- advertentie -

Personeel Thermphos vraagt provincie om steun

Personeel Thermphos vraagt provincie om steun

MIDDELBURG - Ongeveer 200 werknemers van fosforproducent Thermphos hebben een petitie aangeboden. Hierin vragen ze het dagelijks provinciebestuur om zich in te zetten voor behoud van de werkgelegenheid bij Thermphos en toeleverende bedrijven.

Bij Thermphos dat in financiële problemen verkeert staan 450 banen op de tocht en indirect ook nog eens 550 banen.


Kazachstan

De medewerkers vragen de provincie niet alleen om zich sterk te maken voor behoud van werkgelegenheid. Ze willen ook dat de noodzakelijke politieke stappen worden gezet om de oneigenlijke concurrentie vanuit Kazachstan tegen te gaan en dat wordt onderzocht hoe het bedrijf kan blijven voortbestaan.

Bekijk ook het Omroep Zeeland-dossier over Thermphos

laatste keer aangepast:
vr 28-09-2012, 17:17


regio:
Walcheren
delen:
Thermphos biedt petitie aan

Reacties

Wat een ongelooflijk simpele reacties toch zoals "gewoon sluiten" en die "levensgevaarlijke fabriek". Deze mensen worden overduidelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken. Dit soort mensen beseft niet wat ze zelf, alleen al door in het rijke westen te wonen, een belasting en vervuiling voor onze aardbol vormen. Wat te denken van eten, drinken, autorijden, vliegvakanties, verbouwen, luxegoederen, stoken enz. enz. Nogmaals: Thermphos is hard aan het werken om fosfaat terug te winnen uit AFVAL, iets waar we met z'n allen meer dan genoeg van produceren. En de natuurlijke fosfaatertsen zijn EINDIG. Maar mensen met onderstaande kortzichtige reacties denken meer in de zin van: "Not in my backyard '" en "Na mij de zondvloed".

Mijn man werkte bij Zalco, wat een slag was. Dat is het ook voor die mensen bij Thermphos. Ik hoop dat het goed komt. Willen ze nu alle fabrieken weg hebben? Wat is Zeeland nog een provincie waar je kan baddere voor mensen die vakantie hebben? Bah, sterkte jongens en meisjes, en laat niet nog een keer Zalco. Schaamteloos dat ze nog van goedkope krachten gebruik maken. Een verdrietige vrouw.

Er hoeft geen subsidie naar het bedrijf. Dumpen van fosfaat producten uit verweggistan moet nu meteen ophouden . Bij normale prijzen voor zijn producten kan het bedrijf zijn eigen broek ophouden en de benodigde extra luchtfilter techniek betalen. Het is aan de politiek om door te pakken en wel NU. Met het verder ombouwen naar fosfaat grondstof uit rioolslib moet even pas op de plaats gemaakt worden, of voor dit ombouwen moet dan wel een "innovatie" subsidie gegeven worden om dit te bekostigen. Alles is gewoon een kwestie van politieke wil om dit voor Europa strategische bedrijf te behouden.

Hoeveel subsidie gaat er naar boeren om de concurrentie in de arme landen de nek om te draaien? Thermphos is ook een duidelijk voorbeeld van wat marktwerking genoemd wordt. Dat willen we allemaal toch graag? In de zorg hebben we ook marktwerking, in de energie voorziening ook. Thermphos is ten dode opgeschreven en dat zal nog niet de laatste zijn. De volgende? Wie zal het zeggen?

Gewoon sluiten, dan zijn we allemaal blij. Werkgegenheid? Die werknemers zijn veel beter af bij een niet-corrupte werkgever die zich gewoon aan alle regels houdt. En dan hoef ik ook niet te verhuizen vanwege de kankerverwekkende stank. Dank u.

Je werkt zeker niet.

Moeilijk verhaal dit. Vooropgesteld, ik hoop dat de werkgelegenheid voor de medewerkers blijft bestaan, hen treft geen blaam. Het bedrijf echter tja ,dat is toch een wat ander verhaal. Zolang als ik in Zeeland woon (25 jaar zo'n beetje) heeft de uitstoot van het bedrijf het nieuws gehaald en niet zonder reden natuurlijk. Keer op keer werd verbetering beloofd maar die kwam er uiteindelijk onvoldoende. Te denken dat dit pad oneindig zou kunnen voortgezet is wat onverstandig op zijn minst. Als ik zie welke milieu maatregelen een fritesfabriek moet nemen ( en neemt ) terwijl daar geen sprake is van giftige emissie , al is de stank zeker niet prettig, dan vraag ik me af hoe Thermphos dat kon nalaten. Ook al voor de komst van Carla Peys overigens. Ik vrees dat ondanks een eventuele hulp actie vanuit de overheid uiteindelijk het doek zal vallen, want fosfaat uit K zal goedkoper blijven. Je kan dat concurentie noemen, je kan dat ook kortzichtig noemen. Want wat kost het ons als straks weer honderden mensen op straat staan .....en het milieu ook weer kind van de rekening wordt, weliswaar niet in onze achtertuin maar globaal gezien. Ik zou graag wat meer betalen, want uiteindelijk is dat volgens mij goedkoper en beter voor de gezondheid van iedereen. En om dat laatste was het uiteindelijk toch begonnen.

Vervelend als je je baan verliest Maar van mij mag die levensgevaarlijke fabriek dicht!

Ga lekker ergens anders wonen aub

Bizar dat mensen massaal lopen te blèren en schande spreken wanneer er een klein beetje subsidie naar cultuur gaat, of een dierenasiel of iets dergelijks. Maar voor een zwaar vervuilend en schadelijk bedrijf dat niet in staat blijkt te zijn om zijn financiële positie op orde te houden moeten we ineens met zijn allen massaal gaan meebetalen om dat arme bedrijf door te laten draaien? Concurrentie vanuit goedkope landen daar heeft iedere ondernemer mee te maken. Als ik mijn financiën niet op orde houd, kan ik ook niet aankloppen voor een grote zak met geld. Gewoon Thermphos sluiten en grootschalig inzetten op schone en duurzame bedrijven. Ondernemen prima. Maar wel met respect voor mensen, natuur, milieu en dieren. Het kan uitstekend, dus waarom zouden we tegen beter weten in schadelijke bedrijven op de been houden??

Jammer dat in bijna alle reacties voorbijgegaan wordt aan de toepassingen in voedsel. Kijk eens op je pakje pannenkoekmix... E339, natriumfosfaat, waar zou dat vandaan komen? Fosforzuur (E338) geeft Coca-Cola zijn krachtige, frisse smaak. Waar zou dat vandaan komen? Er er talloze voorbeelden te noemen van 'fosfor' in voedingsmiddelen. Zijn de tegenstanders van Thermphos zo naief dat ze denken dat deze producten niet meer nodig zijn? Of dat het productieproces in het buitenland schoner is? Vergeleken met ander fosforproducerende bedrijven zal Therphos 'schoon' zijn en de ambities hoog. Als je dan een echte tegenstander bent, vermijd dan alle producten waarin fosforderivaten zitten, dan pas heb je recht van spreken. Of is een niet controleerbare herkomst van fosforzuur in je cola wenselijk en gecontroleerde productie in je achtertuin niet wenselijk?

Al jaren zit ik in de smerige stank van Termphos en nu moet ik zeker ook nog gaan betalen om in die stank te mogen blijven zitten? Sluiten die handel.

Er zijn genoeg provincies waar je kunt wonen, maar zal voor jou nooit goed wezen.

Het zijn juist die onzinnige reacties vanuit Nieuwdorp, Lewedorp. Van de uienfabriek zeker geen last omdat daar het halve dorp werkt of wel familie? Ik hoop dat de mannen en vrouwen van Thermphos de investeerder gaan vinden om de plannen door te zetten om ook de bagger en slib uit Nieuwdorp en Lewedorp kan omzetten in de zo broodnodige fosfaten die ook voor de mensen van deze dorpen van levensbelang zijn. En dus nee u hoeft niet te betalen hoor of u moet €60.000.000 in het nachtkastje hebben liggen. Dat betaalt de partij die in zee gaat met Thermphos en net als wij werknemers willen dat dit bedrijf in een betere staat voort blijft bestaan.

"Milieu gezeik " "inspecteur er vriendelijk af rossen " Ik ben onder de indruk van hoe u de toekomst van Zeeland ziet. Thermphos heeft te laat gereageerd op het duurzaam maken van produktie. De lakse Zeeuwse houding voor milieu heeft dit mogelijk gemaakt. Uiteindelijk zijn we allemaal verliezers

Karla Peijs heeft een aparte band met Thermphos (meer mag ik niet zeggen) en is hierin dus allesbehalve objectief. Dat hebben we de laatste jaren ook wel gemerkt. Waarom zouden we een corrupt bedrijf dat zich niet aan de regels weet te houden en dat zijn rekeningen en personeel niet kan betalen overheid houden? Deze tent moet gewoon dicht. Eerst maar eens orde op zaken stellen. En die goedkope fosfor uit Kazachstan is van harte welkom. Dat heet concurrentie!

Al eens afgevraagd hoe die welkome goedkope fosfor uit K. geproduceerd wordt en met welke millieu gevolgen ? En Thermphos corrupt? Hoe denk jij hoe het er in Kazachstan aan toegaat? En het personeel is tot op vandaag gewoon betaald! Het idee om fosfaten te recyclen is een noodzaak voor de toekomst en getuigd van een goede visie. Dat is heel anders de bovenstaande onnozele en hypocriete mening.

Kijk eindelijk iemand die weet waar hij over praat, mensen die reageren en niet weten waar ze over praten kunnen beter maar niet reageren en Thermphos en vooral de medewerkers de kans geven om hier uit te komen.

Ik wens jullie veel sterkte in de strijd voor het voortbestaan, makkelijk zal het niet gaan. Het is niet alleen de moordende concurrentie maar de provincie ook ook het rijk zit met een mes in termphos zijn rug met hun boetes en milieu gezeik . productie opschroeven naar normaal en inspecteur er vriendelijk af rossen als personeel en weer gewoon doen waar je goed in bent: hoogwaardige zuivere fosfor maken. Sucses kerels

Nou ja zeg, wat een onzin. Waarom moet de politiek (lees; maatschappij) hier voor opdraaien. Dan kan elke ondernemer wel bij het rijk aankloppen. De Bouw, de Transportwereld, ze hebben ook allemaal last van de oneerlijke concurrentie uit het buitenland. En ja ook ik moet op tijd m'n energierekening betalen, anders krijg ik een herinnering, en wordt ik uiteindelijk afgesloten. Peter