- advertentie -

Thermphos krijgt uitstel van betaling

Thermphos krijgt uitstel van betaling

VLISSINGEN-OOST - Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het bedrijf wil op die manier tijd krijgen om financieel orde op zaken te stellen. De ruim 400 personeelsleden zijn vanmorgen op de hoogte gebracht.


Door de economische situatie en door de omschakeling naar een milieuvriendelijkere wijze van produceren heeft Thermphos het moeilijk. Ook is er volgens Thermphos sprake van moeilijke marktomstandigheden en oneerlijke concurrentie vanuit Kazachstan.

Optimistisch
Drie curatoren zijn aangesteld om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Directeur Rob de Ruiter van Thermphos blijft optimistisch. De uitstel van betaling is volgens hem nodig om om de plannen door te voeren die nodig zijn om er weer bovenop te komen. Volgens De Ruiter reageren de werknemers geschrokken, maar hebben ze begrip voor de situatie.

Vakbond
De vakbonden FNV en CNV reageren geschokt op de aanvraag van uitstel van betaling door Thermphos. De vakbonden zijn bang dat er binnenkort medewerkers worden ontslagen. Toch blijven de bonden moed houden op een goede afloop.


Bekijk ook het Omroep Zeeland-dossier Thermphos.
laatste keer aangepast:
di 25-09-2012, 07:10


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Reacties op uitstel betaling Thermphos

Thermphos-directeur De Ruiter over uitstel van betaling

Sagro gaat Thermposterrein saneren

Reacties

Snel sluiten die gifmenger en geen chantage met baanverlies. De ommekeer naar groene bedrijfsvoering komt te laat en is enkel bedoeld om een faillissement te traineren. Zeur niet over boetes want die worden wel opgelegd maar nooit geincasseerd. Delta (wij dus) stinken er elke week met een miljoen in.

Thermphos verspreiding van ziektes? Bullshit... Moeten jullie eens door heel Nederland reizen, en naar andere chemische fabrieken kijken, dan zie je pas wat troep is, heel wat erger dan Vlissingen-Oost. Ik heb er 6 hele leuke jaren gewerkt met plezier, en nooit geen lichamelijke klachten aan overgehouden, makkelijk roepen uit die mooie dorp van Gooi maar dicht die fabriek, dan moeten vele ouders tegen kids thuis zeggen, moet verkopen dat woning want Thermphos moest dicht... Bullshit allemaal, lekker doordraaien die fabriek en vele banen behouden en meer mensen aannemen, en nog meer ovens bouwen zoals de eerste plan 12 ovens bouwen. Succes, oud-collega's van Thermphos, ik hoop voor jullie dat het allemaal goedkomt....

De mensen die denken dat ze ziek worden van onze boterham moeten maar verhuizen naar het groene woud ofzo. Wij werken er al zo lang heb nog nooit gehoord dat iemand kanker kreeg van deze fabriek. Zelfs onze pa werkte er vanaf het begin af aan en die is nu nog in leven en mankeert niks. Dus mensen met zogenaamde ziektes, je wist dat er een fabriek in de buurt was toen je er kwam wonen dus zeur niet zo. Ga anders ergens anders wonen en wij hopen dat het bedrijf blijft want anders moet ik ergens anders mijn boterham halen...

 Ben zelf verleden jaar zonder werk (Zalco) komen te zitten en dan gun je niemand, Nou ja bijna niemand. Personeel van Thermphos Veel sterkte en wijsheid in deze onzekere tijden.

Nou Marcel, biologische voeding hoeft helemaal niet duur te zijn. Als ik kijk wat mensen allemaal voor rommel kopen in de supermarkten aan kant-en-klaar zooi, dat ongezond, niet lekker en duur is. Of flessen bronwater, terwijl het water uit de kraan uitstekend is. Ik hoop dat Zeeland gaat stoppen met die zwaar vervuilende chemische bedrijven en over zal stappen op biologische landbouw en verwerking ervan. Daar valt een wereld te winnen voor Nederland en zal op een schone en gezonde manier voor veel extra werkgelegenheid kunnen zorgen. Dat is goed voor de bewoners, goed voor de wereld en goed voor de economie.

Dit word gewoon Zalco, hoofdstuk 2. Thermphos is mijns inziens NU niet interessant voor een koper vanwege de hoge schulden/boetes die de koper er bij krijgt. Dus dan laat je eerst het bedrijf langzaam failliet gaan, je wacht tot contracten van het personeel verlopen zijn na failisement, en je maakt een frisse doorstart met een nieuwe eigenaar, zonder hoge schulden/boetes maar wel met de knowhow van cradle-to-cradle! En als kersje op de taart, krimpt het personeelsbestand behoorlijk. Uiteindelijk winnen de heren op het pluche altijd, een verloren wedstrijd voor de hardwerkende Zeeuw... En toch hoop ik stilletjes dat ik het mis heb.

Erg dom van de overheden om dit bedrijf de duimschroeven aan te draaien. Nergens zijn er zoveel regels als hier. Dadelijk geldt er maar één regel: op straat je hand ophouden of gaan stelen. Die groenen en milieufreaks, daar kan een land niet van leven. Die lui kosten alleen maar geld.

Laten ze het maar snel sluiten. En dan een duurzaam en milieuvriendelijk bedrijf neerzetten. Zeeland zou grootschalig in moeten zetten op duurzame, biologische productie en verwerking van producten. Op die manier kunnen we een voorbeeld worden en het zal het imago van Zeeland nog eens enorm verbeteren. Ook de Duitse mensen zullen dit erg op prijs stellen, want in Duitsland is de productie van biologische voeding al meer dan 20 jaar 5%, terwijl we in Nederland nog altijd met moeite slechts 1 % halen. Nederland heeft dus ook op dit gebied heel wat in te halen en kan zo een dynamische en gezonde bedrijfscultuur groot maken.

Vergeet niet dat dit van oorsprong een Duits bedrijf was Jeroen. En wat biologische voeding betreft zijn dus 99% van alle Nederlanders hetzelfde, als het duurder is dan anders, dan slaan we gewoon over. Denk er nog maar eens goed over na als het doek voor Thermphos is gevallen terwijl je een blikje Coca-Cola open trekt... Die gaat namelijk binnenkort niet meer leverbaar zijn met 99% zuiver voedingsmiddel, dat moet voortaan geimporteerd worden uit Kazachstan en is qua kwaliteit slechter. Proost zou ik zeggen! Nee, waar het hier om gaat zijn weer 400 arbeidsplaatsen op de tocht, plus misschien de rest die op het terrein bij Thermphos als contractor werken om de fabriek deugdelijk werkend te houden. Hoe je het ook wendt of keert is dit een slechte zaak voor Zeeland en de Zeeuwse werkgelegenheid. Tenzij je natuurlijk een uitkering trekt en dat je allemaal geen ruk intereseerd.

Het 2e grote bedrijf dat straks z'n deuren moet sluiten door wanbeleid of wat dan ook. Zovelen die weer de dupe worden, eerst Zalco en nu Thermpfos. Al heeft hij een een uitstoot die niet goed is maar draait al vele jaren. Wat een alluminiumbedrijf voor het millieu doet of voor een mens is nooit zo zwaar gekeken. Het is werk voor mensen die er een boterham verdienen door hard en zwaar te werken. Waar gaat het naartoe? Eerst uitstel en daarna dicht die deur. Sterkte, mensen van Thermphos, een oud zalco werknemer die helaas nog wel 3 jaren had door willen werken en nu gedwongen met pensioen is. Wel beter dan een uitkering maar toch! Sterkte!

ABSOLUUT GEEN UITSTEL VAN BETALING MAAR DIRECTE SLUITING VAN GIF-THEMPHOS, de werknemers van Thermphos en de bewoners van zeeland gaan hierdoor vast en zeker een gezondere toekomst tegemoet. 

De fabrieken stonden er eerst en toen kwamen de dorpen...

Misschien een stapje harder werken en iets minder loon. Sommige medewerkers krijgen daar lonen uitbetaald, dat wil je echt niet weten.

Hoera voor alle instanties die dit weer voor elkaar hebben gekregen. Jullie kunnen trots op elkaar zijn weer een groot bedrijf dat zijn deuren moet gaan sluiten door jullie toedoen. Je hebben het bedrijf helemaal kapot gemaakt en provincie chapeau hoor. Alle gezinnen straks afhankelijk van een uitkering van de staatskas. Was beter geweest dat jullie het bedrijf financieel hadden gesteund, want ze hebben hele ambitieuze plannen voor de toekomst. Waar uiteindelijk het milieu ook beter van wordt. Waar moet dit toch heen in deze wereld, door alles maar kapot te maken.

Wat weegt er meer: banen of gezinnen met kinderen die die erge ziekten te verduren krijgen?

Er zijn nog geen mensen met erge ziektes door Thermphos hoor .mijn vader werkte er van het begin af aan en leeft nu nog dus dat zal wel mee vallen pff

Niet alleen dank aan mileugroeperingen. Nog grotere dank gaat uit naar het overduidelijke economische beleid van onze regionale overheden. Het is alleen maar pappen en nat houden. Daarnaast wordt er gereageerd als het kalf verdronken is. Zie hiervoor het dossier Zalco.

Ja, sluiten die boel dan zijn er misschien is wat kankerpatienten minder in de toekomst.

Hoera de milieumaffia krijgt eindelijk zijn zin, weer een mooi bedrijf kapot gemaakt door onredelijke eisen, weer een bedrijf weg uit zeeland, en honderden gezinnen in de problemen. Gefeliciteerd ZMF en de groene fracie in de pr.staten, en nu maar ach en wee roepen en zeggen dit is niet onze schuld, maar die van de werknemers van thermfos. Nu op naar de volgende sluiting , kolencentrale, kerncentrale, Dow, Ovet en alle verdere bedrijven die de dames/heren van de milieubeweging tegenstaan.

Als de direktie visie had gehad, had dit voorkomen kunnen worden. Men heeft alleeen maar willen cashen en niet investeren!

Dit is toch wat die geitenwollen sokken club willen. Nu ze krijgen hun zin weer. Hoe was het ook alweer, iets van de groene leugen. Jongens jullie zijn op de goede weg, ga zo voort maak het de bedrijven het maar zo moeilijk mogelijk. Je krijgt straks gewoon de rekening van dit alles en hopelijk ook niet meet te eten, net zoals deze gezinnen.

Met dank aan de overheid die dat bedrijf steeds op de nek zat en maar boetes gaf. Goed gedaan, weer een bedrijf weg uit zeeland overheid bedankt hoor zakkenvullers.

Zijn ze goed in: grote werkgevers wegpesten uit Zeeland! De volgende zal zeker DOW zijn? Weer de nodige gezinnen die in de miserie terecht komen, goed gedaan! Neem een voorbeeld aan Zalco, doorstart?

Voor wat het waard is. Mijn gedachten zijn nu bij de mensen die daar werken. Hopelijk wordt dat mooie bedrijf overeind gehouden.

En ik geloof in sprookjes zeker! Waarom uitstel van betaling aanvragen omdat het voor de wind gaat? Ik hoop dat het niet waar is wat de medewerkers te horen hebben gekregen. Anders valt er weer een bedrijf (inclusief gezinnen) weg uit Zeeland!