- advertentie -

Zusjes als modern Zeeuws Meisje op de foto

Zusjes als modern Zeeuws Meisje op de foto

MIDDELBURG - De zusjes Marjolein en Hanne Sponselee zijn vandaag als een soort modern Zeeuws Meisje op de foto gezet door het Zeeuws Museum. Ze hebben een lezersactie gewonnen van BN - De Stem en de PZC.


De zusjes zijn 'bijna als een tweeling' aangekleed in een moderne variant van de Zeeuwse dracht. De kans is groot dat de zusjes zich straks terug kunnen zien op promotiemateriaal van het museum.

Lees hier hun winnende gedicht
laatste keer aangepast:
di 25-09-2012, 19:51


regio:
Walcheren
delen:
Zusjes als Zeeuws Meisje op de foto

Reacties

Is dit nou Zeeuws... en deze Zeeuwse meisjes zijn nou ook niet echte Zeeuwse meiden... zonde!

Wat is er nou niet Zeeuws aan deze fotoshoot? Heeft u zelf een beter idee ingestuurd en is deze niet uitgekozen? Ik ken deze meiden en geloof me, ze zijn Zeeuws, geboren en getogen. Het Zeeuwse ras is toch niet typisch roze appelwangetjes, blond haar en sproeten? In dat geval vallen er vele Zeeuwse meisjes al bij voorbaat door de mand. Beetje jammer. Een argumentloze reactie.

Dit is "mode" met een Zeeuwse twist en di ei'j as vent nie zo'n zicht op natuurlijk. Eet'n doen we dat mooie hoed nie want di bin we zunig op! Varder mag helukkig iedereen zelf weet'n wat-en oe at'n' antrokt. Hroet'n Marru.

Dit is "mode" met een Zeeuwse twist en heeft niks met de Zeeuwse dracht te maken. Op die Zeeuwse dracht bin ons juust ieseluk zunig! Verder mag gelukkig iedereen zelf weten wat' ie antrekt.

Dit heeft niets met de (mooie) Zeeuwse klederdracht te maken.

Ach joh verbrandt die Middeleeuwse klederdracht toch eens. Dit is toch weer eens wat anders. Blijf niet aan de oude gewoontes vast zitten en geef iets nieuws ook eens de kans. Maarja het zal wel zijn van ''wat de boer niet kent, dat vreet die niet''!

Tja, het jasje van de Walcherse boerin, de pilow mannenbroek met Zuid-Bevelandse broekstukken, afgestyled met een truitje en laarzen uit de burgerkleding... Het is klederdracht met een twist, maar niet mijn smaak. Zal het maar houden op artistieke vrijheid van de fotograaf/bedenker...

Heeft niks met klederdracht te maken. Maar het zijn wel leuke Zeeuwse meisjes!

Nu als dit Zeeuwse klederdracht is, snap ik niet dat er niemand meer in wil lopen. Lijkt meer moderne kleding met een Zeeuwse accessoire.

Dit heeft totaal niets met de Zeeuwse dracht te maken. Ik vind er totaal niets aan, en met mij nog zovelen!

Dit heeft inderdaad helemaal niks te maken met onze klederdracht.

De zeeuwse klederdracht is gewoon zoals het was en niet zoals dat heet 'modern'... Dit is toch geen klederdracht? Wie dit bedacht heeft...