- advertentie -

Werelddovendagen in Goes

Werelddovendagen in Goes

GOES - Goes was dit weekend het decor van de Werelddovendagen. Het doel van deze dagen is acceptatie en begrip voor dove en slechthorende mensen. Over de hele wereld wordt op de derde zaterdag van september aandacht gegeven aan deze groep mensen.


Horende en slechthorende kunnen van alles samen doen op de dovendagen; sporten, muziek maken, eten en drinken, lezingen volgen en nog veel meer.

Maandag, direct na het nieuws op Omroep Zeeland, veel meer aandacht voor de dovendagen.
laatste keer aangepast:
zo 23-09-2012, 09:43


regio:
Bevelanden
delen:
Werelddovendag

Reacties

Veel mensen denken als je doof bent gebruik je maar een gehoorapparaat. Maar het is maar een zeer beperkt hulpmiddel. Er worden zoveel dingen meeversterkt die de verstaanbaarheid in de weg zitten. Windruis, autoruis, meer mensen die tegelijkertijd praten, enz. Wat ze bij de omroepen niet willen inzien is dat er bij de aankondiging van het nieuws en ook bij andere dingen een muziek meegegeven wordt. Dit is zeer hinderlijk en doet de verstaanbaarheid sterk afnemen. Een gehoorapparaat zou aan werkzaamheid winnen als het tonen die je niet meer hoort zou omzetten in hoorbare tonen. Dit moet mogelijk zijn, want bij radio, TV, en veel andere electronica worden frequenties omgezet naar andere. Juist de tonen die je niet meer hoort zijn er dikwijls de oorzaak van dat je een woord niet goed verstaat. De gehoorapparaten van nu halen alleen de tonen op die je slecht hoort, en dat helpt maar beperkt.