- advertentie -

Houtkorrels als ondergrond in de paardenstal

Houtkorrels als ondergrond in de paardenstal

ELLEMEET - Bij manege en paardenpension De Schelphoeve in Ellemeet loopt een proef met een nieuw soort bodembedekker in de stal. In plaats van het traditionele stro worden samengeperste houtkorrels gebruikt.


Eigenaar Johan Bos is zo enthousiast dat hij al het stro in zijn paardenstallen al met de korrels vervangen heeft. Volgens Bos is hij de eerste paardenstalhouder in Nederland die volledig op de nieuwe soort bodembedekker is overgestapt.

Goedkoper
Hij ziet heel veel voordelen. Zo zijn de korrels compact, wat handig is bij het vervoer. Ze zijn goedkoper en ruiken minder naar ammoniak. De houtkorrels nemen veel vocht op, maar gaan niet rotten. Daardoor blijven de stallen beter schoon en de hoeven van de paarden blijven droger, meldt de manege-eigenaar.

Milieuvriendelijk
Volgens de producent zijn de korrels milieuvriendelijk omdat ze uit restmateriaal van zagerijen gemaakt worden. De korrels worden na zo'n honderd dagen weer uit de stallen gehaald en gerecycled tot biobrandstof.

Proef
De korrels in de stallen van De Schelphoeve zijn een proef. Als het een succes blijkt te zijn, gaat het bedrijf over een maand de korrels in de rest van Nederland aanbieden.
laatste keer aangepast:
di 25-09-2012, 07:10


delen:
Houtkorrels als ondergrond in de paardenstal

Reacties

Inderdaad goed spul. Bij Balans in Dreischor hebben ze nu strokorrels en die worden in heel de manege gebruikt en zijn ook goed. Ze hebben nu ook een proefperiode met houtkorrels, dus zijn er meer die dit gebruiken

Voorheen gebruikten wij voor de kattenbak ook de gewone houtkorrels uit de supermarkt. Dan deed je ongeveer een week met een zak en moest je hem verschonen. Wij gebruiken nu sinds anderhalf jaar Cat's Best Nature Gold. Dat is supergoed spul van vuren- en sparrenhout gemaakt dat duurzaam verbouwd wordt. De urine vormt klonten zodat je het kunt verwijderen en de bak dus niet meer hoeft leeg te gooien. Het lijkt duur, maar in de praktijk doe je er heel lang mee, waardoor het juist voordelig wordt. En je hoeft niet steeds met zware zakken te sjouwen. Bij die we nu gebruiken doen we wel een maand met een zak en het absorbeert ook geur ontzettend goed.

Voor sommige duivenhokken worden ze ook heel veel gebruikt en ik gebruik het 's winters voor m'n hokken echt ideaal en voordelig.

Inderdaad voor de kattebak, vogelkooi. Breed inzetbaar. Ook voor paarden Plospan is een bekend merk. Niet nieuw dus.

Vind het geweldig, echt een het overstappen waard.!! top product

Vind het geweldig. echt een aanrader. Zouden ze veel eerder bedacht moeten hebben.!

Die korrels worden ook gebruikt voor de kattenbak. Goed spul, en inderdaad minder stank van ammoniak.