- advertentie -

Boor zoekt Zeeuws-Vlaamse beschermvrouw

Boor zoekt Zeeuws-Vlaamse beschermvrouw

SLUISKIL - Vanaf vandaag kunnen vrouwen zich opgeven om beschermvrouwe te worden van de tunnelboor van de Sluiskiltunnel. Onder de naam ´Boor zoekt vrouw´ gaat de Sluiskiltunnel op zoek naar twee vrouwen om de boor te 'beschermen' die eind dit jaar in Zeeland aankomt.


Beschermvrouwe
De vrouwen moeten afkomstig zijn uit Zeeuws-Vlaanderen of er al heel lang wonen. Ze moeten goed met stoere mannen kunnen praten en van techniek houden. De beschermvrouwen mogen de boor dopen met een fles champagne. Daarna moeten de vrouwen nog een keer langs bij de tunnelwerkers. Ze drinken dan een bakje koffie met ze en luisteren naar de verhalen.

Sint Barbara
Het idee is over komen waaien uit Duitsland. Daar werd vaak voor moeilijke bouwprojecten de bescherming gevraagd van de heilige Sint Barbara. In Duitsland wordt de rol van beschermvrouwe vaak vervuld door hooggeplaatste vrouwen.

Aanmelden
Tot en met 21 oktober kunnen vrouwen zich aanmelden. Meer informatie is te vinden op de website. Niet alleen een jury bepaalt wie de beschermvrouwen worden. Iedereen kan dit najaar stemmen via de site. Op 4 december (de feestdag van Sint Barbara) wordt bekend gemaakt wie de beschermvrouwen zijn.
laatste keer aangepast:
di 25-09-2012, 18:49


delen:
Sluiskiltunnelboor

Reacties

Ongeluk brengen? Niet zo bijgelovig zeg... 't Is gewoon wat commercieel, en een mooie Zeeuws-Vlaamse dame als beschermgeilige... Prima toch?!

Ik zou het uit eerbiedshalve en uit respect gewoon bij het beeldje houden. De H. Barbara is de beschermheilige van artilleristen, infanteristen, telegrafisten, genisten, ingenieurs, mijnwerkers, brandweerlieden, architecten, boeren, dakdekkers, metselaars, bouwvakkers, klokkengieters, metaalgieters, smeden, steenhouwers, beiaardiers, koks, hoedenmakers en slagers. Dus ook de beschermheilige voor alle mensen, die aan de tunnel werken. Ga er geen commercie, of grappige act van maken.. (Zou ongeluk kunnen brengen).

Boor zoekt vrouw?