- advertentie -

CDA wil milieuonderzoek verharde baan

CDA wil milieuonderzoek verharde baan

MIDDELBURG - De CDA-fractie in Middelburg wil dat er een onderzoek komt naar de gevolgen van de aanleg van een verharde baan bij Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden.


Volgens de provincie Zeeland is een zogenoemde Milieu Effect Rapportage niet nodig, maar het CDA Middelburg stelt dat zo'n onderzoek juist goed om alle voors en tegens van de verharding tegen elkaar af te wegen.

Discussie
De discussie over de verharde baan speelt al jaren. Het vliegveld wil een verharde baan zodat vliegtuigen ook kunnen landen en stijgen bij nat weer. Nu moet de grasbaan soms dicht, omdat de baan te drassig is.
laatste keer aangepast:
ma 01-10-2012, 18:00


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Wat verzinnen deze lui nu weer, ga gewoon door met de plannen die er liggen. Het zijn zijn weer boterhammen voor velen, werkgelegenheid enz.. Hebben ze niets anders te doen ga je denken, of zijn er hiervan te veel als bestuurder in Zeeland. Ik zou dan zeggen ga werk zoeken en geen onzin oprakelen.

Bovendien zijn er systemen om een grasbaan te verharden door middel van kunstof gaatjesmatten. Kost ook een stuk minder en ze kunnen ten alle tijde opstijgen en landen. Het hele verhaal gaat dus nergens over maar wat Midden-Zeeland in de kop heeft...

Die harde baan kunnen ze wel vergeten. Dat is alleen maar om die privé jets binnen te kunnen halen. Je moet je niet voorstellen dat Zeeland een tweede schiphol in de dop wordt. Wie wil vliegen gaat maar naar Rotterdam zodat we hier niet van die pokkeherrie behoeven te genieten.

Stund? Haha misschien eerst een lesje Nederlands?

Er wordt al jaren gepraat over een verharde baan. Onderzoeken zijn er genoeg gedaan, geld heeft het ook al genoeg gekost met al die onderzoeken, praten, vergaderen enz. Nu het CDA weer om de bocht, denken zeker op deze manier weer wat stemmen binnen te krijgen van een aantal milieufreaks. Laat die verharde baan er zo snel mogelijk komen, goed voor het vliegveld, goed voor de Zeeuwse economie, er kunnen dan het hele jaar door zakenvliegtuigen landen. En zeker voor de hulpdiensten (traumaheli): doe niet zo moeilijk over een paar extra vliegbewegingen, en indien nodig laat die heli gewoon landen, ze zijn hier uit bittere noodzaak, niet voor hun plezier. En voor het CDA: wees blij dat de verharde baan er nog niet lag voor de verkiezingen, met die spectaculaire daling van jullie, had je nu nog een enigzins "zachte landing "op het gras.

Dit is weer een stund van het CDA, iets uit te laten zoeken. Natuurlijk door hun eigen mensen, want dan kunnen ze weer wat verdienen. Ja, een verharde baan hetzelfde als de polder, jaren praten, veel geld uitgeven en er komt nooit wat van. Dat is het leven van de CDA, geld uitgeven en verder niets. Alleen je eigen kas vullen.

Tuurlijk, iedereen moet bezuinigen, dus laten we nog maar eens een onderzoekje doen. Kost helemaal niets, toch...

Het CDA kan zich beter druk maken over de Witte Raaf, want daar gaan de centjes van Middelburg naar toe. Rara hoe zit dat?

Er zou beter een onderzoek kunnen komen naar de mogelijkheid van een regionaal vliegveld, zodat vliegtuigen van Ryanair ontvangen kunnen worden.

Waar maken ze zich druk om, met een verharde baan kan er met slecht weer ook een vliegtuig landen. Handig als het voor hulpverlening noodzakelijk is. Van die paar vierkante meter asfalt zal het milieu niet slechter worden.

Daar ben ik het helemaal mee eens, zeker nu het ziekenhuis naar Goes verplaatst zal gaan worden. Daarbij komt nog dat bij een verharde baan een veel kortere start en landingsweg nodig is, dus kunnen de vliegtuigen eerder hoogte winnen zodat de recreatie ook minder last heeft.