- advertentie -

Honderden banen weg bij Van Gansewinkel

Honderden banen weg bij Van Gansewinkel

OOST-SOUBURG - Bij afvalverwerker Van Gansewinkel verdwijnen tot 2013 in totaal 600 banen. Het bedrijf heeft dat vrijdag gemeld aan personeel en vakbonden. Voor 200 werknemers in Nederland en België is gedwongen ontslag nodig.


In Zeeland heeft het bedrijf vestigingen in Zierikzee en Nieuwdorp. In totaal werken daar 60 mensen. Of er onder de Zeeuwse medewerkers gedwongen ontslagen gaan vallen is nog niet bekend.

Economie
De ontslagen komen volgens het bedrijf door de slechte economische omstandigheden. Door de crisis wordt door bedrijven minder geproduceerd, waardoor ook minder afval te verwerken valt.

Chauffeurs
Het gaat bij de gedwongen ontslagen vooral om staf- en ondersteunende functies. Chauffeurs en beladers worden minder getroffen.

Verlies
Het gaat al langer niet goed met Van Gansewinkel. Het bedrijf is in 2007 overgenomen en draait sindsdien verlies. In mei ontkende Van Gansewinkel nog dat er financiële problemen waren.

Omzet
Bij de Van Gansewinkel Groep werken ongeveer 7500 mensen. Het bedrijf had vorig jaar een jaaromzet van 1,2 miljard euro en is vooral actief in de Benelux.
laatste keer aangepast:
vr 28-09-2012, 19:15


delen:

Reacties

Al het personeel wordt dan toch weer gedwongen om tegen minima inkomen elders te gaan werken, dus dat is dan weer lekker voordelig voor de werkgevers die dan supergoedkoop arbeid kunnen kopen. Het uitverkoopbeleid van de regering, alles opmaken en verpatsen om het EU huishoudboekje maar de schijn te geven. en dat ten koste van het salaris van de burger. Het beleid is namelijk dat de lonen omlaag moeten en net zo zullen moeten zijn als in Oost-Europa. Want dat willen werkgevers dan weer om te kunnen concurreren. of anders huren ze toch gewoon goedkope import voor de vuilniswagen? Vrachtwagenchauffeurs voor 2 of 3 euro het uur daar kan een Nederlander nog niet eens de huur van betalen. die moet dus een uitkering in, en de Oosteurpeaan gaat met die centen ook terug naar huis. Maar de regering vindt het goed en bevordert dit proces, en U stemde daar weer massaal op. Zet Nederland ook maar langs de straat. Maar dan weet ik niet of het een vuilzak is, of een prostituee. De goot is i.i.g. nabij.

Het beleid van de regering begint z'n vruchten af te werpen, weliswaar in zeer negatieve zin uiteraard.

Jaaromzet is geen winst.

Een jaaromzet van 1,2 miljard euro en dan zeggen dat er financiele problemen zijn?

Heb je er net werk!!! Kan je weer vertrekken, baggerbedrijf is het...