- advertentie -

Huisarts niet veroordeeld voor laster

Huisarts niet veroordeeld voor laster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg ziet geen reden om huisarts Hans van der Linde uit Burgh-Haamstede op de vingers te tikken over zijn uitlatingen dat het RIVM en RIVM-topman Coutinho zich schuldig maken aan belangenverstrengeling. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu had de zaak aangespannen tegen de huisarts.


Van der Linde twijfelt aan het nut van de griepprik. Volgens hem maakt topman Coutinho van het RIVM zich schuldig aan belangenverstrengeling, omdat hij als hoogleraar samenwerkt met farmaceutische bedrijven.

Debat
De rechtbank vindt dat Van der Linde geen grens heeft overschreden met zijn uitspraken, omdat de huisarts dat deed in het publieke debat en omdat hij afstand nam van de suggestie dat Coutinho niet integer zou zijn.

Van der Linde woont in Burgh-Haamstede. Hij heeft zijn huisartsenpraktijk in Capelle aan den IJssel.
laatste keer aangepast:
wo 26-09-2012, 13:35


delen:

Reacties

In Capelle aan den IJssel willen ze hem niet kwijt, daarom volgt z'n zoon hem op. Prima artsen

Dat is niet by de deur, Capelle aan den IJssel en dan naar Burgh-Haamstede en weer terug. Gek op reizen zeker deze dokter? Moest niet mogen van de inspectie...

Beste Piet, Hans is een zeer bekwaam en geliefd arts die graag in deze provincie woont. Wat heeft de inspectie daarmee te maken?