- advertentie -

'Tienduizenden euro's schade aan natuur door houseparty'

'Tienduizenden euro's schade aan natuur door houseparty'

KAMPERLAND - Deelnemers aan de illegale houseparty op de Schotsman bij Kamperland hebben flinke schade toegebracht aan de natuur in de omgeving. Een precies bedrag is nog niet te noemen, maar het loopt naar schatting in de tienduizenden euro's. Dat zegt Staatsbosbeheer, de beheerder van het gebied.


De politie en Mobiele Eenheid maakten zaterdagmiddag een einde aan de houseparty, die in de nacht van vrijdag op zaterdag begon en waar enkele honderden mensen aan meededen.

Staatsbosbeheer
Volgens Staatsbosbeheer is er schade aangebracht aan de natuur en het terrein. Zo zijn er diepe sporen van auto's ontstaan in het gras. Er is een bergingsbedrijf aan te pas gekomen om auto's uit de modder te trekken.

Het gaat volgens boswachter Karel Leeftink jaren duren voor het gebied weer helemaal is zoals het was.

laatste keer aangepast:
ma 24-09-2012, 11:44


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

'Tienduizenden euro's schade aan natuur door houseparty'

Schade aan Schotsman
Javascript is required to view this map.

Reacties

Jammer de organisatie ga je nooit achterkomen... tevens... als mensen van dit gezeik af willen zijn: geef ons dan een stuk grond of wijs ons een plek aan waar we dit wel ongestoord kunnen doen.. Er word altijd alleen maar aan het probleem gedacht of aan de oorzaak... maar wanneer komt de overheid nou eens met een oplossing? Help ons en jullie zijn er vanaf... maar in plaats van dat gaan er duizende euros naar ME agenten.... Tevens herstelt de natuur zich vanzelf... dat is de natuur..... Kom, op wordt eens wakker... Jullie zijn ook jong geweest....

Ik ben helemaal niet zo natuurminnend ingesteld, maar één ding staat voorop in deze kwestie: "Je hebt met je tien geboden van een andermans eigendom af te blijven"! Vrijheid, blijheid; akkoord! Maar respect staat hier nog altijd boven. 

Helicopter een dag rondjes cirkelen als tijger rondjes loopt in Artis, ME inzetten bij een zinvol en geweldloos FreeParty 4 FreePeople. Schade is verhoogd door acties genomen door de overheid dus mogen wij feestende burgers (zonder zinloos geweld maar met zinvolle TeKno) weer voor schade en schande van de overheid opdraaien? Laat ons plaatjes draaien en we ruimen alle rommel achter ons kontje op! Zeik niet zo, en geniet wat meer! Wat heb je liever ons feestje met een beetje luide muziek of van die relschoppende vol zinloosgeweld zoals dattuig in Haren?

Weer een reden om te ageren op "dingen die stout zijn". Mooie truc om nog harder op te treden tegen deze vredelievende, goedbedoelende en geen amokmakende bezoekers

Die rommel was gewoon helemaal netjes opgeruimd als men niet halsoverkop het terrein had moeten verlaten. En waar is die lijst van staatsbosbeheer dan eigenlijk?

Er wordt tegenwoordig wel heel dramatisch gedaan over mensen die relatief weinig schade ergens veroorzaken. En zo wordt de aandacht afgeleid van alle zeer ernstige schade die dag in dag uit plaats vindt in de chemische industrie, landbouw, oorlogsgebieden, verwijdering van enorme regenwouden om er massaal genetisch gemanipuleerd veevoer te verbouwen, en oliewinning. Shell is nu zelfs de Noordpool aan het verzieken door daar naar olie te boren, met grote risico's voor gigantische en onherstelbare schade aan het leven in zee. Maar daar hoor je niemand over. Geld en macht praat blijkbaar alles goed. Dus gaat iedereen zich opwinden over een feestje en voor de werkelijke problemen worden de ogen gesloten. Laten we zuinig zijn op de natuur. In het klein, maar vooral ook in het groot !

Omdat het in Haren erger was, moeten we dit dus normaal vinden. In Damascus is het erger dan in Haren, moeten mensen in Haren dus ook maar niet zeuren? In heel Nederland zijn er plekken genoeg waar je kunt feesten. Maar voor paupervolk is dat natuurlijk niet voldoende.

Er groeien daar een paar speciale plantjes. Je had daar vroeger eb en vloed, waar zeur je over. Omdat het moet van zijn baas. Gewoon egaliseren en moet je volgend voorjaar eens kijken hoe het erbij staat

Toen de mens begon te leven op aarde begonnen ze al met het verpesten van de natuur... dus wat een onzin verhaal zeg!!! De ME kwam toch ook het terrein oprijden met hun zwaar gepantserde voertuigen die sporen achterlieten in het gras!!! Nederland is goed in overdrijven... bah bah!!!

We moeten de natuur behouden voor toekomstige generaties, alleen die geven er geen donder om...

Uh je kunt wel zeggen dat de generatie van nu het milieu sloopt, maar dat komt allemaal door die generatie daarvoor.. En dat ben jij!!

Wat bandensporen en dat is al. Wat een schade doet de industrie niet dagelijks? Begrijp me niet verkeerd, ik keur het niet goed, maar je moet ook niet overdrijven.

Moesten die ME-busjes nu per se door het gras rijden? Welke schade veroorzaken deze zware voertuigen wel niet aan het gras (lol). Wat een gelul om wat gras.

We zijn allemaal gemaakt door Moeder Natuur. Alle natuur is van ons allen. De een legt een plak asfalt neer, de ander een grote camping, daar een industrie gebied en sommige feesten op een stuk land. Toen Campen door de zee werd opgeslokt werd later Noord-Beveland weer ingepolderd. Door handige technieken wisten mensen polders te maken en op de plaats van het oude Campen is het huidige Kamperland aangelegd, als laatste van de "wederopgebouwde" Noord-Bevelandse plaatsen. Nationalisme vierde hoogtij toendertijd. Een aangelegd stuk natuur, geen eens echte originele oer-natuur maar aangelegd. Zodat men kunstmatig de waterstand kan regelen. Dus de natuur haalt iets weg, koppige mensen halen het weer terug. Ik denk dat de schade aan de natuur wel meevalt. Als moeder natuur iets weghaalt zal het vast een reden hebben. Als ik om me heen kijk zie ik meer dingen die kwaad doen aan Moeder Natuur dan goed. Waarbij een feestje en bandensporen een stuk minder erg zijn dan cheemische industrie, touchpad telefoons, electronische apparaten met gif die gewoon ergens worden gedumpt. Oorlog om olie, gas en kernafval dat jaren nog giftig is voor alles en iedereen. Dan liever een paar neo-hippies die dansen en dingen doen die we allemaal hebben gedaan toen we jong waren. Ieder maakt zijn keuzes. Maar liefde bind ons allen.

Helemaal mee eens.

Inderdaad: de kosten (en meer) verhalen... ME omsingeld de groep en je mag naar huis tegen betaling naar rato. Auto's (zeker met sleepkosten) kun je met gemak duizend euro in rekening brengen etc. Allemaal niet zo moeilijk, zo lijkt mij... incl. boetes kan de overheid ook nog winst maken! Handel! Hahahaha....

zeker nooit echt een boeiend leven gehad

Moeten jullie eens kijken wat er allemaal in Haren is gebeurd. Ga jullie people daar maar is even flink om zeiken. Winkels geplundert, oude man aangevallen en ga zo nog maar even door daar in Haren. Op onze freeparty geen gezeik. Iedereen lekker aan het feesten zonder geweld, vernielingen zoals het hoort. En ach dat gras, als we ons daar om druk moeten maken, nou dan is het wel ver te zoeken hiero... Beter is druk maken om wat wat er echt allemaal niet kan hier in Nederland... I love freeparty. Tekno gaat toch wel lekker door!!!

Degene die beweert dat een feesje dat 1 keer in het jaar (ergens op een afgelegen plek wordt gehouden, waar niemand, behalfe het gras er last van kan hebben) 10 duizend euro's schade aan kan richten, is niet goed wijs. Net als diegenen die het nodig vond een helikopter over het terrein te laten vliegen. Uiteindelijk heeft het allemaal te veel geld gekost doordat de burgermeester in paniek raakte. Beter blijft hij gewoon thuis de volgende keer.

Houseparties? Laat ze dat maar in hun eigen huis houden en daar de boel vernielen. Al de onkosten verhalen op de jongeren die dat veroorzaken. Laat ze alles zelf maar schoonmaken, opruimen, vernieuwen en natuurlijk betalen. Wat een mentaliteit tegenwoordig, geen goed woord voor over.

als ze het feest gewoon door hadden laten gaan, was alles op het eind netjes opgeruimd geweest en was er zeker 75% minder schade geweest........ zelf opruimen kregen ze ook de kans niet voor en 75% van de schade is gekomen door die gepanserde ME voertuigen en de overige 25% door alle troep wat achter is gebleven die normaal gesproken gewoon opgeruimd zou worden! Dus deze schade zou gewoon op meneer de burgermeester verhaald moeten worden? Hij heeft waarschijnlijk opdracht gegeven of toestemming gegeven het feest te laten beeindigen.........

De natuur in geld uitdrukken is natuurlijk volkomen onzinnig. Dat is weer typisch een gevolg van de volkomen doorgeslagen cultuur in de conservatieve, overwegend neo-liberale politiek waarbij alles in geld uitgedrukt wordt en vrijwel alles alleen om geld draait. Los hiervan vind ik het triest dat feesten tegenwoordig blijkbaar gepaard moet gaan met vernielen en schade aanbrengen. Ik vermoed dat de huidige gewoonte voor het massaal gebruik van drank en drugs hier veel mee te maken heeft. De sfeer in het land door de vaak moedeloos makende politiek, die er meestal vooral voor zichzelf zit maar Nederland en de wereld niet bepaald beter maakt. Diezelfde politiek heeft echter ook besloten dat honderden militairen in 6 natuurgebieden in Zeeland grootschalig schietoefeningen kunnen gaan houden en met groot oorlogsmaterieel door die gebieden heen kunnen denderen en daarmee de natuur ontzettend verstoren en vernietigen. Dat is het ontzettend wrange. Dan toch nog maar liever af en toe een feestje.

Schade verhalen en niet stom lopen lullen dat er schade is en er verder niets aan doen. De organisatie heeft er flink geld aan verdiend dus kassa.

Free! Er zijn in deze wereld al te veel mensen die niet voor niets bovenaan woordenboek hebben staan! Goed he dat er nog mensen zijn die anderen willen laten mee feesten! Gewoon 4Free! Omdat t kan! Behalve bij overheid, daar moet aan alles een prijskaartje komen te hangen! Had hoop geld minder geweest aan schade als ME (te dure en overbodige uitgaven die ook voor de natuur een hoop schade heeft aangericht! Ik zeg ook stuur die nota maar naar de burgemeester! Gewoon omdat het kan!

De organisatie heeft er flink aan verdiend? Welk gedeelte van freeparty begrijp je niet?

welk gedeelte van FREE snap je niet?

Het gaat nog steeds veel te goed in Nederland. Laten we ons eens druk maken om belangrijke zaken.

Sporen in het gras,....10 duizende euro's schade???? Volgens mij is dat wel erg hoog gegerepen,en net of de natuur daar last van heeft. Geen vogel,konijn,hert wat er ooit last van zal hebben. Trekkers van bosbeheer rijden ook vaak heel de grond aan puin,maar dat valt onder onderhoud en beheer en zien ze dan niet als schade

1 dag zogenaamd lol maar natuur voor jaren verwoest. Kunnen die lui niet eerst nadenken

Wat een stom gelul weer. Je moet eens in de gemeenten kijken, waar wegwerken gaan gebeuren en dat naast plantsoenen. Ze zetten er schafketen, rijdbare machines op en veroorzaken dan grote sleuven. Dan hoor je niemand klagen. Een paar maanden later komt dan eindelijk de gemeente in actie. Bijvullen met grond, gras erover en er blijft een lullig zicht. Gewoon met een maat meten

Nou als het erger niet is.... Hallo zeg waar gaat dat over? In Haren hebben ze iets te klagen met een paar miljoen euro aan schade en hier lopen ze een beetje te mieren over een paar sporen in het gras!

Is een polder onder water zetten geen schade aan de natuur ?

Schade verhoogd met 50% boete verhalen op degene die houseparty heeft georganiseerd. Houseparty's horen in een havengebied gehouden te worden. Kunnen ze proberen een zeecontainer te slopen....

Wij komen niet uit Haren om het zo maar even te zeggen. Er is geen intentie om te slopen, we komen om muziek (of herrie voor diegene die er niet van houd) te luisteren, om te leven op een manier zoals misschien niet iedereen die aanstaat. Maar je hebt wel gelijk hoor, in een havengebied is er wel minder overlast ;-)