als je dit ineens wilt ontruimen, hoe dan ook, krijg je zeker te weten een hoop gedonder. En dat moet je niet willen. De soundsystems zorgen ervoor dat het weer opgeruimd is. Ze doen het beter dan dat zielige volk in Haren. Ik heb genoten, en netjes mijn rommel meegenomen.

Wat zal ik ervan zeggen! Het is goed afgelopen en dan krijg je dit soort reacties. Mensen in de omgeving zijn feestvierders maar waarom geven die feestvierders dan niet een feest bij hun thuis en informeren ze de buren. Tsja dan moet je eerder stoppen,dan hoeft de politie als het goed is niet in te grijpen. Ze wisten dat het niet mocht. De politie en hulpverleners hebben het hoe dan ook altijd gedaan! En daar ben ik het niet mee eens!! En nee ik ben geen hulpverlener of van de politie maar ik zou er niet trots op zijn als mijn kind daar tussen zou lopen.

Hahaha, sta ik ook nog gewoon op de foto ook.

Mensen, die zeggen dat de politie hard moet ingrijpen bij dit soort feesten, die hebben wat mij betreft net zoveel verstand, als de achterkant van een varken. Op dit soort feestjes is de sfeer altijd goed, want der komen mensen met verstand en niet van die randdebielen die alles willen kapot maken. Daarnaast wordt er 9 van de 10 keer netjes opgeruimd en merk je een dag erna niet eens dat er wat is gebeurd op de desbetreffende locatie! Er zou juist een gedoogbeleid moeten komen vind ik voor dit soort kleinschalige feestjes, als je het mij vraagt.

Dank jullie voor de positive reacties. We doen ons best om het zo netjes mogelijk achter te laten en sorry voor de buurtbewoners die last hebben gehad van het feestje. Volgende keer zullen we briefjes met oordopjes door de bus gooien! En het is geen houseparty maar een TEKNOparty.

Laat ze lekker hun gang gaan, het gaat er beter aan toe dan in haren. Laat dit een voorbeeld zijn om te laten zien hoe het ook kan!

Van zo'n feestje zou ik ook geen probleem maken als de muziek na een bepaald tijdstip naar een beschaafder volume zou gaan. Als je iets illegaals doet, doe het dan op een normale manier. Maar als je om 6 uur 's morgens nog ligt te stuiteren in je bed van het eentonige gedreun heb ik niet het idee dat je met het normale type feestvolk van doen hebt. En het lijkt dan misschien wel een afgelegen locatie, alle inwoners van de dorpen rondom het Veerse Meer hebben vannacht kunnen mee 'genieten'!

Laat ze toch. Beetje tolerantie kan geen kwaad. Heb zo'n hekel aan het woord ''illegaal''. Het zijn gewoon een paar mensen die op een afgelegen plek willen feesten. Ik geef ze groot gelijk.

Veel politie zal niet helpen... Stekker eruit wel.... Een goede nachtrust voor de bewoners van het naastgelegen park toegewenst! Alhoewel het ernaar uitziet dat u drie nachten niet zult slapen. Anarchie: moet vertrekken volgens de wet, maar heb daar sch... aan en blijft! Ben benieuwd wat we zullen aantreffen maandagmiddag als de menigte dan uiteindelijk vertrekt naar het volgende overlast gevende feest!

Ik neem aan dat u van een mug een olifant maakt? Bij grote festivals ruimen ze toch ook de troep op? Deze mensen van de organisatie hebben een hoop werk gehad aan het opbouwen en dragen er zorg voor dat alles netjes achtergelaten zal worden. Dan is het heel makkelijk om te zeggen dat de stekker eruit moet. Waar moeten al die mensen heen?

Moet kunnen voor weinig geld feesten en de zomer afsluiten, prima initiatief.

Dit soort feesten worden juist op zo afgelegen mogelijke plekken gehouden om zo min mogelijk mensen lastig te vallen. vaak word na zo`n feest nog vrijwillig opgeruimd door de feestgangers. als de politie deze mensen laat doen is er niks aan het handje.

Tja, dat weet ik al heel lang, maar leg dat de overheid maar eens uit, die zijn altijd bang voor de orde want stel je voor...

En dat kan allemaal zo maar! Waarom ontruimt de politie niet? Schandalig, dat gebrek aan respect en discipline bij de hedendaagse jeugd.

Lieve mevrouw, ik zou u graag willen voorstellen om eens mee te gaan naar zo'n illegale house (teknoparty). Ten eerste loopt er niet alleen hedendaagse jeugd tussen maar ook mensen van mijn leeftijd (ik ben 34), mensen die weten wat ze doen, waar ze mee bezig zijn en mensen die weten hoe het wel moet!! Ik ga nu al vier jaar naar dit soort feesten toe en heb nog nooit agressief crimineel gedrag gezien of gehoord! Hier kun je gewoon met een fles bier rondlopen zonder dat het uit de hand loopt... Dat kun je van legale housefeesten echt niet zeggen, want daar word je echt doodgegooid als ze daar flesjes bier verkopen. Alle troep word altijd netjes opgeruimd en het verloopt altijd vol plezier en genot. Mensen die komen voor de muziek en niet om te vernielen. Voor mij geen legale feesten meer, maar feesten zoals het hoort. Feesten waar geen agressiefe security rondloopt die juist de sfeer verzieken!! Tekno gaat door!!

Groot gelijk. Ik vind dat zo'n feesje gewoon moet kunnen... In Kamperland was het gewoon zo dat we geen tijd kregen alle rotzooi op te ruimen door die leuke ME... Normaal word altijd de rotzooi opgeruimd! En dat gras nou dat groeit wel weer aan! Ik ga al 2 jaar feesten en ik vind dat het zeker door moet gaan!

Juist zo is het maar net! Haha ik heb ook nog nooit meegemaakt op tekno dat er agresief volk liep iedereen is relaxt en de sfeer is super! Was echt jammer dat t werd afgelast! Want het was en super feestje! :) Ik vind dat ME gedoe enzo en beetje overdreven. Je ziet toch ook dat we ons uiteindelijk niet meer verzetten want 't verloopt altijd rustig, bedoel ga naar de stad ofzo daar heb zo ruzie als je iemand maar verkeerd aan kijkt of wat dan. En daar hebben we op tekno echt geen last van! :) Hahaha teknooo gaat dooor hopa :)

respect

Geen respect en discipline? Het moet juist mogelijk zijn om dit soort feestjes te organiseren, het is een grote pluspunt voor de culturele ontwikkeling in Nederland. Ze zijn alleen maar bezig met andere mensen een super mooie avond te geven en houden zich juist bezig met overlast om dit zo veel mogelijk in te perken. Ook respecteren zij zeer de natuur, eerdere feestganger die daar rond loopt help op te ruimen en ze laten alles weer achter zoals het was. Dat er een beetje gras opnieuw moet groeien slaat echt nergens op, dat is volgend jaar gewoon weer terug.

Waarom zouden ze het moeten beëindigen? Politie stond toch machteloos...

Dit is tenminste wel het normale type feest volk dat geen teringbende maakt maar voor het feest daar is. Dit zou je gewoon moeten laten gaan. ''project-Xdebielen'' zijn overbodig. Dat moet je aanpakken.

Laat die jeugd toch feestvieren, zijn we niet allemaal jong geweest? Zolang er niets vernield word zal 't wel meevallen, en ja anders... ingrijpen.