- advertentie -

Meerderheid Zeeuwen: Kabinet VVD-PvdA gaat lukken

Meerderheid Zeeuwen: Kabinet VVD-PvdA gaat lukken

OOST-SOUBURG - Meer dan zes op de tien Zeeuwen (61 procent) verwacht dat een kabinet van alleen de VVD en de PvdA rond gaat komen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. 30 Procent denkt dat de formatiepoging nog gaat stranden.


De Zeeuwen lijken tevreden met de formatie tussen de VVD en de PvdA. 78 Procent vindt een coalitie van alleen die twee partijen wenselijk of acceptabel. De grootste groep (35 procent) vindt het niet nodig dat er een derde partij, zoals het CDA of D66, bij komt. De grootste groep Zeeuwen heeft er vertrouwen in dat een kabinet van de VVD en de PvdA de economische crisis op een goede manier gaat aanpakken. 35 Procent denkt van niet.

De Jager moet blijven
VVD-senator Heleen Dupuis opperde eerder het idee om Jan Kees de Jager minister van Financiën te laten blijven zonder dat het CDA in de regering zit. Van de Zeeuwen vindt 54 procent dit een goed idee.
laatste keer aangepast:
zo 30-09-2012, 09:20


trefwoord(en):
eenvandaag pvda VVD
delen:

Reacties

Diederik heeft zijn idealistische veren wel heel snel afgeschud. Nou, we zien het wel wat de PvdA er van gaat bakken. Zij zijn wel ineens héél erg verliefd. Gelukkig hebben we van Koefnoen kunnen genieten.

Wat een onzin om De Jager te houden als minister, Je moet immers naast de premier een sterke man op financiën hebben en dit is nu eenmaal voor de tweede grootste partij, dus in dit geval de PvdA.