- advertentie -

Zeelandbrug weer open na ongeluk

Zeelandbrug weer open na ongeluk

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is zaterdagmiddag enige tijd gestremd geweest door een ongeluk. Aan de Schouwse kant van de brug zijn rond 15.30 uur zes auto’s met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één gewonde gevallen.

Veel automobilisten die in de files waren beland, draaiden op de Zeelandbrug en reden terug. Dat leidde tot onoverzichtelijke situaties op de Zeelandbrug. Om 17.30 uur gaf wegbeheerder provincie Zeeland de weg over de Zeelandbrug weer vrij.

laatste keer aangepast:
ma 01-10-2012, 06:28


delen:

Reacties

Ik ben familie van een van de betrokkenen en zoek een foto / filmpje v/d situatie voor/ tijdens of na het ongeluk. Dit ivm verwerken van de "klap" Bij voorbaat dank.

Een volstrekt onduidelijke situatie (17.00 uur.) Ik wilde naar Schouwen, kwam (licht) bord tegen dat de brug gestremd was. Dat bord was op behoorlijke afstand van de brug en daarna zie je niets meer. Je vraagt je dan af of je het goed gezien hebt. Op de radio was geen melding, bij de oprit naar de Zeelandbrug niets te zien. Even daarvoor was een politieauto ons tegemoet gereden en die gaf geen signaal of aanwijzingen. Op de brug kwam er geen verkeer meer tegemoet en boven op de brug was iedereen aan het keren. Uiteindelijk ook maar gekeerd en dus omgereden. Ter hoogte van Zierikzee kwamen twee ambulances met sirenes ons tegemoet, een heftig ongeval dus. Onderaan de Zeelandbrug staat een matrixbord, het is toch een kleine moeite daar een bericht op te plaatsen. Nu ontstond er veel verwarring met alle risico's van dien. Normailter staat er ruim voor een ongeval al een auto van rijkswaterstaat met knipperende lichten. Vaakal bij een simpele kop- staartbotsing of pech op de weg. Bij zo'n belangrijke verkeersader als de Zeelandbrug moet je het zelf maar uitzoeken!!! Een wonder dat er niet meer gebeurd is. Hopelijk trekken de politie en rijkswaterstaat hier lering uit!!!

Wat een slecht verhaal van de werkelijkheid Omroep Zeeland. De bascule brug had open gestaan waardoor aan de Bevelandse zijde een kleine file is ontstaan. Dat dit leidde tot onoverzichtelijke situaties en dat auto's draaiden op de Zeelandbrug zijn pure verzinsels. De achteropkomende auto's vanuit Zuid-Beveland heb ik gelukkig kunnen ontwijken, helaas sloeg het noodlot toe op de stilstaande auto's .

Wij kwamen aan net na het ongeluk en konden doorrijden, door hulp van mensen met gele vestjes die het verkeer regelden. De ambulance kwamen wij tegen, de politie en brandweer. Sterkte voor de gewonde en zijn familie. Je schrikt zo als er politie voor de deur staat die komt vertellen dat je zoon/dochter een ongeluk heeft gekregen.

Dit is na 15:45 gebeurd, toen ging de brug open net nadat ik in de richting Zierikzee er over was gereden. Hiervoor was er nog niets aan de hand. Deze brug, Hiswa, ging overigens open voor één zeilbootje met opgerolde zeilen.