- advertentie -

Borsele communiceert met inwoners via app

Borsele communiceert met inwoners via app

BORSSELE - De gemeente Borsele gaat actief communiceren met inwoners die problemen in de openbare ruimte melden via de gratis app 'Buiten Beter'. Wie een probleem meldt via de app, wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en de maatregelen die genomen worden om het probleem op te lossen.


Met de Buiten Beter app kunnen inwoners een korte omschrijving en een foto aan de gemeente sturen. Ligt er bijvoorbeeld zwerfvuil of is de gemeentelijke bestrating kapot, dan kan daar via de app een melding van worden gemaakt.

GPS
Behalve de foto en de omschrijving, wordt ook een GPS-plaatsbepaling aan de gemeente doorgestuurd. Aan de hand van die gegevens kan de gemeente gericht maatregelejn nemen om het probleem op te lossen.

Terugkoppeling
De app kan in heel Nederland gebruikt worden, maar er is maar een beperkt aantal gemeenten dat de melders op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. De gemeente geeft dan aan dat de melding in behandeling is en koppelt terug wat er met de melding is gedaan.

Smartphone
De gemeente Borsele is de eerste gemeente in Zeeland die actief met de inwoners communiceert via deze app. De app Buiten Beter is beschikbaar voor alle gangbare smartphones.
laatste keer aangepast:
di 02-10-2012, 12:27


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Borsele communiceert met inwoners via app

Borsele communiceert met inwoners via app

Reacties

Niet zo mekkeren. BorSele is de gemeente en BorSSele is het dorp.

Als je echt een Zeeuws meisje/meidje bent, zou je toch het verschil tussen de gemeente en het dorp moeten weten...

Misschien kan de redactie eens kijken naar spelvauten alvoor men een bericht op de website zet? Drie keer Borsele in één tekst is tamelijk droef! Het is Borssele!