- advertentie -

Drie Europarlementariërs willen sluiting kerncentrale

Drie Europarlementariërs willen sluiting kerncentrale

BRUSSEL - Drie Europarlementariërs, onder wie de Nederlandse Kartika Liotard (fractie Verenigd Links), willen dat de kerncentrale in Borssele per direct sluit en pas weer open gaat na een veiligheidsinspectie.

Aan minister Maxime Verhagen schrijven ze dat ze bang zijn voor scheurtjes in het reactorvat. In twee reactoren van de Belgische kerncentrales Doel en Thiange zijn kleine scheurtjes gevonden, en die worden momenteel onderzocht.


Ultrasoon

De drie Europarlementariërs willen dat ook Borssele zo'n ultrasoon onderzoek krijgt, omdat het reactorvat door dezelfde fabrikant is gemaakt. De kerncentrale in Borssele heeft eerder al gezegd dat onderzoek niet nodig is, omdat het vat van een andere staalsoort is.

laatste keer aangepast:
vr 28-09-2012, 12:16


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Drie Europarlementariërs willen sluiting kerncentrale

Reacties

Het ging hier dacht ik over de kerncentrale. Er heerst in België in de ziekenhuizen een ander klimaat, een betere bedrijfsvoering en vul het zelf verder maar in, want dit heeft niets met de centrale in Borsele van doen. In ieder geval is kolen vele malen vuiler dan kernenergie. En windmolens en zonnepanelen lelijk en kostbaar.

Wat België betreft: de artsen, chirurgen en ziekenhuizen zijn daar ook veel beter dan in Nederland. Dus doe niet net of het een stelletje domme sukkels zijn.

Waarom zijn sommige mensen eigenlijk zo'n fan van kerncentrales? Ik ben benieuwd of er iemand argumenten kan aandragen waarom we Borssele niet zouden sluiten. Behalve kortzichtige financiële hebzucht op korte termijn zijn die argumenten er namelijk niet!

Als er in België iemand bijna verongelukt met een race-fiets door haarscheurtjes in het frame, moeten dan hier in Nederland ook alle driewielers gecontroleerd worden op haarscheurtjes? Want dat is de discussie hier, compleet ander type centrale en ondergaat zijn reguliere inspecties.

Weer een lulverhaal van de groene vinger lui. Wees blij dat wij een centrale hebben die langer mee kan gaan dan de gemiddelde centrale. Dat komt door goed onderhoud en een goede basis in 1973 bij de bouw.

Een kerncentrale wordt ontworpen met een vaste levensduur. De centrale in Borssele werd in 1973 geopend, met een levensduur van 30 jaar. Dat betekend dat deze in 2003 gesloten had moeten worden. Het is niets anders dan gewetenloos bezuinigingsbeleid door zeer onscrupuleuze politici en de invloed van corrupte lobby-groepen die deze centrale openhoudt. De gevaren voor de Zeeuwse bevolking kan de politici niets schelen - niet voor niets gaat het om een centrale in de dunst bevolkte provincie: had deze in Noord-Holland gestaan, dan was de centrale al lang dicht geweest.

Sluiten kost alleen maar geld! Deze kerncentrale is een centrale die op en top wordt geinspecteerd en daar zijn de beste inspecteurs bij. Je gaat je auto toch ook niet keuren omdat de auto van de buurman kapot is? Sommige mensen willen graag op de voorgrond staan, maar dat mag dan bij een afgrond.

Volgens mij wil de meerderheid dat deze kerncentrale sluit, en wel definitief. In Japan was de kerncentrale ook veilig zeiden de hoge heren. Kijk wat een ellende daar is ontstaan! Een onderzoek is het minste wat er gedaan dient te worden. Deze kerncentrale voldoet ook nog eens niet aan de internationale veiligheidsvoorschriften. Er wordt een gevaarlijk spelletje gespeeld, met als slachtoffers, jawel, de bevolking!

Ik zou graag het Europarlement sluiten. Die miljarden zouden we beter in onze eigen economie stoppen!

Hoe dom kun je zijn, om niet naar de Belgen te luisteren als ze een oproep doen om het reactorvat te onderzoeken en voorlopig te sluiten. Nu wordt men vantevoren gewaarschuwd en men wuift alles weg. Het is toch niet te geloven en wij hier maar lijdzaam zitten wachten tot we hier moeten vluchten. Ik dacht dat het na de verkiezingen toch iets anders zou gaan werken, ijdele hoop dus! Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat ze niet zijn geinformeerd. Dus als er iets gebeurd , gaan we claimen hoe dan ook!

Kartika Liotard ? Nooit van gehoord en ik lees toch al vele jaren de kranten en kijk tv. Vertegenwoordigt Links Nederland bij de EU? Dat gebeurt dan waarschijnlijk zeer onopvallend.

Ja,  daar is Belgie weer en roept: spring,  en het Nederlandse rijk vraagt weer: hoe hoog?. Sukkels hebben ook geen haar op de tanden. Laat ze maar regeren binnen hun eigen grenzen.

Terecht! Sluiten, hoe eerder hoe beter, wat mij betreft definitief, maar in ieder geval voor een grondig onderzoek naar het reactorvat.

dus jij wil een windmolen in je tuin met de gedachte dat je 24uu per dag wind heb, je wilt ook zonnepanelen omdat de zon 24uur per dag schijnt? of heb je liever dat er een hoop Co2 in de lucht wordt geblazen door middel van kolencentrales?