- advertentie -

Btw-verhoging dreunt niet gelijk door

Btw-verhoging dreunt niet gelijk door

OOST-SOUBURG - Veel Zeeuwse winkeliers hebben de verplichte BTW-verhoging van 19 procent naar 21 procent nog niet doorgevoerd. Ze hebben meer tijd nodig om de prijzen aan te passen. Ook wachten ondernemers nog even met het verhogen van de prijzen om te kijken wat de concurrentie doet.


Eerder al bleek uit een belronde door Omroep Zeeland dat veel winkeliers niet meteen de btw-verhoging door zouden berekenen aan de klanten. Uit een tweede rondgang nu de btw-verhoging daadwerkelijk van kracht is, blijkt dat in de meeste Zeeuwse winkels de verhoging in de praktijk inderdaad niet wordt doorberekend.

Voorraad
Benzine is vanaf vandaag wel 2 procent duurder. Sigaretten worden op termijn ook duurder, maar eerst wordt de oude voorraad nog verkocht tegen de huidige prijs. Zodra die voorraad op is, zal marktleider Philip Morris de prijs voor sigaretten aanpassen. De prijs voor drank wordt vanwege nieuwe accijnstarieven pas in het nieuwe jaar aangepast.

Vreemde prijzen
Een prijsverhoging van 2 procent resulteert vaak in vreemde prijzen. Daarom herberekent de branche hun artikelen. De verwachting is wel dat de btw-verhoging uiteindelijk alsnog op het bordje van de consument komt.
laatste keer aangepast:
ma 01-10-2012, 20:12


delen:
Thoolse burgemeester Nuis: moeilijke tijden komen

Reacties

@wilco: Effe dimme, maat! Google het maar even, dan zie je dat je wel btw betaalt op sigaretten.

Maar ik weet wel: op alles worden we gepakt, lang leven de euro. Wat het kabinet heeft verziekt moet de burger voor opdraaien (fouten maken ze nooit). Maar ja we hebben wel op deze partijen gestemd. Volgens mij worden we in Nederland nooit wakker. We gaan weer met zijn allen naar de slachtbank. Meer betalen voor weinig. Maar ja dat is Nederland, niets doen.

Wat een stom gelul. Op sigaretten zit geen btw, alleen accijns.

Geen gelul op alles zit btw ook op sigaretten. Accijns zit op benzine en tabakswaar. Die 21% word op alles doorberekend wat eerst 19% was.