- advertentie -

Stel uit Goes vindt parel tijdens etentje

Stel uit Goes vindt parel tijdens etentje

GOES - Deborah Faasse uit Goes heeft dit weekend in een Japans restaurant een parel gevonden in een oester. Ze had oesters besteld en tot haar verbazing zat daar een parel in.


In eerste instantie heeft ze het niet gemeld aan het bedienend personeel, omdat ze bang was dat ze de parel moest inleveren. Inmiddels heeft ze heeft de eigenaar van het Japanse restaurant alsnog ingelicht over de vondst.

Waarde
Deborah heeft de parel laten onderzoeken bij een edelsmid in Goes en daar bleek het om een echte parel te gaan. De waarde van de parel is nog niet vastgesteld.

Uniek
Het is vrij uniek dat er een parel wordt gevonden in een oester, want de kans dat dit voorkomt is volgens biologen maar 1 op 10.000.

Opgeborgen
Deborah heeft de parel inmiddels opgeborgen in een mooi doosje. Ze wil hem laten verwerken in een sieraad.
laatste keer aangepast:
ma 01-10-2012, 20:45


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Stel uit Goes vindt parel tijdens etentje

Deborah Faasse uit Goes met de parel

Reacties

Ik heb nu al voor de 2e keer een pareltje in mijn oester gevonden, hij is erg klein en cremekleurig, de 1e die ik vond ben ik kwijtgeraakt, die andere heb ik nog. Is dit geld waard dan?

Gefeliciteerd, ik zou willen dat k er ook wel eens vond. @Cees: dan moet je ze net wel vinden, he... ;) Veel plezier met je parel!

@cees: Dan moeten die parels wel eerst gevonden worden! Leuk berichtje gefeliciteerd ermee!

1 op 10.000? Hoeveel oesters worden er per jaar verwerkt in Zeeland? Stel 10 miljoen, dan zijn dat 1000 pareltjes. Hoezo uniek? Is er echt geen ander nieuws?

Wat grappig, ik wist niet dat dat echt bestond.

Wat leuk! Gefeliciteerd! :)