- advertentie -

KNRM Breskens en Westkapelle redden 51 mensen

KNRM Breskens en Westkapelle redden 51 mensen

BRESKENS - De KNRM reddingstations Westkapelle en Breskens hebben zaterdagmiddag elf rubberboten met daarin 51 mensen in veiligheid gebracht die in de problemen waren gekomen op de Rassen. Het ging om een aantal zogenoemde power boats, die een tocht aan het maken waren op de Westerschelde, een RIB-tocht.

Op de Rassen, in de noordelijke monding van de Westerschelde, waren een aantal van de boten vast komen te zitten op een zandbank.


Vastgelopen

Elf boten waren vastgelopen, maar toen de reddingsmaatschappij arriveerde bleken er nog maar twee vast te zitten. Eén van de rubberboten kwam snel los, de andere moest worden losgetrokken. De vijf opvarenden waren al uit de boot gestapt en op de zandbank om de RIB los te krijgen. Door de sterke stroming in het water lukte dat niet en dreven de opvarenden af.


Reddingsboten

In een gecoördineerde actie van de reddingsboten Christien en Steur lukte het om alle opvarenden en power boats naar Breskens te varen. 13 kletsnatte personen zijn opgevangen in een loods van een jachtwerf waar ze droge kleding kregen. Verder bleven zijn ongedeerd. Eén persoon is met ruglachten overgedragen aan het personeel van een gereed staande ambulance.

laatste keer aangepast:
ma 24-09-2012, 07:07


delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

En marc van der veen, vind je jezelf nou ook niet een ietsje zielig om dit zo neer te zetten allemaal? Hiermee gooi je je eigen ramen in ik en mijn vrienden zullen er alles aan gaan doen jou reclame in de ongeving te weren en reclame van de door jou genoemde sukkels te gaan verspreiden. Mede omdat deze gewoon super boten hebben waarbij van goed onderhoud zeker sprake is en dit moet ik bij Rib-Experience.nl maar betwijfelen. Hoe zou je het zelf vinden als dit jullie was overkomen (wat gewoon iedereen kan gebeuren dus geen stom gelul dat dat jullie niet kan overkomen) en er zou een con-collega dingen als deze die jij hier neerzet plaatsen? Ik hoop dat dit bericht duidelijk is en dat er ook duidelijk is dat WIJ niet te verjagen zijn uit de watersport en dat er ook doorgegaan gaat worden hiermee. Rib experience join the match!

Meneer Marc van der Veen denkt zeker dat hij de wijsheid in pacht heeft. Zulke dingen zullen hem en zijn organisatie natuurlijk nooit gebeuren. Want als er een bedrijf is dat professioneel is dan zal dat de zijne zijn. Man, denk toch eens na. Voor je het weet ben jezelf aan de beurt met je oranje bootjes in R'dam. Je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand en iemand anders in zo'n situatie als "sukkel" te betitelen is wel heel laag.. 

Het is jammer dat RIB EXPERIENCE.nl nu zo reactie neerzet, zij waren aan het varen bij de Rotterdamse Havendagen en ja hoor boot kapot. Slecht onderhoud misschien. Beetje jammer dat nu deze mensen deze reactie neer zetten en hun concullegas sukkels noemen.. Dit kan iedereen overkomen.. Je weet niet hoe ruig de zee was of dat er andere problemen waren.

Wat een power heeft zo'n RIP boot, het was echt te gek, met gang over de golven. En o ja de beste stuurlui...

Deze dingen kunnen nu eenmaal voorkomen. Iemand een sukkel noemen is erg makkelijk, de situatie op dat moment is voor niemand duidelijk, enkel voor de mensen die op dat moment aan het roer stonden. Zelf ben ik reeds met meerdere RIB-charters meegeweest, en ook zij halen stunten uit op het water, al dan niet op " veiliger " water. Dit is nu eenmaal een deel van de beleving die geboden wordt door dergelijke bedrijven. Ook een F1 coureur kan eens in de banden vliegen, toch? Dus, laten we niet te hard oordelen en blij zijn dat de KNRM een goede bijdrage heeft gegeven, want zoiets kan heel anders aflopen.

Dat komt omdat het op het water een vrijgevochten bende is, iedereen kan op een bootje stappen en er mee wegvaren, maar regels kent men niet en dat word allemaal maar toegelaten. Je ziet regelmatig mensen rond varen zonder vaarkaart en zonder kompas op open water, men presteert het zelfs op wegenkaarten die voor in de auto bedoeld zijn rond te varen. En daarom gebeuren er regelmatig zulke dingen. Het word allemaal maar toegelaten en wat denk je wat dat allemaal kost om deze hulp te bieden. Het is namelijk allemaal niet nodig.

Let op niet te verwarren met de rib-experience.nl. Wij bieden professionele rib experiences. Uit veiligheids overwegingen zijn de plekken waar deze sukkels Vast zijn gelopen bij ons verboden gebied voor commerciele tochten. Kijk dus uit waar u boekt en bij wie. Deze tocht kwam uit Stellendam en niet uit Vlissingen of Rotterdam.

Wel willen varen, maar de plekken van de zandbanken niet herkennen. Dat zie je zo aan de golfslag. Maar ja, als je al niet weet dat ze er zijn of waar ze liggen, krijg je dergelijke dingen. De reddingsmaatschappij een flinke donatie geven, is hier wel op zijn plaats. Volgende keer voorbereid op zee gaan. Eerst kaarten raadplegen en tij.