- advertentie -

Drukte bij kledingbank Zeeland

Drukte bij kledingbank Zeeland

MIDDELBURG - De kledingbank Zeeland in Middelburg is een succes. Dat zegt een woordvoerder van de kledingbank. In juni opende de bank zijn deuren en er hebben tot nu toe ruim 160 mensen gebruik van gemaakt. De kledingbank wil snel uitbreiden naar andere grote steden in Zeeland, zoals Goes en Vlissingen.


De werkwijze van de Kledingbank is vrijwel identiek aan die van de voedselbank. Je kunt er alleen terecht als je inkomen ver onder het minimum ligt. Vooral alleenstaande moeders maken gebruik van de kledingbank.

Kwaliteit
De kleding in de winkel komt van particulieren en bedrijven. Vooral artikelen die na de uitverkoop niet zijn verkocht, komen bij de kledingbank terecht. Anders dan in tweedehandswinkels komt alleen de beste kwaliteit in de winkel van de kledingbank terecht. Wanneer kleding niet aan de eisen voldoet, wordt die aan een kringloopwinkel verkocht.

laatste keer aangepast:
wo 26-09-2012, 17:08


trefwoord(en):
kleding kledingbank zeeland
regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Drukte bij kledingbank Zeeland

Drukte bij kledingbank Zeeland
Javascript is required to view this map.

Reacties

Bedankt Rob, voor je respect. Als kritische noot alleen nog, en ik hoop dat dat ook in het tv-interview erin is gehouden, de voedselbank daarentegen heeft vrijwel géén kwaliteit te bieden en is zelfs ver onder elke maat! Ontdooide zuivelproducten, zeer bruine en soms rottende versproducten en heel veel producten ver over de datum, is bij de Voedselbank dan weer heel erg 'normaal'. Daar is geen schifting tussen werkelijk 'goed voedsel' en 'absoluut niet voor consumptie geschikt'. Erg triest en mensonwaardig.

Wat een goed idee! Als je tegenwoordig kijkt hoeveel armoede er onder de bevolking is, zou ik zeggen: veel succes!

Respect voor de mensen die in dit land zijn aangewezen op een kleding en voedselbank.